Leerlingen Ambelt maken cd voor Serious Request

Foto van auteur

Zwolle – Leerlingen van het Hengeveld College in Zwolle presenteren maandag 2 december het eerste exemplaar van hun cd This Is Special. De leerlingen hebben de cd geheel in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. De opbrengst gaat naar Serious Request 2013. Door een succesvolle voorverkoop staat This Is Special inmiddels vijfde in de Kom-in-actie lijst van 3FM.

This Is Special is het eerste muziekalbum dat compleet wordt gezongen en gespeeld door leerlingen van het speciaal onderwijs. Twintig (oud)leerlingen van de havo/tl afdeling van het Hengeveld College brengen, in wisselende samenstelling, een aantal eigen nummers en covers ten gehore. Het muzikale debuut is geheel in eigen beheer gemaakt en verschillende mensen hebben belangeloos hun professionele steentje bijgedragen. Kunstenaar Jerry van der Bol ontwierp de cover, fotograaf Jeroen Keep zette de jonge artiesten op de gevoelige plaat en vormgever Riens Vellinga maakte er een geheel van in het begeleidende cd-boekje. Ook Zwollenaar Rico, bekend van OpgeZwolle en de Fakkelbrigade, droeg zijn steentje bij in een speciale rap.

De opbrengst gaat naar de 3FM-actie Serious Request. Dit jaar is er aandacht voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. Dennie Boxem, docent techniek en schoolbandbegeleider, hoopt veel geld op te halen voor het goede doel maar heeft daarnaast nog een hele andere bedoeling met het project. “Ik wil het ‘speciaal’ in speciaal onderwijs een positieve klank geven. Helaas ervaart een groot deel van onze leerlingen nog altijd een minderwaardigheidsgevoel ten opzichte van het regulier onderwijs. Dat vind ik erg jammer. Door het enorme muzikale talent van leerlingen op het speciaal onderwijs te laten horen, wil ik laten zien dat dit ook absoluut onterecht is!”

De leerlingen hebben een eigen Facebookpagina en posten hier regelmatig berichten over de voortgang van het project.  De cd is via de Facebookpagina te bestellen. De kosten zijn 12,95 (inclusief verzendkosten). https://www.facebook.com/ThisIsSpecial.AmbeltAlbum

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)