Burgerinitiatief lanceert Blauwvinger Energie

Zwolle – Na enkele maanden van voorbereiding is vrijdag de website van Blauwvinger Energie live gegaan: www.blauwvingerenergie.nl! Blauwvinger Energie is een burgerinitiatief van Zwollenaren voor Zwollenaren om onze energie lokaal (dus in Zwolle) duurzaam op te wekken. Dat is goed voor nu én voor straks.

 

blauwvinger_energie.jpeg 

 

Het burgerinitiatief om meer duurzame energie in Zwolle te realiseren is een vervolg van het buurtenergiebedrijf Stadshagen. De leden van het burgerinitiatief willen namelijk hun expertise en enthousiasme op het gebied van duurzame energie inzetten voor heel Zwolle. Op de hagelnieuwe website legt Blauwvinger Energie uit wat de mensen van het burgerinitiatief nu al doen en gaan doen. Want duurzame energie is voor iedereen nu al aantrekkelijk. Dat betekent dat Blauwvinger Energie bijvoorbeeld wil helpen om op grotere schaal zonnepanelen neer te leggen, bijvoorbeeld in een hele buurt. Daarbij helpt Blauwvinger Energie niet alleen om een goede partij te zoeken om de zonnepanelen te installeren, maar ook vooral hoe je op slimme manier deze panelen kunt aanschaffen. Denk aan goedkope leningen, want lang niet iedereen kan zonnepanelen in één keer betalen.

Ook met bedrijven in Zwolle heeft Blauwvinger Energie veelvuldig contact, want ook zij kunnen helpen om duurzame energie mogelijk te maken. Niet alleen voor de bedrijven zelf, maar ook voor de Zwolse werknemers. Dat helpt de Zwolse economie.

 

Met deze en nog veel maatregelen wil Blauwvinger Energie zorgen dat we geld besparen om voor andere zaken te gebruiken, dat we werk houden in Zwolle, én dat Zwolle mooi blijft. Voor nu én voor straks, want Blauwvinger Energie heeft als missie dat we nu in een mooie en schone stad kunnen leven, maar we willen ook dat onze kinderen en kleinkinderen (en graag nog voor heel veel meer Zwollenaren) mogen blijven genieten van Zwolle.

 

De website is ontworpen door Margriet Twisterling van Twistontwerp. De site is gebouwd door Jip Jonker van Inxpact. Meer weten? Kijk op de website: www.blauwvingerenergie.nl

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Blauwvinger Energie? Mail voor de nieuwsbrief naar:info@blauwvingerenergie.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Burgerinitiatief lanceert Blauwvinger Energie”

  1. Top,
    Laten wij als Zwollenaren naar een meer eigen economie werken. Minder afhankelijk worden van de grote organisaties.
    Doet u mee?

  2. Goed initiatief! Verdient de steun van alle Zwollenaren, want zo versterk je je eigen regio.

    In Groningen gaat een dergelijk initiatief, Grunneger Power, nog een stapje verder. Die bieden ook gas en stroom aan. Ze hebben inmiddels al 500 klanten. De winst die daarmee wordt gemaakt wordt weer geïnvesteerd in duurzame energie in de eigen regio. Koop je je gas en licht bij een grote bekende leverancier, dan gaat al het geld naar het buitenland (want ze zijn in buitenlandse handen). Bovendien investeren deze bedrijven niet of nauwelijks in duurzame energie.

  3. dan moet het ook mogelijk zijn om collectief verzekeringen af te sluiten.
    Samen opwekken van energie, verkopen aan grotere energieleveranciers.
    Onderling verdelen van de opgewekte energie, beschikbaar stellen op de meest gunstige tijden. Dus niet iedereen op hetzelfde moment de wasmachine aan.
    Samen en kleinschalig ipv alleen en grootschalig.

  4. @Loopkever: Grunneger Power koopt voor zijn klanten groene stroom en nu nog grijs gas (!) in bij Sepa Energy, een leverancier uit Enschede (dus niet Groningen). Volgens de site van Sepa is minimaal 20 procent van die groene stroom in Nederland opgewekt, dat kan men garanderen. De rest dus komt uit het buitenland, en daar gaan de winsten ook naar toe!
    Met Blauwvinger Energie willen we die lek naar het buitenland voorkomen, door nu zelf duurzame energie op te wekken. Te beginnen met zonnepanelen, want dat kan nu al. Buurt voor buurt, wijk voor wijk.

  5. Interesant en goed initiatief! Duitsland loopt mijlenver op ons voor in duurzame energie. Ik hoorde laatst op de radio dat de grote elektriciteitsbedrijven maar ca 10% daarvan in hun bezit hebben. Het overige is eigendom van burgers en coöperaties van burgers. De grote bedrijven hebben de duidelijk iets gemist. Probleem is (nog) de opslag van de restcapaciteit. Daarom wordt er gedumpt naar het buitenland.

Reacties zijn gesloten.