SWZ richt zich op betaalbare woningen

Zwolle – SWZ heeft haar ondernemingsplan 2014 tot en met 2017 klaar. Komende maandagmiddag wordt in Kembang Baru het eerste exemplaar uitgereikt aan minister Blok van Wonen & Rijksdienst.

 

Het ondernemingsplan is gebaseerd op vier bouwstenen. Betaalbare woningen, financiële continuïteit, zelfstandige medewerker en externe legitimatie. Bij iedere bouwsteen heeft SWZ duidelijke streefwaarden bepaald waar de corporatie in 2017 wil staan. Wat is de meerwaarde van SWZ in Zwolle? Die vraag wordt beantwoord door de missie die luidt: SWZ biedt betaalbare woningen in leefbare Zwolse buurten en wijken. ‘Betaalbare woningen’ is waar het vooral om draait bij SWZ. Er moet in de komende jaren een evenwichtige en passende woningvoorraad gerealiseerd worden. Dat betekent dat de woningvoorraad deels wordt vernieuwd en deels verbeterd. Alle woningen moeten in 2020 minimaal het energielabel C hebben.

Het afronden van de wijk- en buurtvernieuwing heeft voor SWZ de komende jaren hoge prioriteit. Daarnaast steekt SWZ in op onderhoud van de bestaande  woningvoorraad, gecombineerd met duurzaamheidmaatregelen, zodat woonlasten niet te veel stijgen. Ook de kwaliteit van dienstverlening en het huisvesten van bijzondere doelgroepen zijn onderwerpen waar SWZ veel aandacht aan besteedt.

 

Ondanks de aangekondigde verhuurdersheffingen en de nog voortdurende economische crisis, investeert SWZ de komende jaren volop in Zwolle. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “SWZ richt zich op betaalbare woningen”

  1. is de boodschap dan eindelijk doorgedrongen en worden er nu extra stappen gezet om opgelopen achterstand in te lopen van #uitdepas naar #indepas met de vraag

    go go SWZ! maar vergeet de bestaande voorraad niet ook daar nog slagen te maken

Reacties zijn gesloten.