Rapper Rico neemt CD Ambelt in ontvangst

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs van de Ambelt in Zwolle hebben maandag 2 december het eerste exemplaar van hun cd This Is Special uitgereikt aan de Zwolse rapper Rico. De leerlingen hebben de cd geheel in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. De opbrengst gaat naar Serious Request 2013.

fotografie_tim_zuidberg.jpg 

Rico, bekend van OpgeZwolle en de Fakkelbrigade, was blij dat hij een steentje heeft kunnen bijdragen aan de cd in de vorm van een rap bij een van de nummers. “Het was heel fijn om te doen”, zei hij. Hij stelde zich helemaal achter de doelen die Dennie Boxem, docent techniek en schoolbandbegeleider, met de cd voor ogen heeft. Niet alleen hoopt de docent veel geld op te halen voor Serious Request, hij wil daarnaast het ‘speciaal’ in speciaal onderwijs een positieve klank geven. “Helaas ervaart een groot deel van onze leerlingen nog altijd een minderwaardigheidsgevoel ten opzichte van het regulier onderwijs. Dat vind ik erg jammer en bovendien compleet onterecht”, zegt Dennie Boxem.

This Is Special is het eerste muziekalbum dat compleet wordt gezongen en gespeeld door leerlingen van de Ambelt, onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs. Twintig (oud)leerlingen van de havo/tl afdeling van locatie het Hengeveld College brengen, in wisselende samenstelling, een aantal eigen nummers en covers ten gehore. Het muzikale debuut is geheel in eigen beheer gemaakt en verschillende mensen hebben belangeloos hun professionele steentje bijgedragen. Kunstenaar Jerry van der Bol ontwierp de cover, fotograaf Jeroen Keep zette de jonge artiesten op de gevoelige plaat en vormgever Riens Vellinga maakte er een geheel van in het begeleidende cd-boekje. De opbrengst gaat naar de 3FM-actie Serious Request. Dit jaar is er aandacht voor kinderen die onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. De voorverkoop van de cd was al zo succesvol dat de This Is Special vijfde staat op de Kom-in-Actielijst van 3FM, hier is de tussenstand van alle acties te zien. De leerlingen hebben een eigen Facebookpagina en posten hier regelmatig berichten over de voortgang van het project.  De cd is via de Facebookpagina te bestellen. De kosten zijn 12,95 euro (inclusief verzendkosten). Kijk voor meer informatie op:https://www.facebook.com/ThisIsSpecial.AmbeltAlbum

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)