Nieuwe dienstregeling OV Syntus Overijssel

Zwolle – Op zondag 8 december gaat de nieuwe dienstregeling van Syntus van start voor het openbaar vervoer in Midden Overijssel.

syntus.jpg 

Jaarlijks bekijkt Syntus de dienstregeling en verbeteren ze deze voor de gasten. De verbeteringen hebben vooral betrekking op de treinaansluitingen en de betrouwbaarheid. Via de vernieuwde website www.syntusoverijssel.nl  s alle reisinformatie over de nieuwe dienstregeling te vinden. Daarnaast attendeert Syntus haar gasten op de nieuwe dienstregeling via advertenties, in de bussen en bij de bushaltes.

In onderstaand overzicht zijn alleen de belangrijkste wijzigingen opgenomen:

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen van de stadslijnen in Zwolle

Lijn 1 Stadshagen – Station – Oosterenk

  • ’s Avonds en op zondag de hele dag rijdt lijn 1 vanaf Stadshagen op het station door als lijn 3 naar Assendorp. Lijn 3 vanaf Berkum rijdt dan op het station door als lijn 1 naar Oosterenk. Door deze wijziging moeten reizigers die verder reizen dan het station, nu altijd overstappen. Deze wijziging die te maken heeft met een uitbreiding van de reistijd op lijn 1 gaat ten koste van de aansluiting naar Oosterenk. Reizigers richting Oosterenk kunnen als alternatief ook één keer per uur gebruik maken van lijn 29 richting Dedemsvaart.

  • In verband met het grote aantal reizigers rijdt er van maandag t/m zaterdag ’s morgens een extra bus van de Rozentunnel naar het station.

  • Van maandag t/m vrijdag rijdt er om 19.02 uur een extra bus van Stadshagen naar het station.

  • De laatste rit van het station naar Oosterenk en van Oosterenk naar het station, vervalt op alle dagen in

    verband met het geringe aantal reizigers.

Lijn 2 Holtenbroek – Station – Ittersumerbroek

  • Op zondagochtend rijdt er een extra bus van het station naar Ittersumerbroek waardoor meteen vanaf de start iedere 30 minuten een bus rijdt.

  • De vertrektijden zijn iets gewijzigd om een betere verdeling te krijgen met de dienstregeling van lijn 4 van en naar Ittersumerbroek.

Lijn 3 Berkum – Station – Assendorp

  • Lijn 3 (Berkum – Station) en lijn 13 (Station – Assendorp) worden samengevoegd tot één nieuwe lijn 3 die het traject Berkum – Station – Assendorp gaat rijden. De route van het station naar Assendorp is gewijzigd. Er wordt niet meer via de Wethouder Alferinkweg gereden maar via de Deventerstraatweg. Het begin- en eindpunt in Assendorp wordt de Hortensiastraat.

  • In de vroege ochtend en late avond vervallen enkele ritten op het traject Station – Assendorp vanwege het geringe aantal reizigers dat op deze tijdstippen gebruikt maakt van de bus.

  • ’s Avonds en op zondag de hele dag rijdt lijn 3 vanaf Berkum op het station door als lijn 1 naar Oosterenk. Lijn 1 vanaf Stadshagen rijdt dan op het station door als lijn 3 naar Assendorp. Door deze wijziging moeten reizigers die verder reizen dan het station, nu altijd overstappen.

  • Op zondagochtend rijdt er een extra bus van Berkum naar het station waardoor meteen vanaf de start iedere 30 minuten een bus rijdt.

Lijn 4 Aa-landen – Station – Ittersummerbroek

  • Op zondagochtend rijdt er een extra bus van Aa-landen naar het station waardoor meteen vanaf de start iedere 30 minuten een bus rijdt.

  • Op alle dagen van de week rijdt er om 0.00 uur een extra late bus van het station naar Aa-landen.

    Lijn 6 Station – Voorsterpoort

    In verband met het geringe aantal reizigers vervallen enkele ritten in beide richtingen; ’s morgens de eerste en de laatste rit, ’s middags de laatste twee ritten.

    Lijn 8 Station – Campus

    Deze lijn vervalt. Reizigers kunnen reizen met lijn 2 en in- en uitstappen bij de Burg. van Walsumlaan.

    Lijn 12 Station – Diezerpoort – Zwartewaterallee

  • Lijn 12 rijdt vanaf de Esdoornstraat door naar de Zwartewaterallee. Dit is tevens het nieuwe begin- en eindpunt van lijn 12. Hierdoor hoeven leerlingen voor o.a. het Cibap minder ver te lopen.

  • ’s Middags vertrekken de bussen naar het station 6 minuten later. Hierdoor sluiten de bussen op het station beter aan op alle treinen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Nieuwe dienstregeling OV Syntus Overijssel”

  1. Jaarlijks bekijkt Syntus de dienstregeling en verbeteren ze deze voor de gasten.

    Gaat het echt alleen om verbeteringen? Ik zie toch ook verschillende keren staan dat een lijn, of diensten worden opgeheven?

  2. Hoop dat ze dan de aansluiting beter maken als ik met lijn 2 uit holtenbroek kom en ik moet lijn 4 Ittersum hebben. rijd die altijd net weg als de bus aankomt.
    hopelijk verbeterd dat. overdag is het nog niet zo ramp.
    maar s avonds is dat een half uur wachten.

  3. @peperbussie, gewoon even de chauffeur vragen of deze de andere bus op wil roepen. Zo haal ik 9 van de 10 keer gewoon mijn aansluiting

Reacties zijn gesloten.