Discussie over fietspad Burgemeester Roelenweg

Zwolle – Zilveren Kruis / Achmea en de Gemeente Zwolle zijn het oneens over de voorgenomen aanleg van het nieuwe dubbelzijdige fietspad langs de zuidzijde van de Burgemeester Roelenweg. Dat laat de Fietsersbond dinsdag weten. "Achmea heeft een alternatief, maar dat blijft onbesproken."

alternatieve_mogelijkheid_achmea.jpg 

Dinsdag lichtte, volgens de Fietsersbond, Achmea-Syntrus, de vastgoedpoot van Achmea, haar bezwaren tegen het fietspad toe. Dat deed zij voor de Adviescommissie Bezwaarschriften. Achmea vindt onder meer dat de noodzaak voor aanleg onvoldoende is aangetoond. De wachttijd bij de in/uitrit naar het parkeerterrein wordt volgens Achmea verdubbeld en er blijft onvoldoende opstelplaats over tussen fietspad en autostrook. Verder denkt  de vastgoedeigenaar, dat het in de toekomst moeilijker wordt het kantoor te verhuren en levert de nieuwe situatie een voordeel op voor de concurrerende kantoren aan de overkant.

Weerwoord gemeente

Ambtenaren van de Gemeente Zwolle verdedigden het plan. Zij gaven aan, dat gegeven de situatie, het plan ideaal is. De verkeersveiligheid voor fietsers en de doorstroming voor auto’s en fietsen gaan er in de nieuwe situatie op vooruit.

Alternatief Achmea

Achmea neemt het de gemeente kwalijk, dat er niet goed over alternatieven is gesproken maar wil desondanks in gesprek blijven. Het alternatief werd tijdens de hoorzitting niet besproken. Op verzoek van de correspondent van de Fietsersbond lichtte Achmea na afloop van de hoorzitting het alternatief toe. Achmea stelt voor het dubbelzijdige fietspad achter het gebouw van Dimence en Achmea door te laten lopen en voorbij de inrit naar de parkeerplaats te laten aansluiten op het dubbelzijdige fietspad richting Holtenbroek. 

Standpunt Fietserbond-Zwolle

Fietsersbond Zwolle is blij met de plannen voor aanleg van het fietspad. Het vormt een onderdeel van de westelijke fietsroute langs de binnenstad. Met de aanleg worden twee gevaarlijke oversteken vermeden. De bezwaren van Achmea wegen volgens de Fietsersbond niet op tegen de bevordering van de fietsveiligheid. Wel ziet de Fietsersbond dat de aansluiting van het dubbelzijdige pad op de rotonde Roelenweg/Pannekoekendijk een lastige puzzel wordt. Al in een vroeg stadium is daarom aan de gemeente voorgesteld te onderzoeken of een alternatief via de straten rond de in aanbouw zijnde studentenflats mogelijk is. Evenals Achmea had de Fietsersbond ook gedacht aan een pad achter Achmea. Maar een nadeel daaraan is de verminderde sociale veiligheid voor fietsers.

Fietsersbond-Zwolle raadt de gemeente aan de alternatieven wel te onderzoeken. Daarbij is het goed om te weten, dat Achmea liet doorschemeren bereid te zijn concrete bijdragen te willen leveren aan de realisatie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Discussie over fietspad Burgemeester Roelenweg”

Reacties zijn gesloten.