VV Berkum – SVZW voorbeschouwing

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 30 november op eigen terrein tegen SVZW, een team dat de laatste weken behoorlijke stappen heeft gezet in de Hoofdklasse C.

berkum_-_flevo_boys-13.jpg  

“SVZW is altijd een goed voetballende ploeg die zich ook nog eens flink heeft versterkt, maar tegen zulke tegenstanders doen wij het vaak goed. Ik ben er van overtuigd dat we voor de winterstop nog punten gaan pakken, we hebben de stijgende lijn te pakken,” kijkt Berkum-speler Mark van der Meulen vooruit. SVZW pakte vorig seizoen een periodekampioenschap en de derde plek in de eindrangschikking. De Wierdenaren werden voor het begin van de nieuwe competitie door velen dan ook als één van de titelkandidaten gezien, ook omdat de nodige spraakmakende nieuwelingen werden aangetrokken. Daarbij zaten spelers met ruime ervaring in het profvoetbal zoals Ruud ter Heide die overkwam van FC Emmen en Christiaan Cicek van PEC Zwolle.

Puntverlies
De formatie van trainer Paul Krabbe begon echter wisselvallig, waarbij winstpartijen werden afgewisseld met puntverlies tegen DETO, WHC, Flevo Boys, Harkemase Boys en CSV Apeldoorn. Enkele weken geleden lijkt echter de omslag te zijn gekomen want toen werd titelkandidaat SC Genemuiden met liefst 2-6 afgedroogd. Daarna volgde een wat zuinige 1-0 winst in Wierden tegen VVOG, waarbij het enige doelpunt pas enkele minuten voor het slotsignaal werd gescoord door Cenk Uguz. Vorige week plaatste SVZW zich voor de volgende ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost door zondaghoofdklasser Quick ’20 met 0-1 te kloppen. Het enige doelpunt werd daarbij al voor rust gemaakt door Ruud ter Heide, die ook in de competitie topscorer is bij SVZW met zes goals. Opvallend is verder de sterke defensie van de Tukkers want met slechts 12 tegentreffers heeft de ploeg de op één na minst gepasseerde verdediging van de Hoofdklasse C.

Opmars
SVZW staat na de opmars van de laatste weken op de vijfde plaats met 16 punten, vijf meer dan Berkum dat op de 10e plek is beland. De Zwollenaren gingen twee weken geleden met 2-1 onderuit bij Harkemase Boys maar hadden toen volop kansen om de winst naar zich toe te trekken. “We voetbalden daar gewoon goed, als je tien keer zó speelt win je negen keer en verlies je maar één keer met pech. Dat gebeurde ons dus bij Harkema maar ons goede spel geeft vertrouwen,” aldus middenvelder Mark van der Meulen. Vorige week plaatste Berkum zich voor de tussenronde van het bekertoernooi door een 5-0 overwinning tegen Wijhe ’92. “Ook die winst was nuttig voor ons want we nemen de beker heel serieus en we willen daar weer ver in komen. Vooral in de tweede helft liep het prima in die bekerwedstrijd en had de uitslag nog veel groter kunnen zijn,” vindt Van der Meulen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)