Nelleke Vedelaar lijsttrekker PvdA Zwolle

Zwolle – Woendagavond is zowel het verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van de Zwolse PvdA. In een volle zaal in wijkcentrum Holtenbroek werd huidig wethouder Nelleke Vedelaar unaniem aangewezen als lijsttrekker. Zij zal de komende maanden het verkiezingsprogramma genaamd “Samen maken we het verschil” uitdragen.

nellekevedelaar.jpg

Voorzitter Karen Kuipers is enthousiast over de kandidatenlijst: “Met deze kandidaten sluiten we goed aan op de behoefte van Zwolle.  Zij zijn enorm betrokken bij de stad.  Ik ben ook trots op het feit dat we drie vrouwen bij de eerste vijf hebben en dat het gelukt om is onze lijst te vernieuwen. We hebben een mooie verhouding gevonden in het behoud van kennis en ervaring en het omarmen van het nieuwe en aanstormende talent.”

 

Kandidatenlijst PvdA Zwolle

Gemeenteraadsverkiezingen 2014‐2018

 

1.

Nelleke Vedelaar

 

2.

Eefke Meijerink

 

3.

Jan Slijkhuis

 

4.

Patty Wolthof

 

5.

Youcef Ben Ali

 

6.

Frankwin Mussche

 

7.

Birgit Michies‐de Roos

 

8.

Herman Sieben

 

9.

Hans Prakke

 

10.

Leo van Elburg

 

11.

Robert Bazuin

 

12.

Theo Brandsma

 

13.

Sanneke Snuverink

 

14.

Gerrit Teunis

 

15.

Klaas Keen

 

16.

Girbe Buist

 

17.

Marjet Korf

 

18.

Suus Knecht

 

19.

Inge Meijer‐Westerbeek

 

20.

Gerrit Piek

 

21.

Jannes Bouma

 

22.

Rob Selles

 

23.

Aalt Brinkhuis

 

24.

Franklin Francinet

 

25.

Richard Jongetjes

 

26.

Nico Broersma

 

27.

Hans Nooter

 

28.

Marianne Mevius

 

29.

Margriet Meindertsma

 

30.

Gaston Sporre

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Nelleke Vedelaar lijsttrekker PvdA Zwolle”

  1. Elke keer dat Willem Lucht meedoet komt hij er niet dus ook dit keer weer niet.Wat moet je nu met zoveel van die kleine partijen in een gemeenteraad.

  2. Sneu voor de PVDA hier is dat de gemeenten ALTIJD de landelijke trend volgen. Op een enkele uitzondering na (Urk, Bloemendaal, Oss etc).

    Als had iedere Zwollenaar dankzij de PVDA werk en een dikke wagen voor de deur staan, dan nog wordt de landelijke trend gevolgd. En dus zal het CDA, bij gebrek aan de PVV, straks wel hier de grootste zijn.

    Drie van deze mensen van de lijst in de Raad straks, dan mag je als sociaaldemocraat al blij zijn.

  3. Ja, ik denk dat je gelijk hebt. De PvdA zit op een historisch dieptepunt momenteel. Door landelijke impopulaire maatregelen, graaigedrag en chronisch gedraai is het in een neerwaartse spiraal gekomen. Dat gaat ze ook in Zwolle zeker zetels kosten, tenzij er een nieuwe Samsom opstaat.

  4. 30 personen op de kieslijst van pvda getuigt van megalomanie en niet van realiteitszin. Achterhaalde politieke ideeën. Kiezersbedrog en zelfverrijking.

  5. vdberg, er was buiten de PvdA genoeg keuze. Vele lokale partijen, GL, D66, Verenigd Links, om de FNP niet te vergeten. Die laatste is niet gegroeid, maar heeft in de gemeente Friese meren haar meerderheid behouden. Als je een verklaring zoekt, dan ligt die denk ik meer in de lage opkomst dan in het niet meedoen van SP en PVV.
    Ik had persoonlijk niet verwacht dat de PvdA zou bestendigen, maar had een flinke tik voorzien.

  6. PVV is niet in staat om zoveel lijsten te bemensen met mensen waar Wilders voldoende vertrouwen in heeft. Althans dat is wat ik van Wilders begrijp (uit een PVV-persbericht): “Na jaren van forse groei willen we nu onze organisatie consolideren. We gaan ons daarom richten op een daverende uitslag bij de verkiezingen van het Europese ??parlement?? en de Provinciale Staten. Voor de gemeenteraden beperken we ons tot Den Haag en Almere”.

    De SP deed in Leeuwarden niet mee, vanwege een besluit van het partijbureau die de interne strubbelingen eerst wil oplossen. Ze hadden 2 zetels.

  7. @Dame.

    Het noorden stemt altijd ‘rood’. Je haalt zelf al de lage opkomst aan, daarbij doen de grotere partijen, zoals de PVDA, het relatief redelijk.

    Maar…. Straks op 19 maart is het hele circus in volle gang, met hogere opkomsten, hypes, stemadviezen van Wilders etc. De landelijke trend zal dan toch echt gevolgd worden. Leg ze maar even naast die van 2002 (grote winst CDA/lokalen), 2006 (ruk naar links), 2010 (cda gehalveerd).

    Ik hoop er uiteraard niet op. Maar ik vrees het ergste voor de PvdA.

    Over verrassenderwijs gesproken: CU heeft hier maar liefst zes zetels, zou zo maar kunnen……. Zou een giller zijn.

  8. Slakke ik zou er niet van opkijken als Cu in Zwolle hoog scoort .Ze hebben het niet alleen goed gedaan ,maar hebben ook een degelijke en goede fractie die oog heeft voor Zwolle .Natuurlijk blijven ze de C trouw maar hebben ook oog voor anderen.Dat is mijn mening nadat ik ze zowat vier jaar bij heb mogen meemaken .

  9. 19 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats van 22 t/m 25 mei 2014. De Europese en landelijke politiek zal natuurlijk meespelen als de mensen 19 maart hun gemeenteraad kiezen.

    De vice-premier en dus (zolang Marxxx/Mark op handelsmissie in China is) premier had vandaag een aansprekende uitspraak over de PVV.
    Vond dat een andere PvdA-er vandaag ook een goede suggestie had Hoe kleiner de groep, hoe beter de communicatie

Reacties zijn gesloten.