Kunstbende Overijssel gaat over naar Hedon

Zwolle – Muzerie en Stichting Kunstbende hebben in goed overleg besloten om per 1 januari 2014 het project Kunstbende Overijssel over te dragen aan poppodium Hedon. Tot de verbouwing van Hedon klaar is houdt Kunstbende nog kantoor bij Muzerie. Dit is naar verwachting het vroege voorjaar van 2014.

De taakstelling van organisaties verandert en er wordt op grote schaal bezuinigd. Het veld is aan het veranderen. Dit maakt dat de landelijke Stichting Kunstbende in de toekomst haar regionale afdelingen onder wil brengen bij uitvoerende projectorganisaties. De voorgenomen fusie van Muzerie en de bibliotheek Zwolle heeft deze koerswijziging in Overijssel in een eerder stadium in gang gezet. Muzerie heeft begrip voor deze strategische keuze en zal alle medewerking verlenen aan een zo goed mogelijke overdracht.

Hedon is blij met de komst van Kunstbende omdat het cultuureducatie en talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan. Het project past bij het poppodium en haar overige activiteiten op dit gebied. Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling die onder meer een jaarlijkse talentwedstrijd organiseert met in het hele land regionale voorrondes, waaronder in Overijssel. Jongeren tussen de 13 en 18 jaar kunnen meedoen in de categorieën Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo. Naast de wedstrijd biedt Kunstbende ook workshops aan en coachingstrajecten voor jongeren.

De voorronde van Kunstbende Overijssel vindt plaats op zaterdag 22 maart 2014 in het verbouwde poppodium Hedon in Zwolle. Meedoen aan Kunstbende Overijssel? Meld je aan op www.kunstbende.nl of via msn: kunstbendeoverijssel@hotmail.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)