Lijsttrekkers verkiezingen 2014 bekend

Zwolle – De voorlopige lijst met lijsttrekkers van de partijen die deel willen nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen 2014 is bekend. Naast de acht zittende de partijen in de gemeenteraad, wil ook de lokale partij Lijst Willem Lucht weer meedoen. Wellicht dat OPA (Ouderen Politiek Actief) nog aan de lijst toegevoegd wordt. Na 3 februari is definitief duidelijk welke partijen in Zwolle meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. 

lijsttrekkers.jpeg

Internetkrant Weblog Zwolle verzamelt alle berichtgeving omtrent de komende verkiezingen via de speciale categorie Verkiezingen 2014. Vanaf half februari 2014 vindt u nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen op een speciale website van de gemeente Zwolle die u ook via www.zwolle.nl en www.gemeenteraadzwolle.nl kunt benaderen. Tot die tijd kunt u alle achtergrondinformatie over de gemeenteraadsverkiezingen bekijken via http://www.zwolle.nl/organisatie/voor-de-kiezers.htm.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

84 gedachten over “Lijsttrekkers verkiezingen 2014 bekend”

  1. Hier zijn diverse kandidaat wethouders bij ,tenminste die er voor gaan .Pvda ,CDA ,Swollwacht ,VVD Lwl en misschien die anderen ook wel.

  2. Willem Lucht, heb je de antecedenten van de kandidaten al gecontroleerd?
    Of ze bijvoorbeeld een strafblad hebben? Ik ken 2 personen op de lijst, en die horen wat mij betreft niet thuis in de gemeentepolitiek.

    Een Verklaring Omtrent Gedrag kost 30 euro, en kan problemen in de toekomst voorkomen.

  3. “Vrienden van Weblog Zwolle”. Willem Lucht is wanhopig op zoek naar stemmen. Op zijn eigen site praat hij wel anders over dit weblog. “WeblogzoerkliekieZwolle” waar Willem zich niet laat zien omdat hij teveel weerwerk verwacht.

  4. Willem Lucht ;D
    Ja, deze keer gaat hij vast een zetel halen. Wat zeg ik? ?én zetel? Hij gaat er wel 10 halen 😛

    Willem, succes maar weer, je kan het gebruiken. Niet weer geld gaan bieden voor stemmen en/of steunbetuigingen.

  5. Willem succes en laat je niet neersabelen door reacties die je hier leest met name ‘mensenkenner’ want die heeft er helemaal geen kaas van gegeten.

  6. Naam: kees
    Datum: 30-11-2013 07:51
    Wees fel stem LWLja Alex de grote leider dient met respect behandeld te worden. En de LwL fans ook he natuurlijk. Wilm hup LwLReactie van

    beheerder
    HET GAAT PRIMA ZO, Laten de critici maar naar weblogzwolle gaan, zijn wij er van af.
    ‘willem.

    [/b]

    Dit zet Willem Lucht op 30 november op zijn gastenboek.:D:D:D

  7. @Suze De ambitie van Willem om politiek actief te worden vind ik ook mooi. Er zijn heden ten dage te weinig mensen die vrije tijd willen opofferen om politieke verantwoordelijkheid te nemen. Dat je hem een hart onder de riem wilt steken, begrijp ik dus wel. Wat ik niet begrijp is dat je de reactie van ‘mensenkenner’ zo afdoet. Zijn advies is namelijk heel verstandig en geldt wat mij betreft voor elke partij. De zorg voor een goede screening vooraf kan je veel ellende achteraf besparen. Daar zijn voldoende voorbeelden van.

  8. Dame, hoe weet mensenkenner dat zo goed dan? Ik zou dat hier niet zomaar plaatsen maar Willen een prive mail sturen.
    Trouwens Willen hoort zijn mensen daarover te vragen ivm een antecedenten onderzoek, dus mocht het zo zijn komt het aan het licht.
    Antecedenten kunnen verlopen.

  9. Suze, Ik reageerde niet op de beschuldiging van mensenkenner over twee mensen op die lijst, maar op zijn advies om een VOG aan te vragen. Die biedt ook geen 100% uitsluitsel dat er in het verleden van iemand niets kwalijks te vinden is, maar is wel een van de manieren om dat te checken.
    Als te zijner tijd mocht blijken dat een raadslid zaken verzwegen heeft, dan slaat dat terug op de betreffende partij en ook op het vertrouwen in de politiek in het algemeen. Daarom is een goede screening en integriteitscheck van belang.

  10. Bericht door yamaha, op 30 november 2013 om 21:09
    “Vrienden van Weblog Zwolle”. Willem Lucht is wanhopig op zoek naar stemmen.

    En daar is niks mis mee. Campagne voeren wordt het ook wel genoemd.

  11. Ik denk ook niet dat de lijst Willem Lucht veel kans maakt op een raadszetel.
    Naar mijn mening voegt deze partij in oprichting niet veel aan het politieke landschap van Zwolle toe.
    Maar laten we ons echte democraten tonen en niet bij voorbaat de lijstcandidaten van LWL in een kwaad daglicht stellen.
    De Zwolse kiezer is nuchter genoeg om te bepalen door wie zij/hij zich politiek gezien zal laten vertegenwoordigen.

  12. @Stadshagenees, hoewel ik je oproep begrijp, is het ook goed je te realiseren dat ‘mensenkenner’ deze twee kandidaten misschien juist wel beschermt door hun namen niet te noemen. Politici liggen onder een vergrootglas, niet alleen wat hun stellingnames en gedrag in de raad betreft, maar ook wat hun priveleven betreft. Er zijn gemeenten in het land die kandidaat-raadsleden daarom een aanbod doen dat zij met een daarin gespecialiseerd persoon een gesprek kunnen voeren over hun antecedenten. Dat gaat niet alleen over bestrafte overtredingen of misdrijven uit het verleden, maar ook over daadwerkelijk genoten opleidingen, privebesognes zoals buitenechtelijke relaties en zaken die in kleine kring bekend zijn die een kandidaat kwetsbaar maken. Het doel is dat een kandidaat tevoren terdege beseft dat hij een publieke functie gaat bekleden met de bijbehorende publieke aandacht, zodat hij niet overvallen wort op het moment dat onwelgevallige zaken uit het verleden naar buiten komen. Daar zijn genoeg voorbeelden van bekend. Recent nog Krol van 50+.
    Wat die mensen over zich heen krijgen is niet fijn, terecht of niet.

  13. @Dame, bedankt voor de ondersteuning.

    Inderdaad, ivm de privacy ga ik geen namen noemen, ook mijn eigen naam niet. Ik had Willem een mailtje kunnen sturen, maar dan is het maar afwachten of er iets mee gebeurt. Door het hier te melden, ontstaat er een soort sociale controle. Het is nu aan Willem om er iets mee te doen, of niet. Ik had ook niks kunnen zeggen, en wachten tot ze gekozen zouden zijn, en er dan mee komen. Het is beter om zoiets nu al op te lossen. Ik wil geen mensen met een strafblad in de gemeentepolitiek, daar gaat het mij om.

  14. Mensenkenner: dank voor je reactie, toch kan het geen kwaad om Willem Lucht een mailtje te sturen, dan is het aan hem om er wat mee te doen.

  15. Als die mensen met een strafblad hun straf hebben uitgezeten en ervn geleerd hebben, zie ik niet direct een bezwaar dat ze zich kandidaat stellen mits ze open zijn over hun verleden. Dan kunnen de kiezers bepalen of ze op die persoon/partij setmmen.
    In dit geval vrees ik overigens niet dat er een van die kandidaten in de raad gekozen zal worden. Het partijprogramma bevat geen visie en geen serieuze voorstellen voor de toekomst van deze stad. Enkel een paar losse flodders over bepaalde ergernissen. Een financiele paragraaf ontbreekt geheel. En dan dat gegoochel met kandidaten: die eruit en die erin en een maand later weer andersom. Wie die mensen zijn en wat hun verdiensten zijn en vanweg welke expertise ze kandidaat zijn gesteld is me ook niet duidelijk. Het zou me verbazen wanneer er voldoende Zwollenaren voor een raadszetel bereid zijn om hun stem aan de LWL te geven. Maar je weet natuurlijk nooit.

  16. @Mensenkenner. een mailtje sturen was inderdaad netter geweest. Maar maak je niet ongerust. Net als de vorige twee keren zal hij ver van de kiesdeler verwijderd blijven. Zonde eigenlijk van die paar stemmen die hij bij andere partijen weghoudt.

  17. Gelukkig wordt Willem via zijn eigen gastenboek goed op de hoogte gehouden door zijn spin-doctor Alex Hamstra over wat hier geschreven wordt:

    Willem er zijn toch mensen die jou het beste wensen op weblogzwolle. Er is er wel ene Bernard die nog nooit een slag in zijn leven heeft gewerkt die jou niet graag in de gemeenteraad ziet komen. Die vent heeft op alles wat rechts is commentaar want meneer is groot fan van de partij van de gladde veilingmeester Pechtold d66.
    Dus steek je niet teveel in dat wespennest van dat zoere klikie op weblogzwolle. Want die waterschapper dik is er ook nog steeds aanwezig met zijn eeuwige gezemel over de partij van de allochtonen.Reactie van beheerder
    thanks for the warning alex, oftewel bedankt voor de waarschuwing maar een echte lijsttrekker is nergens bang voor ook al valt heel weblogzwolle over me heen. het zijn hooguit 2 personen die onder allerlei namen zitten de lwl af te kraken waardoor het lijkt of er een heleboel negativelingen zijn, de waarheid is echter anders, en ik weet dat omdat wij een uitstekende relatie hebben met de beheerders van weblogzwolle dus daar is niks mis mee. als ik daar iets neerzet dan doe ik dat gewoon, niet om niet naar jouw waarschuwing te luisteren maar gewoon om te laten zien dat ik niet bang ben uitgevallen.

    willem.

    [/quote]

  18. 😀 Haha, Bernard, zo lees je nog eens wat over jezelf! Dus die Alex Hamstra is de WLZ-spion van Willem Lucht. Ik heb die naam hier nog nooit gezien anders.
    Onder welke namen reageer jij hier dan allemaal? En iwe is nummero 2?;)
    Mijn ervaring is dat WLZ daar erg kien op is en dat iemand een ban krijgt wanneer uitkomt dat hij onder meerdere namen reageert. Is denk ik eerder een kwestie van “zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten”.

  19. Dick wordt trouwens ook nog genoemd. Het is haast een belediging dat mijn reactie kennelijk niet de moeite waard werd gevonden om door te kleppen.;D

  20. Geachte bezoekers,

    Na een opmerking hier over het mogelijk reageren door verschillende namen van 1 persoon, alle bezoekers in dit topic gescreend; er wordt netjes en per individu gereageerd! Prima dus.

    Redactie WLZ

  21. @dame,
    Aan WLZ ligt het inderdaad niet, maar door al deze beschuldigingen en halve waarheden krijgt de plaatselijke politiek wel een onfris geurtje.
    Met name de plaatselijke politieke partijen roepen, misschien ook door eigen gedrag, nogal wat negatieve reacties op.
    Voor mij zou dit toch een reden kunnen zijn om op een reguliere landelijk geregistreerde partij te stemmen.

  22. Tja, hier wordt goed gemodereerd. Willem Lucht laat zich door sommigen op zijn eigen gastenboek wijsmaken dat hij hier zwartgemaakt wordt. Zelf vind ik dat nogal meevallen, net als dat zogenaamd linkse gehalte van weblogzwolle. Dat laatste valt wat mij betreft ook als een landelijkectrend te zien. Populistisch rechts wil doen voorkomen alsof links denken een enge ziekte is, maar dat is iets voor een ander topic. Ik vind het in ieder geval een wonderlijk fenomeen.

  23. Voor mij zou dit toch een reden kunnen zijn om op een reguliere landelijk geregistreerde partij te stemmen.

    Dat zou ik toch jammer vinden voor de andere lokale partijen. Deze partij is naar mijn mening uniek in zijn doelen en presentatie. Dat zegt niets over andere lokale partijen.
    Het zou bijvoorbeeld heel zuur voor een partij als Swolwacht zijn als die zou worden afgerekend op het gedoe rond LWL.

  24. Dat ben ik met je eens Bernhard, eigenlijk is het te gek voor woorden dat een “partij” als de LWL mee kan doen met de lokale verkiezingen. Hoewel het ook weer aantoont dat onze democratie werkt.

  25. Suze.

    Een kans wagen? ja zeker ,maar is een 3e kans relevant na eerdere pogingen in 2006 en 2010 met respectievelijk 323 en 339 stemmen?
    Dat betekent dat dit op het aantal van 92.479 Zwolse kies gerechtigen,waarvan er 50.026 zijn of haar stem heeft uit gebracht,wat een eind uitslag betekende dat er maar respectievelijk 0,06% en 0,07% zijn stem op de LWL heeft uitgebracht.

    En naar alle eerlijkheid is dat ook niet zo heel vreemd,als je het zgn partij programma leest en de constante wisselingen van de wacht binnen het al jaren onzichtbare bestuur.

    Politiek bedrijven en je idealen proberen te verwezenlijken ,heeft toch werkelijk iets meer kunde en kennis nodig ,dan wat Willem Lucht vanaf 2006 heet laten zien.

    Bij tijd en wijlen was het gewoonweg te genant voor woorden

  26. @Bernard,

    Het zou bijvoorbeeld heel zuur voor een partij als Swolwacht zijn als die zou worden afgerekend op het gedoe rond LWL.

    Ben je dat gedoe en dat onderlinge gekissebis rond Swolwacht een paar weken geleden alweer vergeten dan?
    Bij mij wekt dat geen vertrouwen hoor.

  27. Gemeenteraad snapt burgers niet

    UTRECHT ?? De gemeenteraad schiet te kort in het bevorderen van volwaardige democratie. Soms zelfs spelen gemeenteraden geen enkele rol om burgerinitatieven te legitimeren.

    De denktank van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) schrijft dit in haar eerste jaarbericht dat vrijdag door de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel is aangeboden. In het rapport kantelt de denktank een nieuw perspectief. De gemeenten die zich net de eerste overheid zijn gaan noemen, moet omschakelen naar ??eerst de burger??. De publieke zaak is niet langer het domein noch de monopolie van de overheid.

    Spiegel voor de gemeenteraad

    De gemeenteraad moet zichzelf niet langer als enige platform zien voor democratische processen. De gemeenteraad moet erkennen dat democratische processen zich ook al in de samenleving afspelen, onder andere in maatschappelijke initiatieven. ??De rol van de raad kan vooral procesmatig zijn in het helpen vormgeven van de dagdagelijkse democratie in buurten en wijken??, aldus het rapport.

    Raadsleden dienen te beseffen dat burgers geen toestemming vragen en dat burgers zich niet verantwoorden in de politieke arena. Toch bewegen burgers zich op een terrein dat we tot voor kort als het eigen domein van de gemeente opvatten en waarover gemeentelijke bestuurders zich in hun raden en colleges moesten verantwoorden.

    De gemeenteraad snapt dat nog niet. En daarvoor voert het rapport het voorbeeld aan van het nieuwe samenwerken uit Amersfoort. Dit project beoogde de afstand tussen de (initiatieven van) de samenleving en de gemeenteraad te verkleinen door raadsleden in vroegtijdige stadia bij besluitvorming te betrekken.Echter, initiatiefnemers hebben teleurstellende ervaringen met de rol van de gemeenteraad bij burgerparticipatie.

    Bron: http://www.raadslid.nu/content/gemeenteraad-snapt-burgers-niet

  28. Je kunt zeggen wat je wilt, maar een ding is zeker. LWL zorgt voor genoeg reactie en interactie. Zijn weinig partijen die dit teweeg brengen op weblog. Zorgt ervoor dat er mooi interactie ontstaat rondom de komende verkiezingen. :D:D

  29. Freddy.

    Dat is waar,maar of dit ten goede zal komen voor de LWL dat betwijfel ik sterk.
    Tegen de tijd dat de gemeenteraadsverkiezingen echt gaan spelen bij de bevolking en er partijprogramma s gelezen gaan worden en vergeleken,zal toch heel snel de conclusie getrokken gaan worden dat het een samenraapsel van landelijk en lokale belangen is,en waar nergens enige financieele onderbouwen van wordt gegeven.En dan over het bestaande bestuur nog maar te zwijgen.Een beetje luchtfietserij betekend nog niet dat je dit als serieus moet gaan zien.

  30. Net nog weer contact met OPA beweging ,nu al de vierde keer en steeds een ander ,ze weten volgens mij niet van elkaar wat ze doen.Maar nog steeds kans dat ze meedoen,zeggen ze

  31. Dat is wel innovatief, Wichert, maar ik zie de partijruzies al voor wanneer de definitieve lijst moet worden samengesteld. Formeel lijsttrekker of niet, er zal toch een nummero 1 moeten komen.

  32. Stuiptrekking of nieuw elan?

    De (gemeente)raad doet er toe!

    DEN HAAG ?? Het algemeen bestuur van Raadslid.Nu heeft het jaarplan voor 2014 vastgesteld. Onder de noemer: ⤽De (gemeente)raad doet er toe!⤝ zal Raadslid.Nu zich dit jaar inzetten om te laten zien dat de gemeenteraad er wel degelijk toe doet. De doelstelling van 2014 komt overeen met het motto van Raadslid.Nu: De vereniging staat namelijk voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie. De raad doet er toe!

    Kaders en controle

    Voorzitter van Raadslid.Nu, Peter Otten zegt het volgende over de vaststelling van het jaarplan: ⤽In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen (19 maart aanstaande) krijgen wij vanuit allerlei hoeken en kanalen te horen dat de rol van gemeenteraad gemarginaliseerd is en verder gemarginaliseerd zal worden. Er is zelfs een hoogleraar die twijfelt aan het nut van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het zou een slecht teken zijn als wij als belangenvereniging van raadsleden daar niet bij stil staan⤝.

    ⤽Juist nu, de komende vier jaar, gaat de gemeenteraad er meer dan ooit toe doen⤝ zegt Peter Otten, zelf raadslid voor de VVD in Zeist. ⤽De gemeenten krijgen er veel verantwoordelijkheden bij in het sociale en maatschappelijke domein en de gemeenteraden zullen dit toch moeten controleren. Ook de fase vóór het controleren is belangrijk voor de raden, want daar ?? en in die fase zitten de gemeenteraden al ?? kunnen en moeten ze eigenlijk ook, de spelregels en richtlijnen vaststellen⤝. Otten zegt dat de fase van het kaderstellen een moeilijke fase is, omdat nog niet alles helder en uitgekristalliseerd is. Het is echter wel ontzettend belangrijk: ⤽??daar laat je zien, dat je er als raad toe doet⤝.

    Hoe en wat

    De raadsledenvereniging richt zich niet op grote hoeveelheden inhoudelijke informatie: ⤽??daarvoor is de VNG⤝ aldus Otten, ⤽Wij richten ons op het zogenaamde ??hoe??. Hoe kun je als raad in kaderstellende positie komen? Hoe kun je er nog beter voor zorgen dat de raad er toe doet? En geloof me maar, die gemeenteraad, die doet er toe en daar staat de vereniging bij stil⤝.

    Raadslid.NU, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie: De raad doet er toe!

    Bron: http://www.raadslid.nu/content/de-gemeenteraad-doet-er-toe

  33. @JJR

    Het recht heeft Willem Lucht wel. De ambities ook maar aan de capaciteiten ontbreekt het deze man toch echt. Voor de ‘gein’ heb ik het partijprogramma van de LWL even vluchtig gelezen. Je wil niet weten wat voor onzin daar in staat.

    Het is een enorm onsamenhangend geheel (voor zover je over een geheel kan spreken). Hij lijkt geen idee te hebben wat er valt onder lokale, landelijke of Europese politiek. Visie is er niet te vinden. Ideeën zat maar waar het geld vandaan moet komen? De ideeën zelf vind ik overigens ook niet altijd even geweldig maar smaken verschillen.

    Hoe dan ook:

    Don’t blame a man for trying.

  34. @WFvN.

    Ik hoop oprecht dat de man gekozen wordt als raadslid.
    Niet alleen voor zijn inspanningen al die jaren daartoe, maar uiteraard ook omdat er dan veel te lachen zal zijn in de raadszaal.
    En dat zou als gunstig neveneffect de interesse in de Zwolse politiek kunnen aanwakkeren bij een breder publiek.
    Het partijprogramma is wat dat betreft al een teken aan de wand…

    Wees Fel! Stem LWL!

  35. Als Willem het zou redden tot in de raadszaal, dan zal er ongetwijfeld meer gelachen worden. Soms met Willem, maar ik ben bang dat het eerder veel óm Willem is. Dat vind ik dan toch weer sneu. Over de rug van een ander vind ik het toch vaak minder grappig.

  36. @Wichert aan het rot

    Nee, ik denk toch niet echt ……… sterker nog: ik weet wel zeker dat ……

    Ik denk eigenlijk aan één woord. Het begint met een K
    en het eindigt met ansloos.

  37. Willem heeft al vele malen aangegeven dat hij weet dat er om hem gelachen zal worden en ook dat het hem weinig kan schelen als dat gebeurt.
    Hij wil hoe dan ook die raad in om zijn droom waar te maken.
    Mocht hem dat lukken en hij kan de volle vier jaar uitdienen, dan is dat alleen maar te prijzen.

  38. Ja, het is een prestatie, maar helaas zit hij dan wel op een plek waar de gemeensschap voor hem betaald, en waar hij invloed heeft, die ik hem liever niet zie hebben. De vervelende kant van democratie, iedereen kan verkozen worden. Helaas.

  39. Japser gunt gehandicapten geen plek in de democratie. Ernstig zieke gedachten. Stop ze maar zo ver mogelijk weg van de maatschappij.

  40. Ja precies @kierewietskie, jij hebt mij door, dat is mijn reden, niet zijn complete incompetentie op politiekvlak. Nee natuurlijk niet.

  41. Een gehandicapte mag ook invloed hebben en betaald worden voor zijn bijdragen. Ook gemeenschapsgeld. Jasper gunt hem dat niet. Jasper is een onverdraagzame . Begrijpend lezen is niet zo moeilijk

  42. Met een actualisatie toch wel een mooi verkiezingsprogramma:

    Bier moet vijftig cent gaan kosten, brood 1 euro en vet 75 cent. Afbraak van de urinoirs en in plaats daarvan grootschalige aanplant van bomen in de stad. En een nieuw actiepunt: vrij jagen en vissen in het Engelse Werk.

  43. Nee Japser, jij ziet hem niet graag op die plek omdat jij hem incompetent vind en velen met jou. Maar als zo’n 1300 zwollenaren hem wel competent vinden dan hoort hij wel op die plek. Heb ik geen moeite mee.

  44. Ik ben het in dit geval wel met Jasper eens, het is totaal niet van belang dat Willen gehandicapt is. Hij heeft gewoon de competenties niet voor deze functie. Mocht hij wel gekozen worden, ja dat heet democratie. Dan zal er inderdaad veel meer gelachen worden. Want wanneer hij de dingen die hij wil vertellen op dezelfde manier doet, als dat hij soms op zijn site zegt. Dan staat de raad van Zwolle nog wat te wachten, dan mogen er wel tissues op de tafels komen te staan, om de tranen van het lachen weg te vegen.

  45. @bernard Ja, zo werkt democratie, en ik zeg ook, dat ik het jammer vind dat daardoor dus ook personen kunnen verkozen worden, die niet eens het verschil zien tussen gemeente en landelijke besluiten.

  46. Bericht door Japser, op 7 december 2013 om 14:47
    Ja, het is een prestatie, maar helaas zit hij dan wel op een plek waar de gemeensschap voor hem betaald, en waar hij invloed heeft, die ik hem liever niet zie hebben. De vervelende kant van democratie, iedereen kan verkozen worden. Helaas.

    De gemeenschap betaalt nu ook voor hem zonder dat hij zich nuttig kan maken, of voelen.
    Mensen met beperkingen hebben nu nul komma nul invloed in de politiek en als zij vertegenwoordigd kunnen worden is dat toe te juichen.
    Nu wordt er over en voor hen beslist door politici die van toeten noch blazen weten op dat gebied.
    Iedereen heeft het recht om zich verkiesbaar te stellen of zich te laten vertegenwoordigen, en dat een vervelende kant van democratie vinden is wat mij betreft een uiterst dubieus en misselijkmakend gedachtegoed.
    Uiteraard zie ik ook wel zijn beperkingen op politiek gebied, maar er zijn nu ook vele politici die weinig tot geen kennis van zaken hebben en die uit partijdiscipline maar zo ergens voor of tegen stemmen.

    En hoe serieus moet men de politiek nemen als de politiek de stemmers alleen maar in aanloop richting verkiezingen serieus lijkt(…) te nemen?

  47. Sorry dat je dat misselijk maakt, maar ik heb gewoon liever competente mensen die beslissen over onze stad, provincie, land of EU. Dankzij de democratie zoals we die kennen, komen daar ook (zeer) incompetente mensen terecht. Mensen zoals Willem Lucht. Nogmaals, sorry dat het je misselijk maakt dat ik dat vervelend vind, maar zo denk ik er wel over. Mensen met een beperking kunnen prima vertegenwoordigd worden door wie dan ook. Je hoeft niet arm te zijn om op te komen voor armen bijvoorbeeld. Daarvoor hoeft niet iemand verkozen te worden, die denkt in de gemeentepolitiek wat te zeggen te hebben over de JSF (om maar iets te noemen).

  48. Bij deze kan ik het wel Jaspers eens zijn.

    Ik vind het ook van belang dat iemand die zich verkiesbaar stelt als gemeenteraadslid op zijn minst de kennis daarvoor heeft.

    Dat heeft niets te maken met een evt lichamelijke beperking hebben,er zijn genoeg politica s bekent die het ook met een lichamelijke beperking redden in de politiek.Kijk bv naar Han Dirks raadslid in Leiden,Otwin van Dijk 2e kamerlid, Dr.Jetta Klijnsma Lid 2e kamer en staatssecretaris. En zo zullen er ongetwijfeld meerderen zijn die ondanks hun beperking wel op politiek niveau met succes opereren.

    Ik heb Willem Lucht meerdere keren gevraagd zijn partij programma eens toe te lichten,wat en wie zijn bestuursleden zijn en wat ze doen.
    Ik krijg tot nu toe er maar geen vinger achter.Het lijkt mij toch vrij normaal dat de burger mag weten waar en op wie hij/zij gaat stemmen.Het gaat er namelijk wel over of deze mensen over de kennis en kunde beschikken om belasting geld van de Zwolse burger goed te kunnen beheren en besteden voor Zwolle en zijn burgers.

    We zitten uiteindelijk niet met Monopoly geld te spelen.

  49. @Wichtert:

    Gemoederen bezig houden om niets? De man denkt maar liefst 5 à 6 zetels te halen!! En dan natuurlijk die JSF waar wij schijnbaar als Zwolse politiek over kunnen beslissen En jij zegt dan dat we ons bezig houden met niets? 😛

  50. Dualisme is een een tekentafelconcept. Zodra de verkiezingen achter de rug zijn ontpoppen raadsleden van coalitiepartijen zich als vazallen van hun wethouders, daarmee afstand nemend van hun condolerende taak. Dit raadslid geeft op unieke wijze uiting aan zijn frustratie daarover, dat zouden meer raadsleden moeten doen!

    Kamper raadslid stapt op om IJsseldelta-Zuid

    Editted

  51. Hoewel het democratisch gehalte van gemeenteraden op sterven na dood is, gaat een condoleance wat ver. Bedoeld is: controlerende taak.

  52. Dag beste weblogzwolle vrienden, welnu de nieuwjaarstoespraak van de lwl is te vinden op de website van de lwl. http://www.lwl.lokalepartij.nl
    het schijnt hier ook ergens geplaatst te zijn door kees maar ik kon hem niet vinden, dus vandaar de aanrader om de originele versie te bekijken op bovengenoemde website.
    iedereen nog de beste wensen voor 2014 en de lwl komt eraan
    dat staat vast.

    groeten;

    willem lucht, lwl zwolle.

Reacties zijn gesloten.