Jongeren zoeken oplossing voor natuurrampen

Zwolle – Het Deltion College staat vrijdag 29 november 2013 in het teken van de regiofinale van de First Lego League. Tijdens het evenement worden ruim 600 basis- en voortgezet onderwijs leerlingen uitgedaagd en gestimuleerd om de maatschappelijke rol van technologie en techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. De finale wordt georganiseerd in samenwerking met de Hogeschool Windesheim.

Er worden op diverse plekken in Nederland regiofinales gehouden. Op het Deltion College gaan 21 wedstrijdteams uit Kampen, Raalte, Meppel, Urk, Hardenberg, Harderwijk en Zwolle de strijd aan, om een plek te veroveren in de Beneluxfinale. De Beneluxfinale vindt 25 januari 2014 plaats in de Jaarbeurs Utrecht. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is het thema Nature´s Fury; Hoe beschermen we ons tegen de verwoestende kracht van een natuurramp? De deelnemende teams worden op vier onderdelen beoordeeld: een presentatie over het thema Nature’s Fury, een missie met legorobots in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork. De voorbereidingen zijn in volle gang. Alle deelnemende scholen hebben lego, een robot en een oefenmat ontvangen. De teams zijn druk bezig met het bouwen, programmeren en testen van de legorobot en het voorbereiden van de presentatie.

 

Het evenement wordt dit jaar mede georganiseerd door een groep studenten van de mbo-opleiding International Hospitality Studies en Facilitair Leidinggevende. De studenten zijn verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van de doe-activiteiten rondom de wedstrijden. Te denken valt aan het maken van een stormhuisje, het spelen van Wii-spelletjes, het nabootsen van een storm met ventilatoren, het bedrukken van t-shirts, 3D printen, oliebollen bakken door een robot, een signaalzoeker solderen, een verlengsnoertje maken, een strafschop stoppen van een voetbalrobot, etc. De regiofinale in Zwolle wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door studenten van de mbo-opleiding International Hospitality Studies, Facilitair Leidinggevende, Artiest, Podiumtechniek & Audiovisueel, Mechatronica, Onderwijsassistenten, Motorvoertuigen, Beveiliging, Horeca, Sport, ICT en Bouw van het Deltion College, studenten van de Hogeschool Windesheim, De Techniekambassadeurs (gepensioneerden met een technische achtergrond ), Arexx, AWL, Techniektalent.nu, Youtech, PMLF, Landstede, Alewijnse, Enexis, Bwefar, Robertpack en OTIB. De First Lego League vindt vrijdag 29 november vanaf 9.45 uur plaats op het Sweelinckplein in het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle. Scholen, ouders en andere geïnteresseerden kunnen de regiofinale Zwolle live volgen via www.deltion.nl/live

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Jongeren zoeken oplossing voor natuurrampen”

  1. NXTgen van JenaXL is erbij. Het team heeft er ontzettend veel zin in. Het is een fantastisch evenement. De leerlingen zijn bijna klaar met de voorbereidingen en dan gaan ze er vrijdag weer tegenaan.

Reacties zijn gesloten.