Handbaldames winnen van Groesbeekse Glorie

Zwolle – Op 1 December stond dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van de handbaldames van SV Zwolle op het programma. We hadden al 3 keer eerder thuis kunnen spelen maar helaas kwam de scheidsrechter 2x niet opdagen en 1x kon AAC geen team op de been krijgen. De dames van SV Zwolle hadden er daarom ook heel veel zin in!

 

handbaldames.jpeg 

 

Het fluitsignaal klonk. Nienke Reumer kreeg vanaf minuut 1 mandekking. Hier hadden de dames van SV Zwolle in de 1e helft veel moeite mee. Groesbeekse Glorie kwam op voorsprong. 0-1. SV Zwolle kwam gelijk door een penalty  goed te benutten. 1-1. Groesbeekse Glorie nam de 1e helft steeds een kleine voorsprong en de dames van SV Zwolle kwamen steeds weer terug. SV Zwolle speelde een slordige 1e helft. Veel onnodig balverlies door de bal niet goed aan te spelen. Ook werden er veel afspeelfouten gemaakt. De rust stand was 7-8.

In de rust heeft Lambert Bouwman zijn team anders neer gezet. Nienke ging diep in de rechterhoek spelen waardoor er meer ruimte voor de opbouwers moest komen. Dit was voor de Zwolse dames ook weer even wennen.

Groesbeekse Glorie nam dan wederom de voorsprong. Wat resulteerde in een 8-10 achterstand voor de Zwolse dames. SV Zwolle kwam goed terug. Jessica Tesselaar kon goed profiteren van het feit dat Nienke diep in de rechter hoek ging spelen. Ze kon 2x scoren doordat er veel druk gemaakt werd en er ruimte vrij kwam doordat Nienke zo diep stond.  De wedstrijd ging gelijk op tot 15 -15. SV Zwolle ging er een tandje bij zetten in zowel de verdediging als in de aanval. Vooral de verdediging   stond als een huis. Groesbeekse Glorie ging bij de stand van 16-15 man op man verdedigen over het hele veld. Hierdoor kwam er veel ruimte en SV Zwolle wist hier goed gebruik van te maken. 3 snelle tegen aanvallen was het resultaat.

 

Eindstand 19-15 in het voordeel van SV Zwolle.

 

Doelpunten: Nienke 6, Despina 4, Sharmaine 3, Jessica 3, Mariska 2, Miranda 1.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Handbaldames winnen van Groesbeekse Glorie”

Reacties zijn gesloten.