DeltaWonen plaatst zonnepanelen op huurwoning

Zwolle – DeltaWonen investeert in duurzame woningen. Nieuw in het pakket aan duurzame maatregelen is het plaatsen van zonnepanelen op onze huurwoningen. De zonnepanelen leveren direct voordelen op voor onze huurders. Deze week is een pilot gestart in de Aa-landen in Zwolle. DeltaWonen investeert op verschillende manieren in duurzaamheid; bijvoorbeeld door het isoleren van onze woningen en het treffen van andere energiemaatregelen bij groot onderhoud en door bijvoorbeeld de plaatsing van zonneboilers, warmtekoude-installaties en/of groene daken bij nieuwbouwprojecten. 

 

28-08-2013_plaatsen_laatste_zonnepaneel_wijenbelt-berkum_01.jpg 

 

Of zonnepanelen rendabel zijn hangt af van de ligging van het dak. In de afgelopen periode hebben wij uitgezocht welke van onze huurwoningen geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor de pilot is een eerste selectie gemaakt van 525 woningen. Huurders van deze woningen krijgen gespreid over het komende jaar een aanbieding van deltaWonen voor het plaatsen van zonnepanelen. Afhankelijk van de mogelijkheden van het dak, krijgt een huurder een aanbieding voor zes, negen of twaalf zonnepanelen. Zij betalen hiervoor een maandelijkse eigen bijdrage. Sjoerd Quint, adjunct directeur: "Onze huurders beginnen direct na plaatsing met geld verdienen, want het maandelijkse bedrag dat zij betalen is lager dan de verwachte besparing. Als na afloop van de pilot de bevindingen positief worden geëvalueerd, is het de bedoeling dat nog meer huurders kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen."

Duurzaamheid 
DeltaWonen ziet duurzaamheid als een onontkoombaar en leidend principe bij elke beslissing die de corporatie maakt. Door de energiemaatregelen die wij treffen, verlagen wij de CO2 uitstoot van onze woningen. Met de plaatsing van zonnepanelen op onze woningen verminderen wij daarnaast ook het gebruik van fossiele brandstoffen. Voor huurders betekent het bovendien een verlaging van hun woonlasten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “DeltaWonen plaatst zonnepanelen op huurwoning”

  1. goed bezig wij hebben dat ook geuit in de pieterstynstr voor de renovatie nooit , meer wat gehoord zie een gemiste kans kijk het kan wel Shapo Delta wonen

  2. Als huurder is het sinds 20 juni 2013 mogelijk om de betaalde BTW bij aankoop en installatie van zonnepanelen op hun eigen dak terug te vragen van de Belastingdienst. Geldt niet voor de verhuurder en alleen wanneer de huurder de zonnepanelen zelf aanschaft.

Reacties zijn gesloten.