Kampioensschaal PEC Zwolle gestolen

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagochtend aangifte gedaan van diefstal van de kampioensschaal uit de centrale hal van het IJsseldelta stadion. PEC Zwolle directeur Edward van Wonderen zegt donderdagavond dat de diefstal is gepleegd door twee supporters uit Deventer.

hulde_19.jpg

Algemeen directeur van PEC Zwolle Edward van Wonderen: ,,PEC Zwolle profileert zich als een open club, die de behaalde successen deelt en zichtbaar maakt. De club is trots op het kampioenschap van anderhalf seizoen geleden in de Jupiler League. Dit tonen wij door de kampioenschaal prominent aanwezig te laten zijn middels een vitrinekast (achter slot en grendel). Helaas is deze schaal recent ‘ontvreemd’ uit de centrale hal, door een brute inval.” Inmiddels is bekend geworden dat twee daders uit Deventer duidelijk op camerabeeld buiten het stadion zijn vastgelegd. De politie kondigde aan de beelden vrij te geven op www.politie.nl. De daders hadden tot 17.00 uur de tijd om de schaal terug te geven. Dat is niet gebeurd. Het motief lag in de rivaliteit tussen de twee supportersgroepen aan de IJssel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

131 gedachten over “Kampioensschaal PEC Zwolle gestolen”

  1. Laat zien die camerabeelden…..
    En de rest van de spullen in de vitrine, dat ligt er nog wel in ga ik vanuit??
    Als het maar niet weer zo’n mislukte tifosi actie is.

  2. Nou lekker dan!:(
    Hartstikke leuk dat er een slot op de vitrine zit maar blijkbaar dus niet zo?n geweldige kwaliteit.
    Daders vastgelegd op camera?s buiten het stadion.
    Laten we hopen dat die beelden een beetje duidelijk zijn dan.
    Waarom is er in het stadion eigenlijk geen camera op die kast gericht?:o

    Hopen dat de schaal snel en ongedeerd weer boven komt…

  3. Laatste nieuws:
    Twee supporters van Go Ahead Eagles zijn verantwoordelijk voor de diefstal van de kampioensschaal van PEC Zwolle. Dat zegt Edward van Wonderen, algemeen directeur van PEC Zwolle.
    PEC Zwolle weet wie de dieven zijn en had ze tot vanmiddag vijf uur de tijd gegeven om de schaal terug te geven. Dat is niet gebeurd.
    Het motief voor de diefstal ligt in de rivaliteit tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. PEC Zwolle kan de actie van de supporters van de Deventer club niet waarderen. Volgens Van Wonderen kan dit niet gezien worden als een ludieke grap en gaat het hier puur om vandalisme.

  4. Een puberale actie van die twee GAE-supporters. We zullen de schaal bij de volgende wedstrijd wel het stadion zien rondgaan, als trofee. Zal wel een weddenschap zijn geweest, denk ik.
    Terug dat ding!

  5. Zucht, dit soort ellende wakkert de rivaliteit alleen maar weer aan en maakt het rondom de wedstrijd over 2 weken weer een stuk minder gezellig…

  6. Toch een beetje vreemd verhaal. Het eerste bericht dat ik kon vinden was op twitter om 18:13, daar werd alleen vermeld dat de schaal was gestolen. Vervolgens kwam het bericht van RTV tukkerland pas om 18:35 online. Daarin stond dat het nog niet eens duidelijk was wanneer de diefstal plaats heeft gevonden. Pas later komen er berichten dat de daders tot 17:00 hadden om zich te melden, hoe hadden ze dat dan moeten weten?

    Ik houd toch ook wel ernstig rekening met de opmerking van Elrey

  7. Bigge, Hoe wisten het dat het GAE-supporters zijn? Dat kan toch alleen maar wanneer ze zijn herkend of de een of andere manier, lijkt me. Als dat klopt, dan kan PEC het via de (supporters)club daar heeft gespeeld. Het staat ook op de site van PEC. Als het een hoax is, dan zijn het slimme lui die iedereen om de tuin hebben geleid.

  8. Wat een stumpertjes willen ook eens weten hoe het is om een schaal vast te houden. Beter brengen ze hem snel terug anders komen we hem halen met tegenprestatie

  9. @Dame, PEC heeft zelf de aandacht van TV Twente gezocht.
    Het rekensommetje van Bigge had ik ook al gemaakt. Opmerkelijk in ieder geval! De kwestie: hoe laat publiceerde PEC Zwolle dat bericht op haar website?

  10. het enige schaaltje dat hun daar in hun stome koekstad zouden mogen vasthouden is een fruitschaal tjdens hun stome bijenkomsten geen enkele andere….
    Opppakken die gasten en levenslang stadionverbod geven en geldboete laten betalen..
    Vuile d.. zijn dat..
    PEC is de Beste 😀

  11. Een collega uit deventer wist me zojuist te melden dat de schaal in de ijssel ligt, geloof er weinig van eigenlijk maar laten we hopen van niet. 😮

  12. Kunnen we Deventer en hun bewoners scheiden van de voetbalclub en hun supporters al daar?

    De rest van de inwoners van Zwolle en Deventer kan de kinderachtige rivaliteit niks boeien.

  13. Ach, ’t is maar voetbal. Ik kan er eerlijk gezegd best om lachen, mits ze de schaal weer vrijwillig terugbrengen. Laten we eerlijk zijn, het is wel een stunt.

  14. Skooiers uit Deventer kunnen niets anders dan stelen en heeel hard weg rennen. Benieuwd of het stadion uitverkocht zal zijn op 8 december, het is ze in ieder geval niet gelukt het uitvak deafgelopen jaren bij ons ook maar enigzins vol te krijgen.

  15. Laatste nieuws uit Twente:
    Supporters van Go Ahead Eagles geven toe dat ze de kampioensschaal van PEC Zwolle hebben. De schaal is in Deventer zeggen ze.
    De kampioensschaal werd dinsdag gestolen uit het stadion van PEC. Supporters van Go Ahead Eagles noemen het niet ‘stelen’ maar ‘lenen’, ook al werd de vitrine met een koevoet opengebroken. De actie was ludiek bedoeld en het plan was om de schaal op 8 december terug te geven als Go Ahead en PEC Zwolle tegen elkaar spelen in de Adelaarshorst in Deventer.

  16. Dit seizoen doet het gezegde ‘Hoge bomen vangen veel wind’ opgang.

    De succesvolle seizoensstart van PEC Zwolle was voor criminelen uit Utrecht om Zwols horeca-etablissement te overvallen waardoor de eigenaresse achterbleef met een schadepost van ?? 15.000,- En nu blijken ook criminelen uit D?V?nt?r niet achter te kunnen blijven met de diefstal van een kampioenschapsschaal.

    Persoonlijk ben ik van mening dat dit alles binnen het juiste perspectief/de juiste context dient te worden geplaatst zijnde criminele activiteiten en waarin de politie een directe taak heeft. Tot nu toe heeft het politie onderzoek naar de overval op de Vrolijkheid nog weinig resultaat. En ook bij de aanpak van het tweede criminele incident is er ondanks duidelijke camerabeelden nog geen sprake van een kordaat politie optreden.

    Het enige kordate optreden van de Zwolse politie is tot nu toe het afzeggen van de jaarlijkse kerstborrel bij De Vrolijkheid omdat er lastige vragen in de Zwolse gemeenteraad zijn gesteld over de (tijdige) politieinzet op 3 september.

    Onder het mom van de voetbal, lijkt er in dit land ondertussen heel veel crimineel gedrag ongestraft te blijven. Maar gelukkig hebben we ondertussen wel heel veel vervelende combi-verplichtingen en andere regelingen die de voetballiefhebber de lust tot de gang naar het stadion ontnemen.

    >:(

  17. Dit vraagt toch om een ludieke tegenactie? We hoeven geen schaal bij hun te jatten, want de prijzenkast van hun is leeg! Ja miss ergens nog een verdwaalde beker onder een meter stof die 80 jaar geleden is gewonnen.

  18. @ElRey is er ook zo’n opsomming van wat ‘supporters’ ‘namens’ PEC hebben gedaan? Want het gaat er bij mij niet in dat dat allemaal engeltjes zijn.

  19. @Japser

    Jouw reactie komt op mij meer over als een mening dan een vraag.

    Laat ik volstaan met het refereren aan het inzamelen van ?? 4.000,- op 19 november waarmee de eigenaresse enigszins uit de schade is. Je weet wel die benefietavond die op dit weblog werd aangekondigd en waarop jij ook voortdurend jouw mening liet horen.

    Je had je toen een engel kunnen tonen door de eigenaresse een helpende hand toe te steken.

    Maar laat maar. Kennelijk ontgaat mijn perspectief jou omdat voetbal voor jou wel rechtvaardiging is voor crimineel gedrag alsof de supporters van PEC Zwolle vragen om het verbouwen van een café en de roof van een kampioensschaal.

  20. @ElRey ik juich het helemaal toe dat de engels die er wel zijn die mevrouw hebben geholpen met het geld. Top! Super!

    Maar wat ik wat hypocriet vind, is dat iedereen hier schande roept over het stelen van de schaal door een paar Eagle-supporters. Dat terwijl ik vermoed dat PEC Zwolle supporters (sommige, niet allemaal) zeker ook geen engeltjes zijn.

    Ik vind de verontwaardiging hier wat overdreven. Iets meer bescheidenheid zou men sieren. Er is een schaal gestolen. Een ludieke actie die al veel vaker bij andere clubs is voorgekomen. Een gebbetje. Maar nee, als het PEC treft, dan is het land te klein.

  21. Was dat 2 jaar geleden ook niet zo met die stickers over elkaars plaatsnaamborden? Mensen uit Zwolle hebben stickers met Klein Zwolle over het bordje van Deventer geplakt toch? Maar de Eagles zullen die schaal echt niet slopen of iets, dan hebben ze wel echt een probleem, omdat ze nu ook al toe hebben gegeven dat zij achter de actie zitten. Zou leuk zijn als wij als Zwollenaren iets terug kunnen doen

  22. @Japser

    Het is duidelijk dat we een verschillend perspectief hebben op beide incidenten. In mijn perspectief is de context beperkt tot het crimineel gedrag van individuen en de taak die de politie daarin heeft. In jouw perspectief is de context verbreed tot voetbal en de rol van supporters.

    Maar goed laten we eens doorredeneren vanuit jouw perspectief.

    Ik heb aangegeven dat supporters een rol hebben gepakt in het wegnemen van de schade die de eigenaresse heeft geleden. Moeten supporters dan ook maar een rol nemen in het terughalen van de ontvreemde kampioensschaal?

    Of is mijn perspectief meer toepasselijk: dat, los van de rol(len) die supporters kunnen vervullen, er gewoon een taak ligt voor de politie en dat conform de kern van mijn reactie de politie daarin tot nu toe weinig presteert?

    Als voetballiefhebber in zijn algemeenheid en meer specifiek supporter van PEC Zwolle kan ik niet zoveel met jouw perspectief. Ik kan meer met politie die zich effectief zijn taak vervult: namelijk arrestatie van degenen die onder het mom van de voetbal schade aanrichten bij een horeca-etablissement en eigendommen van anderen ontvreemden want daar vind ik – in tegenstelling tot jou – namelijk niks logisch of ludieks aan.

  23. Ik vind gewoon dat PEC moet zeggen..morgen is die schaal
    gewoon weer in zwolle..en anders de komende 5 jaar geen
    Eagles supporters in het ijsseldelta stadion:P

  24. Japser, ja toch..laten we eerlijk zijn…liever dat ze een beetje lol trappen, dan dat hooligans de stad afbreken.
    Al vind ik dat de vitrine vergoed zou moeten worden door de ‘vandaal’, er gaat mij iets teveel geld in het voetbal om, om dit nu echt een groot en zwaarwegend issue te vinden.

  25. Het bewijs. Voor de foto naar site van RTV oost

    Supporters van Go Ahead Eagles tonen gestolen schaal op televisie

    Supporters van Go Ahead Eagles hebben vanavond op televisie laten zien dat ze de gestolen kampioensschaal van PEC Zwolle in hun bezit hebben. Als supporters van PEC Zwolle Go Ahead Eagles voor 8 december terugpakken, dan krijgt de Zwolse club de schaal niet meer terug.

    Dat zeiden de mannen die de schaal hebben gestolen tegen Hart van Nederland vanavond. Het nieuwsprogramma had ergens buitenaf een afspraak geregeld met de dieven van de schaal, die gemaskerd in beeld kwamen. Hun stemmen waren vervormd. De schaal lag op sjaaltjes van Go Ahead Eagles tussen de voor- en achterbank van de auto waarin de supporters naar hun afspraak reden. De supporters noemden het een ludieke actie waarmee ze de supporters van PEC Zwolle op hun nummer wilde zetten. Tussen de beide supportersverenigingen is sprake van grote rivaliteit.

  26. @Dame

    Reportage op RTV Oost gezien met reporter die ‘naar de schaal zoekt’. Dit is toch te treurig voor woorden aan het worden. Het is gewoon diefstal en de media geeft de dieven een podium ook en deze stellen nog eisen ook! De politie heeft tot 8 december de tijd om de schaal terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Gebeurt dit niet dan vrees ik een grote escalatie waarop geen weldenkend mens zit te wachten. Kennelijk zijn Zwolse eigendommen die geassocieerd kunnen worden met PEC Zwolle door de politie dit seizoen vrij verklaard. Eerst de vernielingen bij de Vrolijkheid waardoor een Zwolse inwoonster zwaar gedupeerd is in haar broodwinning, nu de diefstal bij een Zwolse sportorganisatie. Is er nog politie of is dit de participatiesamenleving waarin het ieder voor zich is en god voor ons allen?

  27. TV Twente zoekt steeds meer sensatie. Ze laten geen gelegenheid onbenut om alles wat tot een emotieverhaal gerekend kan worden tot in den treure te herhalen. Bij de zaak Jansen Steur, bij een ernstig ongeluk enz. Dankbaar slachtoffer dit keer PEC Zwolle!! Het begint aardig op de zender SBS6 te lijken onderhand.

  28. Ik heb die uitzending niet gezien, maar zag wel op de nieuwssite dat ze er een soort “zoek het gouden ei” van maakten als parallel op het Paasspel dat RTV Oost altijd organiseert. Ergerde mij ook. Ik vraag me daarbij wel af of het me ook zou ergeren wanneer het om andere clubs zou gaan. Eerlijk gezegd weet ik dat niet. Ik vind de hele actie eigenlijk meer kinderachtig of puberaal dan crimineel. En misschien is in dat licht bezien de wijze waraop RTV Oost dit behandelt, wel deëscalerend.
    In de verhoudingen tussen de supporters van GAE en PEC zit echter weinig humor en relativeringsvermogen. De hekel aan elkaar lijkt echt te zijn. Dan is zo’n actie olie op het vuur. Ik denk dat het bestuur van GAE en dat van hun supportersclub er goed aan doet om ervoor te zorgen dat die schaal snel terugkomt zodat de vlam 8 december niet in de pan slaat.
    Je bent nog al stellig wat je over de politie-inzet zegt. Heb je meer informatie dan wij? Ik weet namelijk niet dat ze niet serieus achter die Utrechthooligans of de dieven van de schaal aangaan.

  29. @Dame

    Wat betreft mijn stelligheid over de inzet van de politie beperk ik mij op dit moment tot de constatering dat 1 gedupeerde nog met een restsschuld zit van 11.000 euro’s en dat een andere gedupeerde nog steeds zijn eigendom kwijt is. En dat leidt bij mij tot een beeld van een politie die onmachtig is (tot nu toe). Het lijkt er sterk op dat criminelen in Zwolle vrij spel hebben zolang het maar voetbalgerelateerd kan worden…

  30. Er zijn toch enkele Utrechtsupporters opgepakt. Ik neem aan dat die binnenkort weleens zullen worden voorgeleid. Dan kan de vergoeding van de schade meegenomen worden. Of ben ik abuis en zijn die figuren vrijgelaten en de zaak al geseponeerd?
    En hoe weet jij dat de politie niet achter die gasten uit Deventer aangaat? Omdat de beelden niet zijn vrijgegegeven? Persoonlijk lijkt het me niet verstandig die beelden te tonen aan het publiek. Dan worden die gasten opgejaagd wild.
    Ik heb er wel vertrouwen in dat ze gepakt worden, tenzij jij meer weet dan ik hierover.

  31. @Dame

    Ik ben dus niet de enige voor wie de verslaggeving omtrent de diefstal als aanstootgevend wordt ervaren. Ik ben het oneens met je dat een diefstal getypeerd kan worden als puberaal. Ik ben het ook eens met je dat deze wijze van journalistiek bedrijven deesclarend werkt. Ik ben het wel met je eens dat de rivaliteit gemakkelijk kan escaleren en dat het daarom ‘common sense’ is dat het ontvreemde eigendom zsm geretourneerd wordt of keuren we vernielingen aan iemands broodwinning en diefstal goed zolang het maar voetbal gerelateerd kan worden?

  32. Oneens over het effect van de wijze van verslaggeving met jou Dame. Eerder ‘olie op het vuur’ dan bluswater. Tot nu toe heeft de politie in beide gevallen nog geen aantoonbare resultaten geboekt, wat bij de indruk versterkt dat de behandeling van zaken die voetbalgerelateerd kunnen worden anders is dan in vergelijkbare gevallen.

  33. @Elrey, Zij zoeken duidelijk naar een podium, m.i. moeten we ze dat gewoon niet geven. Johan heeft medewerking aan HvN sbs6 dan ook geweigerd. Volgens mij een goede zaak. Liever nu de focus op zondag middag. Niet ergens energie aan verspillen wat zeer waarschijnlijk wel weer op ’n plaats komt. Sla gewoon terug met ludieke reacties, zoals die van Arne op .org of die van de lange rijen bij het stadion van Goh om met de Zwolse kampioenschaal op de foto te kunnen. oid. En zo zijn er nog veel meer ludieke reacties. Ook een wijs woordje van Adriaan, Zondag wacht Groningen. Volgens mij zet dit alle spelers ook wel op scherp. Ps. Ik heb destijds (staantribunes op Berkum) dat oude eagle spandoek ook zien branden.

  34. @Dame

    Ik heb geen enkele kennis meer dan de constatering dat een Zwolse onderneemster nog steeds met een rest schadepost zit van 11.000 euro en dat het eigendom van de Zwolse betaald voetbalclub nog steeds ontvreemd is. Sinds wanneer meten we met 2 maten als criminele activiteiten onjuist gerelateerd worden aan voetbal ter rechtvaardiging van een tot nu toe tekort schietende politie?

  35. @Papa Val 1

    De focus qua voetbal ligt bij mij altijd op het veld, maar ik ben en blijf van mening dat er meer is dan voetbal en als in die wereld mensen geschaad worden of beroofd worden vind ik dat nog steeds los staan van de voetbal. Ik ben Zwolle supporter, maar in de eerste plaats een inwoner van Zwolle die vraagtekens plaatst bij de gang van zaken. We hebben dit seizoen al twee kwalijke incidenten beleefd die voetbal gerelateerd kunnen worden en op geen enkele grond gerechtvaardigd kunnen worden!

  36. Ik moest denken aan die actie van BQ-ers enkele jaren geleden om de middenstip van Berkum te jatten. Is ook diefstal en een vervelende schadepost. Kan niet getolereerd worden en toch moest ik er wel een beetje om lachen.
    Op zich hou ik ook niet van de noordelijke gewoonte om met oudjaar allerlei zaken te jatten of verplaatsen, maar ook dan zie ik veel mensen zachtjes lachen. Wordt iig niet als “crimineel” beschreven maar eerder als “humor” of “foute humor”.
    Laten we er maar niet te opgewonden over doen. Dat vinden ze juist leuk. Die schaal komt wel terug en ik ga ervan uit dat de humor van PEC-supporters leuker is dan die van deze GAE-fans.

  37. @ElRey

    Neem KEIHARD wraak. Zo los ik altijd mijn conflicten op als mensen me lastig vallen of bedriegen en het werkt altijd. Goed, het is niet altijd sociaal wenselijk, maar dat stadium zijn we toch al gepasseerd in dit land. Die mascotte gewoon vergiftigen of zoiets.

  38. Het is heel simpel als iemand jou eigendom ontvreemd en je weet wie het gedaan heeft dan komt er een reactie het bestuur van zwolle moet Gea als club verantwoordelijk houden elke dag dat de schaal niet terug is 10000 euro boete of misschien zelfs meer… Zo doen ze hun eigen club pijn vernietigen ze de schaal dan blijft het bedrag oplopen dus moeten ze hem wel terug brengen….lijkt mij logisch toch?

  39. Slakje, ben jij nu nog dezelfde Slakje die schande sprak over een agent buiten dienst, die een dronken automobilist had tegengehouden? Ik meende me te herinneren dat je het had over de enorme risico’s die die agent daarmee nam en dat jij de gevolgen als belastingbetaler dan weer op je bord kreeg.
    Hoe kun je dat nu in vredesnaam rijmen met wat je nu zegt?

  40. Oh come on, het is duidelijk een grap. Het was vrijwel vanaf het begin voor elk weldenkend mens duidelijk dat dat ding terugkomt. Daar is al deze boehoe de politie doet niks (onzin overigens, jij ziet er niks van, dat is wat anders), helemaal niet voor nodig. En nogmaals, alsof PEC supporters nooit wat flikken. Dit is een uitgesproken kans om de verhoudingen wat te verzachten van pure haat (ik ken de liederen of plaatjes van dood gereden egels) baar sportieve rivaliteit. Maar nee, beter spelen we het weer keihard. Sneu hoor.

  41. @Elrey Trek je woorden over de politie maar terug: zie hier het bewijs dat ze de zaak van de gegijzelde schaal adequaat hebben aangepakt.

    Werken TV Twente en SBS6 niet mee aan escalatie op 8 december en zouden ze nu (kentekens van de betreffende auto, telefoonnummers) daderkennis hebben?
    TV Twente doet wel erg hun best om Zwolle te schaden #antizwolle

    ElRoy, je stokpaardje voetbalgerelateerd geweld, dat me wel duidelijk is, kennen we nu wel niet tig keer herhalen!

  42. @jasper..dit vind ik geen grap meer..als t een grap zou zijn
    geweest,was die schaal al weer in zwolle. De eagles denken
    maar dat ze alle macht hebben met hun uitdrukking:
    als zwolle met een tegenactie komt,voor 8 dec.,krijgen ze
    de schaal helemaal niet meer terug. Rot op..die schaal hoort
    in zwolle en daar hebben ze af te blijven. De politie doet niks,
    en volgens mij vind pec t ook wel best zo.
    De knvb moet zeggen,die schaal terug,en anders uit de
    eredivisie gooien,dat heeft de club dan aan zijn fijne
    supporters te danken.

  43. @annetjuh

    Naam en adres van 1 van de schaaldieven inmiddels bekend. Als de politie zijn taak niet vervult, dan pakken supporters wel de rol om de schaal te retourneren bij de rechtmatige eigenaar. Oh, wat is het toch allemaal grappig.

  44. @Mul

    Dat ben ik ja! Wat leuk dat je dat ook gelezen hebt. Ik ben meer van het recht in eigen hand nemen en verder je nergens mee bemoeien. Dat is hoe de samenleving nou eenmaal werkt.

    Ik gaf enkel Elrey wat tips. Mijn echte persoonlijke mening over dit onderwerp, dat wil je niet weten. Dat gaat wel wat verder dan de mascotte ontvreemden.

  45. Het relativeringsvermogen van Jasper en Dame bevalt me wel. Zaken moeten ook niet groter gemaakt worden dat ze zijn. Dit heeft niets te maken met ‘hooligangeweld (zoals in het stamcafé van Elrey). Het zou sportief zijn om te erkennen dat onze buren ‘ons’ deze keer beet hebben.

  46. Ik ben meer van het recht in eigen hand nemen en verder je nergens mee bemoeien. Dat is hoe de samenleving nou eenmaal werkt.

    Hmmm, wat naar. Ik wist niet dat de apocalyps al had plaatsgevonden.

    Mijn echte persoonlijke mening over dit onderwerp, dat wil je niet weten. Dat gaat wel wat verder dan de mascotte ontvreemden

    Maar hopen dan dat we joint strikefighters hebben…..

  47. @Mul

    Als je niet serieus kunt zijn terwijl je off-topic gaat met dat verhaal over de Middelweg, reageer dan gewoon lekker niet op mij. Voegt helemaal niks toe aan de discussielijn.

    De kern van mijn verhaal: Als mensen hier gaan lopen piepen dat de politie niks doet, dan zeg ik: Gewoon lekker zelf actie ondernemen, recht in eigen hand nemen. Kan toch allemaal en wordt TOTAAL niet tegen opgetreden.

    En mocht iemand over ethiek beginnen: Dat is niks tastbaars, nare en vervelende gevoelens slijten vanzelf.

  48. @ElRey als je het zo serieus blijft nemen, wordt het niet grappig nee. Jammer is dat. Je zou ook mee kunnen lachen en kunnen zeggen: ach, ze hebben ons mooi tuk.

  49. Je zou kunnen ophouden dit te vergelijken met de puinzooi in de Vrolijkheid. Misschien kun je het dan beter relativeren. Ik neem aan dat je het veranderen van de bordjes in Deventer wel grappig vond? En de kosten van het vernielen komt echt wel goed.

  50. Bron RTV Oost:

    De roofvogel Harly, mascotte van Go Ahead Eagles, wordt door de politie extra in de gaten gehouden uit vrees voor wraakacties van supporters van PEC Zwolle. Vorige week ontvreemdden supporters van de Deventer club een Zwolse kampioensschaal uit het stadion van PEC.

    De witkop-zeearend Harly is door eigenaar Gerrit Zandvoort van Valkerij Rijssen tijdelijk op een andere plek ondergebracht. Volgens Zandvoort zijn er ‘wat dreigende berichten voorbij gekomen’, die tot de verplaatsing van de vogel hebben geleid. “De politie is geïnformeerd”, aldus Zandvoort. “Zij zijn tijdens hun surveillances extra alert op Harly”. Zandvoort zelf houdt de zeearend ook beter in de gaten. Het dier is voor hem en zijn bedrijf van grote waarde.

    Te gek voor woorden

    De vogeleigenaar vindt het te gek voor woorden dat zijn vogel in de supportersvete wordt betrokken. “Harly is een levend beest, daar moet je gewoon vanaf blijven. Het is natuurlijk wel wat anders of je er met een schaal vandoor gaat of een vogel steelt of doodmaakt”.
    Supporters van Go Ahead Eagles hebben eerder aangegeven dat de gestolen kampioensschaal niet naar Zwolle terugkeert als Zwolse supporters met wraakacties komen. Op 8 december staan de twee clubs tegenover elkaar in de eredivisie. Het is de bedoeling dat PEC Zwolle de schaal op die dag terugkrijgt.

    Kijk, daar kon je op wachten!

  51. Bij een ludieke aktie hoort m.i. een soort van uitwisseling van trofeeën. Nu deze uitwisseling door de Deventenaren wordt uitgesloten is er geen sprake meer van een ludieke aktie , als ie er ooit al was…
    Maar is er gewoon sprake van diefstal.
    En kunnen we deze aktie afdoen als dom en buitengewoon provocerend.
    Dat alleen al zou de politie moeten aanzetten tot meer aktie.
    Om verdere ongelukken te voorkomen .

  52. @Wimpie

    Met jou hoop ik dat de politie er zsm in slaagt om de kampioensschaal te retourneren aan de rechtmatige eigenaar. Niemand zit te wachten op een escalatie.

  53. Volgens twitter staat dit verhaal nu ook in de landelijke dagbladen en div. nieuws-verspreiders.
    Daar staat echter wel, dat er geen concrete bedreigingen zijn binnengekomen. Dus het is volgens mij gewoon een kwestie van opruiing, er komt te weinig aandacht voor de schaal, laten we de Pec supporters weg zetten als tuig wat levende beesten iets aan doet. (fase II). Straks worden er nog Kamervragen gesteld.

    Ben trouwens benieuwd wat voor straf ze van de KNVB krijgen, vuurwerk op veld, supporter op veld, wedstrijd onderbreking, Hitlergroet, in het gehoor van de draaiende camera’s roepen (bepaalde ziekte)-scheids enz. enz.
    En er lopen meerdere onderzoeken naar die gasten.
    Straks wordt het een wedstrijd zonder publiek.

  54. TV Twente valt ook op z’n minst laster te verwijten door loze uitingen tot bedreigingen te verheffen. Dat roept juist escalatie op. Bah >:(

  55. TV Twente doet lekker mee de boel op te ruien. Het enige wat daar telt is FC Twente. En maar afgeven op alle andere BVO ’s in Overijssel.

  56. TV Twente valt ook op z’n minst laster te verwijten door loze uitingen tot bedreigingen te verheffen. Dat roept juist escalatie op. Bah smilies/angry.gif

    TV Twente doet lekker mee de boel op te ruien. Het enige wat daar telt is FC Twente. En maar afgeven op alle andere BVO ’s in Overijssel.

    Tja, TV Twente……… Het moet ook lastig voor ze zijn dat hun clubs bijgehouden, danwel ingehaald worden door clubs uit godbetert… Salland. Als je je in hun situatie verplaatst dan snap je toch wel dat dat moeilijk is?

    Laat die achterlanders toch. Wij hebben ons favoriete weblog toch?

  57. Wat een zielige onzin nu ineens over die parkiet van ze joh!

    Het leek nog ergens toe te gaan leiden deze zogenaamd ludieke aktie maar na het uiterst zielige verhaal bij HvnL vandeweek en nu weer deze zever mag de politie wel in grijpen en die schaal weer bij PEC worden ingeleverd.
    Veronderstel toch eens dat iemand naar koekdorp gaat en alle lantaarnpalen in de vetkampstraat blauw-wit schilderd….

    Wie kaatst kan de bal verwachten egels, stelletje Calimero?s.
    Treurig gedoe!

  58. RIJSSEN/DEVENTER – Harly, de vliegende mascotte van GA Eagles, is naar een veilig onderkomen gebracht. Verzorger Gerrit Zandvoort heeft hiertoe besloten op advies van de politie. De reden: PEC Zwolle-fans hebben gedreigd de witkopzeearend te ontvoeren.

    Whahahahaha rillen in koekhapdorp

  59. Uit de Stentor van vandaag:

    Politie nog steeds op zoek naar schaal

    ZWOLLE – De politie is nog altijd op zoek naar de kampioensschaal van PEC Zwolle. De trofee werd een week geleden gestolen uit een vitrine in de hal van het IJsseldeltastadion.

    Over of er naar aanleiding van de diefstal nog extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, geeft de politie, zoals te doen gebruikelijk geen informatie. PEC Zwolle wacht af, maar trekt de aangifte van diefstal niet meer in, stelt PEC-directeur Edward van Wonderen. “We rekenen er op dat we hem niet eerder dan pas op 8 december terugzien.”

    >:(

  60. Waar blijft dat filmpje op http://www.politie.nl zoals in het bericht aangegeven. Kunnen alle Zwollenaren die koppen even bekijken en posten via social media. Staat mooi op het CV van die figuren.

    Filmpje graag zo snel mogelijk op het internet en niet wachten tot na de wedstrijd, zo komt iedereen weg met diefstal onder de vlag van “ludieke actie”

  61. Ik denk dat tercht door get bestuur van PEC Zwolle wordt gekozen voor radio stilte tot de wedstrijddag. Anders loopt dit totaal uit de hand.

  62. Op fb circuleert een foto met onze kampioensschaal en een opgestoken middelvinger. Die middelvinger zal wel voor de politie bedoeld zijn want die is nog steeds op zoek naar de kampioensschaal…

  63. Lang leve de Nederlandse rechtstaat

    Stentor 28-11: Film stelen kampioenschaal mag niet openbaar

    ZWOLLE – De camerabeelden waarop de diefstal van de kampioensschaal van PEC Zwolle te zien is, worden vooralsnog niet openbaar gemaakt.

    Het OpenbaarMinisterie Oost-Nederland heeft een verzoek van de politie om de beelden ten behoeve van opsporing van de dieven uit te zenden, afgewezen, stelde een woordvoerster van het OM donderdag. “We behandelen dit net als elke andere zaak. Er zijn nog andere wegen die eerst bewandeld kunnen worden.”

    HetOM weegt bij deze verzoeken af of het uitzenden van de beelden en de daarmee gepaard gaande inbreuk op de privacy van de verdachten in proportie staat tot de daad. Neen, is in dit geval de voorlopige conclusie. Mocht de politie de schaal uiteindelijk helemaal niet boven water krijgen, kan de film later alsnog worden getoond, bijvoorbeeld in opsporingsprogramma Onder de Loep.

    De kampioensschaal werd vorige week dinsdagavond na het inslaan van een ruit door twee man gestolen uit een vitrine in het Zwolse IJsseldeltastadion. Al snel bleek dat de daders waarschijnlijk in kringen van Go Ahead Eaglesfans gezocht moeten worden. PEC speelt op 8 december de derby tegen de Eagles, in Deventer.

    Afgelopen dagen verschenen op social media geregeld beelden van de vermeende kampioensschaal. Eén van de foto’s toont een man in Eagles-café Bij Sylvester, met een gelijkende schaal en een opgeheven middelvinger richting lens.

    >:(

    Wat is er gebeurd met voorkomen is beter dan genezen. Wil het OM dan lievere een escalatie???

  64. Nou daar lijkt het inderdaad wel op..ik vind het heel vreemd
    dat er door de politie niet ingegrepen wordt. Gisteravond stond hij
    met schaal..gezicht..en zelfs naam en adres op facebook..heb ik
    gehoord. Snap niet dat er dan niks aan gedaan wordt.
    Dit is heen ludieke grap meer,maar pure diefstal.
    Ik reken erop dat het 8 dec. helemaal los gaat daar in
    deventer:o

  65. @annetjuh

    Ik vind niet dat de keuze van het OM in proportie staat tot de mogelijke escalatie op 8 december of daarvoor, maar dat heeft het OM kennelijk niet meegenomen in zijn (te beperkte) afweging.

  66. Dat werd tijd (bron: RTV Oost)

    Voorzitter GA Eagles: “Breng kampioensschaal PEC Zwolle terug”

    Voorzitter Edwin Lugt van Go Ahead Eagles roept supporters van de club op om de kampioensschaal van PEC Zwolle terug te geven.

    Aanstaande zondag spelen de twee clubs tegen elkaar. Nu de wedstrijd dichterbij komt, wordt het risico dat het tussen beiden escaleert volgens Lugt groter. “De schade voor de club is, bij escalatie, niet te overzien en ik blijf herhalen dat je dan je dierbare club het hardste treft. Daarom doe ik nogmaals een beroep op degene die de schaal heeft: lever deze per direct bij ons in.”, aldus Lugt.

    De kampioensschaal werd twee weken gestolen uit het stadion van PEC. Supporters van Go Ahead Eagles gaven toe dat ze de schaal meegenomen hadden, maar noemden het niet ‘stelen’ maar ‘lenen’. De actie was ludiek bedoeld en het plan is om de schaal op 8 december terug te geven als de twee clubs tegen elkaar spelen in de Adelaarshorst in Deventer.

    Dringend beroep aan GAE fans om de schaal per direct te retourneren. Bij escalatie zal de club zeer aanzienlijke schade worden toegebracht.

    ?? Edwin Lugt (@EdwinLugt) December 2, 2013

  67. Inderdaad Dame: belachelijk laat die oproep van Go Ahead. Al vind ik tegelijkertijd dat de PEC fans zich niet moeten laten provoceren door deze onzinnige actie.

  68. Het is een grote schande hoe door de autoriteiten met deze diefstal wordt omgegaan, maar Zondag moet het toch echt op het veld gebeuren. Noar Veur’n!

Reacties zijn gesloten.