Winnaars Bedrijfsprojectweek bekend

Zwolle – Van 11 tot en met 15 november 2013 organiseerden de opleidingen Mobiliteit en Bouwkunde van  Windesheim voor de derde keer de Bedrijfsprojectweek. Winnaar van de opleiding Mobiliteit was een onderzoek voor het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KPVV) naar de mogelijkheden van ‘Park + Bike’ in Zwolle. Voor Bouwkunde ging de prijs naar een ontwerp voor de overkapping van een openluchtzwembad te Oosterhout, een opdracht van constructie- en bouwbureau Aan de Stegge. De winnende projectgroepen namen afgelopen vrijdag een cheque van € 500,- in ontvangst.

 

Het principe van ‘Park + Bike’ is als volgt: je rijdt met de auto naar een locatie aan de rand van een stad. Vervolgens zet je de reis voort met een fiets. Aantrekkelijk voor het milieu én voor de mobilist! KPVV prees de winnaars om de kwaliteit van hun analyse en om de innovatieve manier waarop ze de fiets als vervoermiddel inzetten. Mogelijkheden voor een openluchtzwembad. Opdrachtgever Aan de Stegge wilde graag weten wat de (ontwerp-)technische mogelijkheden zijn voor het bestaand openluchtzwembad. De projectgroep ontwierp een golvend gebouw met een groen dak dat uitstekend paste in de omgeving qua licht, ruimte en beleving.

 

De Bedrijfsprojectweek is een jaarlijks terugkerend evenement. Deelnemende studenten kregen de opdracht om in groepsverband binnen één week een opdracht uit te voeren voor een bedrijf. Aan het einde van de projectweek presenteren op vrijdagochtend de studenten het eindresultaat in aanwezigheid van de opdrachtgever. De Bedrijfsprojectweek Bouw en Infra wordt gesteund door het lectoraat Area Development van Windesheim.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)