Opening nieuwe brandweerkazerne Brandweer Zwolle

Op 21 september 2007 vindt de officiële opening plaats van de nieuwe brandweerkazerne van Brandweer Zwolle. De nieuwe kazerne aan de Marsweg 39 kenmerkt zich door zijn unieke architectuur en uitstraling. Het uitgangspunt van het gebouw is transparantie. Dit uit zich onder andere door de hoeveelheid glas aan de buitenkant van kazerne. Binnenin kan men door niveauverschillen vanuit de straat en de stalling in verschillende ruimtes kijken, zoals de sportzaal en het bedrijfsrestaurant.

Om het personeel van de brandweer vaardig te houden is oefenen een belangrijke kerntaak. Daarom heeft de nieuwe kazerne van Brandweer Zwolle als enige in Nederland alle oefenfaciliteiten op eigen terrein beschikbaar (m.u.v. duik- en grootschalige oefeningen). Het oefengebouw van de nieuwe kazerne bestaat uit drie bouwlagen, opgezet voor zowel training van brandbestrijding als hulpverlening. In het gebouw kunnen realistische omstandigheden worden nagebootst om zo het brandweerpersoneel op te leiden en te trainen. Het geheel is zo opgezet, dat certificering door het Nederlands Bureau Brandweerexamens (NBBe) kan worden verleend en landelijk erkende examens kunnen worden afgenomen. Dit is uniek voor Nederland, omdat brandweer Zwolle het eerste korps is, waarbij deze faciliteiten in eigen beheer zijn en op eigen terrein beschikbaar.

Op zaterdag 15 september opent Brandweer Zwolle haar kazernedeuren voor het grote publiek. Vanaf 10.00 uur kan iedereen, jong en oud, een kijkje nemen in het nieuwe pand en kennis maken met de diverse werkzaamheden van de brandweer.

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)