Weer 3 sterren voor De Librije!!

Zwolle – Maandagmiddag 12.00 uur werd in Maastricht de Michelingids 2014 gepresenteerd. De Librije, met topchef Jonnie Boer, behield daarbij de driesterrenstatus! Restaurant De Leest uit Vaassen van chef-kok Jacob Jan Boerma mag zich sinds maandag ook 3-sterrenrestaurant noemen! Ook dit jaar vond deze presentatie plaats in nauwe samenwerking met KHN en ondersteuning van de Hotel Management School Maastricht. In Zwolle blijft het aantal op 5 sterren staan. Naast de Librije wist Librije’s Zusje namelijk haar 2 sterren te behouden, wat toch ook een fraaie prestatie is.

In totaal zijn er in Nedrland 105 sterrenrestaurants. Dat zijn er 4 meer dan in vorig jaar. Er zijn 3 nieuwe restaurants met 2 sterren bijgekomen: Bord’Eau uit Rotterdam en Fred en FG (voorheen Ivy), beide uit Amsterdam. Sinds vorig jaar is er weer sprake van een live presentatie van de befaamde culinaire gids. Na het succes van 2013 heeft de befaamde rode gids gekozen om wederom samen met KHN de presentatie te verzorgen. Omdat van de twee driesterren restaurants Sergio Herman zijn zaak in Oud Sluis op 22 december 2013 sluit, was het de vraag of Nederland nog maar één driesterren restaurant zou tellen. Tot de Kerst telt Nederland tijdelijk drie 3-sterrenrestaurants. De Librije in Zwolle, Oud Sluis uit Sluis en De Leest uit Vaassen. Nederland had eerder al drie 3-sterrenzaken met Parkheuvel van Cees Helder.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Weer 3 sterren voor De Librije!!”

  1. Bijzonder knap om de sterren in je zak te houden. Temeer als je weet dat Boer zijn kruiden gewoon langs de kant van de weg plukt. Hoe slim ben je dan?!

  2. Het gaat erom hoe je ze op een bord legt terstal, dat kan niet iedereen. Je kunt ze bijvoorbeeld op een bedje van schuin afgesneden walnoten leggen en afblussen met caramelsiroop gemaakt in het zuiden van Italië.

  3. Naast de stad, ook de regio, Michelingids 2014,
    Overijssel
    Giethoorn – De Lindenhof **
    Blokzijl Kaatje bij de Sluis *
    Hardenberg ?? Heemse De Bokkepruik *
    Hengelo ’t Lansink N *
    De Lutte De Bloemenbeek *
    Ootmarsum De Wanne *

    Zuidwolde – In de groene lantaarn *
    Vaassen De Leest ***

    Mooie regio wonen en leven we toch.

Reacties zijn gesloten.