Danssensatie Pilobolus schittert in Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond was de wereldbekende danssensatie Pilobolus in Zwolle. Het dansgezelschap verzorgde in theater De Spiegel een bijzondere show die aan het einde alle handen op elkaar kreeg. De komende dagen is de show in Amsterdam en Rotterdam te zien.

Een bijzonder schouwspel met traditionele dans, moderne dans, fysiek spektakel en een vleugje humor. De onderdelen van de show prikkelen de fantasie; zie ik twee in elkaar verstrengelde personen die een bidsprinkhaan uitbeelden? Een vlinder? Even later zie je menselijk krab over het podium schieten. En wat je al niet met een touw kan doen, fascinerend! Soms ook aandoenlijk om te zien hoe twee personen, en dat kunnen ook twee mannen zijn, in een slow motion in elkaar op gaan. Pilobolus staat wereldwijd bekend om het fantastisch beeldend vermogen en heeft een grote reputatie opgebouwd, met repertoire dat uitblinkt door slimme, acrobatische en visueel spectaculaire danskunsten. De show sluit af met een waterballet. De schaarsgeklede dansers glijden van alle kanten over een superglad podium. Hilarisch en een vrolijke afsluiter van een bijzonder optreden.

Pilobolus is een hallucinerende groep van wilde, creatieve en moedige dansers die springen, vliegen, samensmelten en alle regels breken. Zij kijken met humor in de hoeken en gaten van de menselijke ziel. Hun ontdekkingen zijn zowel verschrikkelijk als subliem. Het publiek ziet een ongrijpbare glimp van het binnenste van het universum.

Als je van dans houdt, dan is Pilobolus een ‘must see’. Stap in de sfeervolle en surrealistische wereld van deze dansvoorstelling en laat je verrassen door de verfijnde en excentrieke choreografieën. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)