SC Genemuiden – VV Berkum voorbeschouwing

Zwolle – VV Berkum krijgt, na de tegenvallende resultaten van de laatste weken, op zaterdag 7 december geen kinderachtig karwei. Uitgerekend bij koploper SC Genemuiden moeten de Zwollenaren proberen de opgaande lijn te pakken te krijgen.

 “Iedereen bij ons is teleurgesteld over de laatste wedstrijden: wél goed gevoetbald, maar geen punten. We zijn er dus op gebrand om wat recht te zetten,” kondigt Berkum-trainer Roeland ten Berge aan. “Tegen Harkemase Boys en SVZW hebben we te veel kansen gemist en de manier waarop we doelpunten tegen kregen deugt ook niet. Dit wordt dus een mooi moment om te laten zien dat het ook anders kan.”

Pech
Genemuiden degradeerde vorig seizoen met veel pech uit de Topklasse. Daarbij viel op dat de ploeg liefst 63 goals scoorde, maar één minder dan kampioen Katwijk! Met de nieuwe trainer Hans Schrijver gingen de Genemuidenaren in de nieuwe jaargang voortvarend van start in de Hoofdklasse C en pakte direct de eerste periodetitel. De ploeg verloor tot nu toe maar twee keer, in september bij Staphorst en een maand geleden toen in eigen huis tegen SVZW een bizarre 2-6 zeperd werd geïncasseerd.

Daarna werd de draad echter weer opgepakt en vorige week werd met een 4-6 ‘korfbalzege’ bij VVOG de koppositie op de ranglijst bereikt. VVOG kon het bijna een uur qua score bijbenen maar in de laatste 35 minuten nam Genemuiden afstand. Het was opvallend dat de doelpunten niet alleen kwamen van topscorer Lanjouw, die in Harderwijk één keer raak schoot, maar dat verdediger Jasper Bremmer en middenvelder Jeffrey de Visscher beiden twee keer scoorden. Dat Genemuiden in dat duel vier tegengoals incasseerde was niet naar genoegen van coach Schrijver. “Maar als we de komende drie wedstrijden ook met 6-4 winnen vind ik het goed,” was het laconieke commentaar van de oefenmeester tegen dagblad De Stentor.

Lege handen
Berkum heeft ronduit teleurstellende weken achter de rug. In de laatste twee competitieduels speelden de Zwollenaren goed maar bleven ze met lege handen staan. Uit bij Harkemase Boys werd, ondanks een karrevracht aan kansen voor Berkum, met 2-1 verloren en vorige week werd de selectie van trainer Roeland ten Berge op eigen terrein met 2-3 geklopt door SVZW. Ook toen liet Berkum weer veel kansen liggen en slordig verdedigen deed de ploeg uiteindelijk de das om. Hierdoor zijn de Zwollenaren afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst en onder de beruchte ‘rode streep’ beland. Voor Berkum is de opdracht dus duidelijk: punten pakken om uit de gevarenzone weg te komen, al zal dat tegen de koploper zeker niet eenvoudig zijn. “Makkelijk wordt het niet, wél mooi,” verwacht trainer Ten Berge.

De wedstrijd SC Genemuiden-Berkum op Sportpark De Wetering aan de Sportlaan 2b in Genemuiden begint zaterdag om 14.30 uur en zal worden geleid door scheidsrechter Rembrand Duindam uit Nieuw-Vennep.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)