Derde bijeenkomst wijkboerderij Stadshagen

Zwolle – Stadshagen heeft het allemaal. Of u nu alleen, samen, met een klein of groot gezin woont; je voelt je thuis in Stadshagen. Een wijkboerderij zou in deze wijk een prachtige aanvulling zijn. De gemeente heeft bewoners in Stadshagen opgeroepen om samen te werken aan de oprichting ervan. Een wijkboerderij voor en door bewoners is het streven.

De wijk heeft enthousiast gehoor gegeven aan de oproep. Zo’n tachtig bewoners en diverse instellingen hebben zich aangemeld om zich actief in te zetten voor de oprichting en exploitatie van de wijkboerderij. Tijdens twee eerdere bijeenkomsten op 4 juli en 18 september zijn ideeën en initiatieven verzameld en in groepen gewerkt aan voorstellen voor diverse onderdelen. Deze wor- den op 20 november gepresenteerd en besproken. Doel van de bijeenkomsten is te komen tot een plan van aanpak met keuzemogelijkheden. Deze wordt voorgelegd aan het college van B&W.

Heeft u eerdere bijeenkomsten niet bij kunnen wonen, maar lijkt u het leuk om mee te doen? U bent van harte welkom! Alle bewoners van Stadshagen zijn uitgenodigd. Dus kom naar het Cultuurhuis op 20 november!

De locatie van de wijkboerderij maakt deel uit van het gebied Have- zathe Werkeren. Binnen dit gebied kunnen ook drie kavels uitgegeven worden voor commerciële voorzieningen. De voorkeur gaat uit naar partijen/voorzieningen die een relatie hebben met de wijkboerderij. Partijen die interesse hebben in deze kavels kunnen zich melden bij de gemeente (email j.santing@zwolle.nl).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)