Rozentunnel bij Westenholte opgeknapt

Zwolle – Onlangs zijn de werkzaamheden om de loopverbinding tussen Westenholte en Stadshagen te verbeteren, afgerond. Ook zijn een aantal aanpassingen gedaan van en naar het winkelplein van Westenholte. Initiatieven die door wijkbewoner – en initiatiefnemer –  Wichert aan het Rot en de betreffende locaties van Driezorg enorm gewaardeerd worden. 

 

05-12-2013_herstel_voetgangers_gedeelte_rozentunnel_.jpg 

 

Tijdens een recentelijk gehouden ‘Buurt-Voor-Buurt’-bijeenkomst stelde Wichert aan het Rot vragen over de slechte toestand van onder andere het trottoir. “Vanwege deze slechte staat, kiezen mensen ervoor om liever op het fietspad te lopen, in plaats van op de stoep,” legt Aan het Rot uit. “Een toestand die  – vooral voor mensen die slecht ter been zijn, of met een rollator of kinderwagen lopen – gevaarlijke situaties oplevert.”. Tijdens de bijeenkomst werd door de gemeente toegezegd dat zij de situatie zou bekijken. In dat kader mobiliseerde Aan het Rot zowel bewoners van woonzorgcentrum Westenhage (Westenholte), Driezorgwoningen Ensemble & De Wendakker (Stadshagen) en de Zwolse Gehandicaptenraad, alsook de raadsleden voor een wijkschouw. De aanwezige wijkmanager Bert Michel en wijkbeheerder Bianca op de Weegh hebben ter plekke onderzoek gedaan naar fysieke knelpunten en mogelijke oplossingen.

De gemeente heeft dit voortvarend opgepakt en ondertussen zijn de werkzaamheden naar tevredenheid afgerond. Ook is een aantal aanpassingen gedaan van en naar het winkelplein van Westenholte. Zowel Aan het Rot als Driezorg zijn blij met deze aanpassingen: op deze manier kunnen de vaak oudere bewoners van de woonzorgcentra zo gebruik blijven maken van de mooie voorzieningen in Westenholte en Stadshagen. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Rozentunnel bij Westenholte opgeknapt”

  1. Door de slechte toestand van het trottoir en de daarop geparkeerde auto”s aan de Oude Deventerstraatweg worden mensen ook gedwongen om op de straat te lopen.
    Jaren teug al contact opgenomen met wijkbeheer, maar er veranderd NIETS>:(>:(>:(>:(>:(

  2. dineke ,waar dat aan ligt weet ik niet moet je toch bij de wijkbeheerder vragen .Ikke erg flauwe opmerking ,vraag maar mensen in Westenholte ,dit doe ik al jaren en daarom ben ik blij met de opmerking van Marianne want zo is het bedoeld ook als ik per 1 januari de raad weer uit moet.

  3. Weet niet wie ikke is, maar wat een flauwe opmerking.
    Deze man zet zich al jaren in voor de wijk en andere zaken.
    Heeft totaal niks met de raad te maken!

  4. Die stenen van de stoep in dit tunneltje waren ook erg beroerd.
    Die stenen liggen er vanaf de opening van deze tunnel in. Ze zagen er mooi uit, maar het waren een soort bolle klinkers.
    Hoop gehobbel en gestuiter! Ik liep er ook nooit overheen met mijn kinderwagen, anders werd de baby zo wakker. Fijn dat ze nu vervangen zijn.

Reacties zijn gesloten.