Berkum naar sterk Harkemase Boys

Zwolle – VV Berkum naar sterk Harkemase BoysBerkum naar sterk Harkemase BoysBerkum krijgt op zaterdag 16 november een zware klus aan de uitwedstrijd bij Harkemase Boys, een tegenstander die de laatste weken uitstekende resultaten heeft neergezet.

“Harkemase Boys is goed in vorm, dus we zullen goed georganiseerd moeten staan en de kansen die we krijgen ook benutten,” kijkt Berkum-trainer Roeland ten Berge vooruit. “We hebben zelf de laatste tijd ook een aardige serie neergezet maar voetballend, in onze speelwijze, valt er nog veel winst te behalen.” Harkemase Boys eindigde vorig seizoen, nadat de Friezen eerder uit de Topklasse waren gedegradeerd, op een wat kleurloze negende plaats in de Hoofdklasse C maar is dit jaar goed gestart. Vooral de afgelopen weken is de ploeg van trainer Willem Brouwer sterk op dreef met overwinningen in de laatste drie wedstrijden. Daarbij viel natuurlijk de 1-6 monsterzege van vorige week bij VVOG het meest op, de grootste overwinning van de Friezen in ruim drie jaar.

Hoewel de eerste kansen in die wedstrijd voor VVOG waren nam Harkemase Boys het heft al snel in handen en kwam de ploeg nog vóór rust op een 0-4 voorsprong. Van die goals waren er liefst drie afkomstig van de snelle spits Johnsen Bacuna, die ook dit seizoen weer uitstekend in vorm is. In de tweede helft namen de Friezen nog verder afstand en VVOG kon pas 10 minuten voor het eind wat terugdoen door een benutte penalty.

Harkemase Boys staat nu op een vierde plaats in de Hoofdklasse C maar de ploeg heeft maar twee punten minder dan koploper ACV en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Berkum steekt daar met een 10e plek wat bleekjes bij af maar na de moeizame start van het seizoen hebben de Zwollenaren in de laatste weken herstel laten zien. Na twee overwinningen werd vorige week met 2-2 gelijk gespeeld tegen Flevo Boys, de nummer twee van de ranglijst, en het zelfvertrouwen is teruggekeerd in de selectie van trainer Roeland ten Berge. Ook het goede spel in de eerder deze week gespeelde oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle heeft voor optimisme bij Berkum gezorgd. Dat duel werd weliswaar met 1-2 verloren maar Berkum nam voor rust een voorsprong en deelde toen ook de lakens uit. In de tweede helft werd dat minder maar ook toen werden nog de nodige kansen gecreëerd.

De achterstand van Berkum op het ‘linker rijtje’ op de ranglijst van de Hoofdklasse C bedraagt nog slechts één punt en veel directe concurrenten spelen deze week tegen elkaar. Voor beide ploegen staat er zaterdag dus nogal wat op het spel. De wedstrijd Harkemase Boys-Berkum op Sportpark De Bosk in Harkema begint om 14.30 uur en het duel wordt geleid door scheidsrechter Jos Huis in ’t Veld uit Elburg.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)