Tentoonstelling Vogelvrienden Zwolle

Zwolle – Vogelvereniging “Vogelvrienden Zwolle” heeft ook dit jaar weer de onderlinge tententoonstelling van de door hun leden gekweekte vogels in het wijkcentrum “De Weijenbelt” aan de Campherbeeklaan te Berkum. Donderdag was de keuring.

21-11-2013_vogelkeuring_wijenbelt_01.jpg 

Tijdens deze vogelshow laten ze zien wat er zoal in het afgelopen jaar uit de eitjes in de diverse nesten is gekropen. Sommige krijgen de kampioensstatus en anderen zullen gebruikt worden voor de verdere verbetering van de vogelrassen. Keurmeesters uit Groningen en Duitsland hebben hun oordeel over de vogels gegeven en daaruit kwam Cor Polman als Algemeen Kampioen boven drijven met een, voor iedereen bekende, grasparkiet. Bij de exotische vogels werd Pieter v.d. Hooven de beste en bij de kleurkanaries werd de mooiste door Arnold Zunnebeld ingebracht.

21-11-2013_vogelkeuring_wijenbelt_02.jpg

21-11-2013_vogelkeuring_wijenbelt_03.jpg 

Zoals ieder jaar wordt ook weer een gigantisch mooie tombola verzorgd om de kosten van de tentoonstelling in de hand te houden. De show is geopend op donderdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 22.00 uur geopend en zaterdag is men welkom vanaf 10.00 – 14.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)