In het voetspoor van de Moderne Devotie

Zwolle – Volg het voetspoor van de Moderne Devotie tijdens een extra winterwandeling op vrijdag 13 december. De route wordt afgesloten met een verwarmende kop chocolademelk, glühwein of koffie in Waanders in de Broeren.

moderne_devotie.jpg 

De wandeling start op vrijdag 13 december om 13:00 uur bij de engel voor de Grote- of St. Michaëlskerk aan de Grote Markt in Zwolle. U kunt zich opgeven voor deze wandeling door een e-mail te sturen naar contacthco@historischcentrumoverijssel.nl of telefonisch via 038 426 6300. Vermeld bij opgave uw naam, adres, telefoonnummer en uw e-mailadres.

De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Dit is deze keer inclusief een kop warme chocolademelk, koffie of glühwein bij Waanders in de Broeren. 
Graag ter plaatse contant te voldoen.

In het voetspoor van de Moderne Devotie
Onder begeleiding van een gids wandelt u langs historische plekjes in de Zwolse binnenstad die belangrijk zijn geweest in de geschiedenis van de Moderne Devotie.


De Moderne Devotie was een belangrijke religieuze hervormingsbeweging, ontstaan eind 14e eeuw en verspreid over heel Noordwest-Europa vanuit Zwolle in de 15e en 16e eeuw. Thomas van Kempen schreef in Zwolle zijn bekende ‘handboek’ van de Moderne Devotie Programma rondleidingen


Deze wandeling is onderdeel van ons programma rondleidingen. Rondleidingen zijn normaliter mogelijk vanaf 7 personen, maar voor deze extra bijeenkomst is iedereen welkom, of u nu alleen komt, met z’n tweeën of met meer!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)