Eigen gemaakte jam op De Eemhoeve

Zwolle – Op wijkboerderij De Eemhoeve aan de Dobbe-vijver in de wijk Aa-landen verrichten, door de week, mensen met een verstandelijke beperking werkzaamheden (Frion). Dit werk bestaat uit het verzorgen van schapen, geiten, kippen, ezels, varkens, konijnen, cavia’s, vissen, vogels, kalfjes en poezen. Wat veel mensen niet weten is dat er jam gemaakt wordt.

de_eemhoeve.jpg 

Als in de zomer de stallen leeg zijn, worden deze gebruikt voor het verzorgen van vakantie logés, te weten konijnen en cavia’s. Een hele dagtaak, dus. Ook de moestuin wordt onderhouden. Hier groeit alles op natuurlijke wijze, met de mest van de eigen dieren. Aardappelen, bloemen, groente en bessen zijn in de zomer volop vers te koop. Vooral de bessen zijn zeer geliefd en worden met emmers vol geplukt. De mensen komen zelfs uit Westenholte en Berkum om zelf te plukken, want dat mag op deze tuin. Van de overgebleven bessen wordt op de Eemhoeve dan heerlijke jam gemaakt.

Inmiddels zijn de laatste appels uit de hoge bomen gewaaid. Er zijn appels, die op natuurlijke wijze zijn gegroeid, en daar is appelmoes van gemaakt. De bezoekers kunnen de hele winter genieten van deze vruchten, omdat de Jumbo Aa-Landen de geleisuiker heeft gedoneerd, voor het maken van de jams. De wijkboerderij de Eemhoeve vindt u op de Eemlaan 25 te Zwolle en is telefonisch te bereiken onder nummer 038 – 454 16 58.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)