VV WVF koploper na gelijkspel in Ede

Zwolle – In een koud en mistig Ede is WVF erin geslaagd ondanks of beter gezegd dankzij een gelijkspel tegen DTS ’35 haar koppositie te verstevigen. Het staat nu 1 punt voor op een drietal ploegen waaronder NSC, tot aan vandaag medekoploper en de eerstvolgende wedstrijd de tegenstander van WVF in Westenholte.

De doelstelling van handhaving lijkt hiermee al vervuld en als koploper kun je moeilijk naar boven kijken en dus moet je naar jezelf blijven kijken en dan blijkt dat WVF als ploeg gewoon goed mee kan komen in de brede top, het verschil tussen nummer 1 en nummer 6  in deze eerste klasse is na 10 wedstrijden maar 5 punten. Maar WVF laat zien dat het als team gegroeid is en veel zelfvertrouwen uitstraalt. Ook vandaag was dat weer het geval, ondanks het gemis van het koningskoppel op links Richard Bouwmeester en Hessel Berends,  werd dit door de ploeg uitstekend opgevangen. Ditmaal speelde Lennart Bril  voorin op links, stond Mark Peppelenbos weer in de spits en Michel Koning op het middenveld.

Toch starte WVF wat slordig aan de wedstrijd en waren de eerste kansjes voor de thuisclub, met de topscorer van de eerste klasse en ex Go Ahead Eagles speler, Rence van der wal in de spits was het oppassen geblazen en herstelde het zich snel. Al in de 11e minuut kwam het op voorsprong. Na een overtreding op Mark Peppelenbos op een meter of twinting van het doel van DTS’35 was het specialist Rob Meijerink die de bal naast de muur laag in de hoek krulde en daarmee WVF op voorsprong bracht 0-1. DTS ’35 zette hierna aan en WVF moest terug maar had in aanvoerder Marthijn van der Steege  een rots in de branding en  in het doelman Mike ter wiele de absolute uitblinker van vanmiddag. Zo redde Mike twee keer katachtig op inzetten van Cristoph Willemsen en Rence van der Wal. Niet veel later liet scheidsrechter Meilink doorspelen na een duel tussen Marthijn van der Steege en Rence van der Wal in de zestien en kon Lennart Bril over links uitbreken maar diens pass op mark Peppelenbos was helaas tekort, waar door deze mogelijkheid verloren ging. Rence van der Wal vuurde op het doel , maar Mike bracht wederom redding.

Hierna kreeg WVF in kort tijdsbestek  twee goede mogelijkheden  om de voorsprong te vergroten. Het was eerst Lennart Bril, goed werd weggestuurd door Robbert Jan Stals, die naast het doel van DTS schoot. De grootste kans was voor Rob Meijerink  die alleen mocht doorgaan op de keeper en waar hij ook breed had kunnen leggen op de goede meegelopen Lennart Bril, koos om zelf de bal langs doelman Yilmaz te schieten. Helaas leverde dit door goed keeperswerk niet meer dan een hoekschop op. Ook DTS liet zich niet onbetuigd , eerst redde Mike nog knap met de voet op een inzet van dichtbij van Rijlaarsdam en had WVF vlak voor rust geluk dat een keiharde vrije  van Rence van der Wal via de onderkant van de lat het veld weer insprong.

Nadat elke supporter door de vrienden van DTS ’35 van een lekkere gratis kop erwtensoep was voorzien ging het er voor de tweede helft eens goed voor zitten. Na een mooie aanval  over meerdere schijven was het Ahmed Lek die vrijstaand voor Mike beheerst inschoot en daarmee de thuisclub op gelijke hoogte bracht 1-1. DTS voerde de druk op , maar WVF wist zich hier toch knap onderuit te voetballen en was het jammer dat Marthijn van der Steege  net een teenlengte tekort kwam om een vrije trap van Rob Meijerink  tot doelpunt te kunnen promoveren. Het werd meer en meer een open wedstrijd waarin beide ploegen voor de volle winst gingen. Rence van der Wal raakte namens DTS nog de paal maar gescoord werd er niet meer. Mike ter Wiele onderscheidde zich nog met een paar knappe reddingen en zorgde mede daardoor voor een verdiend punt voor de koploper. Voor de neutrale toeschouwer was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd en voor de ploeg uit Westenholte een heerlijk gevoel om als trotse koploper de bus in te stappen en dit te vieren. Volgende week geen competitie, kunnen de (lichte) blessures genezen en kan de ploeg met vertrouwen uitkijken naar de volgende topper op zaterdag 30 november tegen NSC uit Nijkerk.

DTS’35-WVF  1-1 (0-1).

 

Score verloop: 1.Rob Meijerink 0-1, 49.Ahmed Lak1-1,  

Gele kaart: Pesulima en Willimsen DTS’35 Sybren Poppen WVF.

 

Toeschouwers: 175

 

Scheidsrechter: R.Meilink

 

Opstelling DTS’35: Yilmaz,Benahmed, Pesulima,Willemsen,Aben,Vervaart(77 speelziek),Speldenbrink,Koning(89Frenken),Lak,van der wal,Rijlaarsdam(71Vink)

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele ,Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Sybren Poppen,Robbert Jan Stals,Jeroen van Brummen(79Kevin Peters),Rob Meijerink, Michel Koning(81Patrick Koning),Bas Bouwhuis,Mark Peppelenbos(67Kristian Bril),Lennart Bril,

Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “VV WVF koploper na gelijkspel in Ede”

Reacties zijn gesloten.