Clubkampioenschappen Zwolse kegelbond

Zwolle – Ondanks dat er slechts 1 damesteam en 3 heren/gemengde clubs zich hadden aangemeld voor de Clubkampioenschappen van de Zwolse kegelbond is het een mooie en leuke wedstrijd geworden.

 

Op klokslag 11.00 uur opende de voorzitter van de Z.K.B., de heer Gert Bos de wedstrijd en wenste alle aanwezigen een mooie en spannende wedstrijd toe. Om maar bij de dames te beginnen zou dit verslag met een regeltje afgedaan kunnen worden maar dan zou ik de dames van De Poedels tekort doen. De dames hebben er onderling een wedstrijd van gemaakt. Nadat de rook was opgetrokken en het vuur op de kegelbanen was geblust mocht Thea Jansen zich de kampioene van club noemen. Zij noteerde een fraaie 474ht. Verrassend was de wederopstanding van Aly Hageman te noemen. Zij kampte al enige tijd met een vormcrisis cq faalangst. Wat ze ook probeerde het lukte haar niet om een goede prestatie op de planken te leggen.

Vandaag lukte alles want zij noteerde op alle banen een score in de 70ht. Dat haar club kampioen van Zwolle is geworden vond ze prachtig maar het feit dat zij zelf goed had gepresteerd vervulde haar met grote blijdschap. Dames proficiat met dit mooie resultaat en bij de selectiewedstrijd in de Regio hoog hout gewenst. 

 

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen hebben zich 3 heren/gem. clubs voor deze wedstrijd aangemeld. Op voorhand zou, volgens de kenners onder ons, de strijd om het clubkampioenschap van Zwolle gaan tussen E.S.I.G.E. (Elk Schot Is Geen Eendvogel) wat zoiets wil zeggen dat niet elk schot raak is. 

 

Het andere team dat volgens kenners kans op de felbegeerde titel zou maken was het team van de Kegelvrienden. In dit team zien we twee voormalige Zwols kampioenen en wel Herman Wesseling en Robert de Haan. Laatstgenoemde presteerde het om op de 2e baan de ultieme score van 90ht op de planken te leggen. Robert liet echter twee mindere scores noteren van 74 en 75ht. Neemt niet weg dat hij met zijn totaal van 487ht en mooi gemiddelde van 8.12 noteerde. Clubgenoot Rik Braakman was met zijn score van 499ht te goed voor de rest. Een gemiddelde van 8.32ht was zijn deel. 

 

Magnus Bakker (een groot talent) begon zeer teleurstellend aan de wedstrijd want met beginnen met 56ht doe je jezelf geen grote dienst maar het vervolg was weer van grote klasse. Ik kan het weten want ik stond er naast te (tja wat deed ik daar eigenlijk). In het team van E.S.I.G.E. scoorde Zeb Waelbers met 495ht zeer hoog. Met zijn score was hij redelijk ontevreden want op de 4e baan ging het compleet mis. Een poedel bracht hem even van zijn stuk maar hij herpakte zich knap want de rest van de score was prima. Toch jammer maar een poedel zit op een heel klein randje!! Gert Bos (Wie kent hem niet) gooide ook naar behoren maar ook hij weet dat dit een concentratiesport en dat je dan niet zoveel gezeur aan je hoofd moet hebben. Maar toch 469ht op de plank leggen is voorwaar niet mis. 

                                                                                                        

Derde in deze wedstrijd is het team van T.A.K.’89 geworden. Laten we eerst eens op zoek gaan naar excuses (of zoals u wilt smoesjes) In dit team spelen normaliter ook twee voormalige Zwolse kampioenen mee te weten Janny Olthuizen (geblesseerd) en Dik van Ommen (nachtdienst) en konden dus niet meedoen met deze wedstrijd. Het was duidelijk dat deze aderlating het team van TAK’89 zeer noodlottig is geworden. Niets ten nadele van de wel aanwezige kegelaars, zij hebben er alles aan gedaan om een zo hoog mogelijke score te behalen en persoonlijk vind ik dat ze daar behoorlijk in zijn geslaagd. Jongens grote klasse. Twee mensen wil ik er wel even uitlichten en wel Dinanda en Anton Stoeten. Zij zijn net met het kegelen begonnen en werden noodgedwongen voor de leeuwen geworpen en hebben zich hierbij kranig geweerd. Chappau!! (Dit is Frans zal dus wel niet goed zijn).

 

Dient nog vermeld te worden dat bij de dames F. Zegeling en A. vd Hof met 362ht de aanmoedigingsprijs in ontvangst mochten nemen en bij de heren was H. Kraake met 393ht de gelukkige. Na de wedstrijd liet Hans aantekenen dat het zijn eigen fout was want hij had zijn streepje verkeerd staan (waarvan akte).

Hoogste gooister is Igna van Boeyen met 478ht geworden en bij de heren is Rik Braakman 1e geworden met een fraaie 499ht. Na drie banen te hebben gegooid konden wij gezamenlijk genieten van een voortreffelijke broodmaaltijd die piekfijn in orde was gemaakt door de familie van Wietmarschen.

Na afloop bedankte de voorzitter van de Z.K.B. iedereen voor hun inzet en wenste allen een prettige voorzetting van deze middag. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)