Bewogen week WRZV zaalvoetbal

Zwolle – Het was een spannende en vooral bewogen week voor de koplopers in de kampioensklassen, maar zeker ook voor de 1e klasse. Er werden in de negentien duels veel doelpunten gescoord. De zaalvoetballers wisten maar liefst 225 maal het net te vinden in de WRZV Hallen. Kortom, mooie en spannende duels met gemiddeld 11,8 doelpunten per wedstrijd.

In de wedstrijd Iron Art en Neptunes’12 werden de meeste doelpunten gescoord. Met een uitslag van 5-16 in het voordeel van Neptunes’12,  was dit een wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Verder was in de 1e klasse ook de grootste verrassing te bespeuren. Ongeslagen koploper FC Hummel liep tegen de eerste verliespunten aan dit seizoen. Sleuteldienst Zwolle wist met goed voetbal de koploper met 6-4 te verrassen. Van Amerom kon hierdoor dichterbij komen, omdat zij Livarda met dubbele cijfers (11-0) huiswaarts wisten te sturen. Torsade Trois Points won de onderlinge strijd om plaats 3 met 7-4 van Karba. OutSport boekte een belangrijke, maar zeker ook een 9-3 verrassende overwinning op ZVV Pruts en nam hierdoor enigszins afstand van de rode streep.

Kampioensklasse maandag

Wolters Recycling ging in de wedstrijd tegen middenmoter Diaspora bijna “kopje” onder. Na vrij gemakkelijk op een 0-3 voorsprong te zijn gekomen, kwam Diaspora vervolgens voor de rust met fysiek sterk voetbal terug tot 3-3. Het team van Wolters verloor hierdoor lichtelijk de controle over hun emoties en kwamen vervolgens snel op een 6-3 achterstand. De sterk fluitende scheidsrechter Robért Hoornstra moest het zeer spannende en beladen duel in de 2e helft nog korter houden als daarvoor. Met een aantal tijdstraffen voor beiden partijen werd de passie en strijd vervolgens weer met mooi voetbal afgewisseld. De in de eerste helft vrij onzichtbare Peter Opdam stond in de 2ehelft uiteindelijk op en besliste eigenhandig de wedstrijd, door maar liefst vier keer te scoren. Het moe gestreden Diaspora moest uiteindelijk in een fantastische wedstrijd toch met 6-8 capituleren. Hierdoor kon Wolters Recycling terecht beslag leggen op 1e periodetitel in de WRZV Zaalcompetitie.

1e klasse maandag

De teams van Streetfeet en WVZ Groen wisten de aansluiting te krijgen door koploper DTG – met beiden een wedstrijd minder- tot op drie te punten te benaderen. Streetfeet wist gemakkelijk af te rekenen met Bola-Lah! Satu (8-2) en WVZ Groen moest vol aan de bak tegen de Belgische Keizer 1, maar wist toch met 7-5 aan het langste eind te trekken. Het team van Opgezwolle moest voorlopig afhaken in de strijd om de 1e periode, doordat ze punten lieten liggen tegen het goed en effectief spelende VIPS 6-6.

Kampioensklasse woensdag

De Blazende Veiligheid liet de kans onbenut om van koploper Bordeaux Groen punten af te snoepen. In spannend en passievol duel wist de lijstaanvoerder uiteindelijk toch met de winst aan de haal te gaan, door met 2-4 te winnen. Krijtje FC liet zich deze week bijna verrassen door het team van YBC. YBC bood goed partij tegen de kampioen van vorig jaar, maar wist de kans op het behalen van de eerste punten deze competitie niet te benutten. Krijtje FC won met 4-5 en hierdoor staat YBC nog steeds moederziel alleen op de laatste plaats. Zwolle- Zuid haalde belangrijke punten in de strijd tegen degradatie door Exact in een spannend duel met 7-5 te verslaan. Door deze overwinning steeg Zwolle Zuid twee plaatsen, mede omdat SC PEC Zwolle in een sportief duel niet opgewassen was tegen het technisch goed spelende team van Obtentus 5-7.

Komende week staan er wederom weer mooie duels op het programma. Maandag 25 november beginnen we om 18:30 uur met het mooie affiche tussen Bola-Lah! 1 en Nico Brillen en in de andere zaal de wedstrijd tussen AXIOS en WVZ Groen. We sluiten de avond om 22:10 uur af met de wedstrijden Bola-Lah! Satu – Kees Middendorp en Rafiki – Optima Forma. De toegang is uiteraard gratis!

U kunt ons verder volgen op twitter: @WRZVZwolle of Facebook: WRZV Zaalvoetbal en natuurlijk staan alle actualiteiten vermeld op onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl


Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)