Mannen aangehouden voor diefstal

Zwolle – In de nacht van zondag op maandag 18 november heeft de politie een 41-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van koperdiefstal. Later in dezelfde nacht werd een 35-jarige man uit Zwolle betrapt op diefstal van oud ijzer.

politie_logo_4.jpg  

Politieagenten zagen de 41-jarige man rond 01.00 uur tijdens hun surveillance fietsen op de Buitengasthuisstraat en hielden hem ter controle staande. De man zat onder de zwarte vegen, had hele vieze handen en had kabels achterop zijn fiets gebonden. Toen bleek dat de man geen goede verklaring had hoe hij aan de kabels kwam is hij aangehouden op verdenking van diefstal. Bij fouillering van de man kwamen er diverse gereedschappen en koperen onderdelen tevoorschijn. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man en onderzoekt de herkomst van de kabels en het koper. Een beveiligingsmedewerker hield de 35-jarige man rond 03.15 uur staande in de buurt van de slooppanden aan de Mimosastraat, eigendom van een woningbouwvereniging. De beveiliger had breekgeluiden gehoord en kwam vervolgens de 35-jarige man tegen, die een bakfiets met ijzerwaren bij zich had, met daarop onder andere ijzeren rekken en stroomkabels. De 35-jarige man is overgedragen aan de politie, die proces-verbaal tegen hem opmaakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Mannen aangehouden voor diefstal”

  1. Wat ik niet helemaal snap:

    De boel wordt afgebroken en gesloopt. Waarom is het dan erg dat iemand daar de muren stript? Het gaat toch weg.

    Volgens mij kan de politie zich beter bezig houden met andere zaken. Zoals bijvoorbeeld het verkeer op de Maaslaan in de AA-landen. Want daar rijden ze weer als gekken….

  2. @Slakje. Ben je nou echt zo dom of doe je maar alsof?
    Iets meenemen dat niet jou is, heet diefstal.
    Trouwens, de Maaslaan ligt niet in de AA-landen maar in de Aa-landen…..

  3. @Criticus

    Punt 1. AA-landen, Aa-landen, AA-Landen, Aa-Landen, het is allemaal goed. De rivier de AA/Aa kan op meerdere manieren geschreven worden.

    Maar dan nu on-topic:

    Een hoop tamtam om niks. De boel wordt daar toch al afgebroken en het spul wat daar ligt, daar wordt niks meer mee gedaan. De ophef snap ik niet.

    Lekker laten gaan dus, als iemand met twintig kilo koper onder zijn armen loopt, zijn probleem. Niet van ons en al helemaal niet van bemoeizuchtige beveilgers.

    En ook, dat soort mensen staat toch zo weer buiten. Even een proces-verbaaltje ophalen en huptee, terug naar moeders de vrouw.

    Het zorgt ook alleen maar voor geldverslindende processen van jouw en mijn centen. De straf weegt niet op tegen de kosten. Helemaal niet als er 20 uur plantsoentjes aanharken wordt ge-eist.

    Zinloze aanhouding al met al.

Reacties zijn gesloten.