Voorrondes Kunstbende Overijssel dit weekend te volgen via livestream

Foto van auteur

Foto: Robert Westera

Zwolle – Op vrijdag en zaterdag zijn de voorrondes van Kunstbende Overijssel 2021 met beperkt publiek in Poppodium Hedon te Zwolle.

Ruim 70 jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar zullen het beste uit zichzelf halen en Kunstbende Overijssel nodigt iedereen uit op om het jonge talent te supporten via de livestream.

Op vrijdag vindt de categorie DJ plaats van 19:00 – 21:30 uur en op zaterdag vinden de categorieën Dans, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater plaats van 11:00 – 20:45 uur. Alles kan en alles mag op de voorronde, zolang de act maar zelfbedacht en zelfgemaakt is. Tijdens de pauzes in de zaal wordt er in de Radiostudio van Poppodium Hedon live radio gemaakt waarbij jongeren en juryleden aanschuiven voor leuke interviews.

De 1e prijswinnaars van de voorronde mogen hun talent opnieuw laten zien tijdens de Kunstbende Finale op 2 oktober in Amsterdam. Daarnaast krijgen de 1e, 2e én 3e prijswinnaars uit alle categorieën een opbouwend feedbackrapport van de jury, een individueel coachingstraject en een prijzentas met vrijkaarten, oefenruimtetijd, optreedmogelijkheden en leuke goodies gesponsord door Overijsselse partners.

In verband met Covid-19 is de voorronde helaas niet opengesteld voor publiek van buiten. Wel zorgt Kunstbende Overijssel voor een livestream die te volgen is via kunstbende.nl/overijssel-live. Bekijk het programma en de juryleden, praat mee in de live chat en help mee het jonge Overijsselse talent te supporten met een groter publiek dan ze ooit gehad hebben!

OVER KUNSTBENDE
Kunstbende is hét platform voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren door middel van gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer je er zelf klaar voor bent, kun je een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon te Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)