Zonta zegt “nee” tegen geweld tegen vrouwen

Zwolle – De Verenigde Naties hebben 25 november uitgeroepen tot ‘Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’. De wereldwijde Vrouwenserviceclub Zonta heeft zich hierbij aangesloten en voert de campagne "Zonta says no to violence against women" van 25 november tot 10 december.

 

zonta.jpeg 

 

Ook Zonta Club Zwolle ondersteunt de campagne en wil aan het publiek duidelijk maken dat geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen. Zonta Zwolle doet dat niet provocerend, maar op een milde, creatieve wijze. Edelsmid-designer Hetty van de Fliert, tevens Zonta-lid, heeft een armbandje ontworpen dat symbool staat voor verzet tegen geweld. Onder haar supervisie worden de armbanden stuk voor stuk handgemaakt door Zontaleden.

De productie van de armbanden vindt plaats op de ‘Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen’, maandag 25 november van 14.00-17.00 en van 20.00-22.00 uur in atelier de Stavelei, Burgemeester U. de Vriesweg 9 in ’t Harde. 

 

De symboliek

Het armbandje is gemaakt van oranje natuurzijde in de kleur oranje; ook de internationale ribbon als symbool tegen geweld is oranje. De zijde is afgewerkt met zilveren ornamentjes en voorzien van een zoetwaterparel-bedel. De parel heeft een mooie symboliek: een parel ontstaat namelijk door ‘inkapseling’ van ‘ongerechtigheden’ die in de oester terechtkomen en er niet thuis horen. De prijs is 12.50 euro.

 

Nederlands project

Degene die de armband draagt steunt niet alleen de wereldwijde campagne: een groot deel van de opbrengst gaat naar de stichting ‘Femmes for Freedom Nederland’, die geweld in en rond het huwelijk bestrijdt. Het armbandje geeft aanleiding om met anderen te spreken over de noodzaak van campagnes als “Zonta says no to violence against women”. Zo draagt Zonta het gedachtengoed op een zachte manier uit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Zonta zegt “nee” tegen geweld tegen vrouwen”

  1. Wat triest: om leed door geweld tegen vrouwen onder de aandacht te brengen, geven jullie armbandjes uit die mbv dierenleed tot stand zijn gekomen…:'( Om aan zijde te komen worden zijderupsen gekweekt die een pop maken van zijde. Uit deze pop komt normaal gesproken, een prachtige vlinder tevoorschijn, maar helaas, van de gekweekte poppen wordt de zijde gebruikt en de (verpopte) rups gedood. Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt; droge verhitting of met behulp van stoom of heet water. Bij alle drie methoden wordt het dier levend verbrand. Voor het ‘winnen’ van parels worden mossels in een onnatuurlijke omgeving gehouden, wordt het aanmaken van parels op een onnatuurlijke wijze geforceerd en wordt er gestreefd naar een grote opbrengst van tientallen parels per jaar. Had liever voor andere, duurzame materialen gekozen!

Reacties zijn gesloten.