Thomas Proms in de Spiegel

Zwolle – ‚Night of the Proms’ was de naam die het orkest eerst had gekozen voor het concert dit jaar, maar zij werd aangesproken door de houder van het merkenrecht. Het orkest zag zich daarom genoodzaakt de naam te veranderen in Thomas Proms. ‘Thomas Proms’ is nu de titel geworden van het komende muzikale project van het Thomas Orkest op zaterdagavond 21 december in theater De Spiegel in Zwolle.

Ben Saunders, Esther Hart, Jasper Schweppe en jazz-trompettist Teus Nobel zijn op 21 december te gast bij dit muzikale fenomeen, waarin het Thomas Orkest begeleidt. De avond is een combinatie van pop en klassiek, zang en instrumentaal, solisten en orkest. Swingend, imposant, dynamisch en ontroerend! Laat u meevoeren met Thomas Proms! Het Thomas Orkest en het Thomas Proms koor staan onder leiding van Patrick Curfs.

Weinigen zullen onbekend zijn met Ben Saunders, winnaar van The Voice of Holland in 2011. Tattoo-artiest Ben uit Hoorn zingt al vanaf zijn zesde levensjaar. Hij heeft Nederland wel overtuigd met zijn deelname bij The Voice, maar Ben heeft nog veel te bieden: You ain’t heard nothing yet. Op zijn debuutalbum ‘You Thought You Knew Me By Now’ laat Ben zijn echte sound horen. Momenteel toert Saunders met zijn theatershow Ik, Ben Saunders langs de theaters in Nederland waarbij hij zijn passie zingen op een originele manier weet te combineren met tattoo-art.
In 2003 werd Esther bij het grote publiek bekend. Met een overtuigende overwinning in Ahoy met het liedje ‘One More Night’ mocht Esther in 2003 Nederland vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival in Riga.  Tegelijkertijd met het Songfestival kwam ook Esther’s debuutalbum uit ‘Straight from the Hart’ Met het nummer ‘One more Night’ behaalde Esther een top 20-notering in de Nederlandse hitlijsten. Esther heeft een prettige soul in haar stem en dat slaat aan, getuige ook haar Engelse hitsucces met `Ain’t no Lies`, dat op nummer acht van de dance-charts belandde.
Bariton-solist Jasper Schweppe heeft zijn sporen verdiend in van Camerata Trajectina, Radio Kamerorkest, Combattimento Consort, Amsterdams Sinfonietta, Egidius Kwartet, Weser Renaissance, Orkest van de Achttiende Eeuw, Huelgas Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble, Tölzer Knabenchor, Hartkeriana, Nederlands Blazersensemble en Nieuw Amsterdams Peil. Met zijn volle stem, zingt Jasper bij het Thomas Proms verschillende delen uit het Carmina Burana. 
Teus Nobel is momenteel een van de meest gevraagde musici in de jazz- en popscene. Hij heeft samengewerkt met artiesten als Do, Caro Emerald, Lee Towers en Frank McComb (VS), naast bands als Kyteman Orchestra, Wicked Jazz Sounds, Rotterdam Jazz Orchestra en Monsieur Dubois. Sinds september 2010 is Teus als solo‐trompettist werkzaam bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.Teus is in 2013 uitgeroepen tot Radio 6 Soul & JazzTalent.
Kaarten voor Thomas Proms zijn te verkrijgen aan de kassa van De Spiegel of via www.odeondespiegel.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)