Politieheli ingezet na overval in Zwolle Zuid

Zwolle – Vrijdagavond rond 21.45 uur heeft bij een supermarkt aan de Sellekamp in Zwolle Zuid een man met bedreiging van een pistool een greep uit een kassa genomen. De politie kreeg bij de zoekactie naar de dader assistentie van een politieheli.

sellekamp.jpeg 

Foto’s: Pascal Pellikaan

Het kenmerkende geronk van de helicopter was door vele Zwollenaren in Zwolle Zuid te horen. Het was dan in de loop van de vrijdag ook het gesprek van de avond op Social Media als Twitter. Volgens getuigen reden er ook veel politieauto’s in de straten van Zwolle Zuid en werden er politiehonden gesignaleerd. Tegen 22.55 uur werd gemeld dat het geluid van de politieheli verdwenen was. De Technische Recherche heeft in de winkel sporenonderzoek gedaan. Het is nu nog niet bekend hoeveel geld er is buitgemaakt. 

Update signalement: Het signalement van de verdachte is een blanke man, tussen de 40 en 50 jaar. De man droeg een zwarte muts, een donkere driekwart jas met witte strepen op de mouwen en een grote opvallende bril met transparante glazen en een donker montuur. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

ph-pxezwo15102012.jpg  

sellekamp_3.jpeg

sellekamp_2.jpeg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

70 gedachten over “Politieheli ingezet na overval in Zwolle Zuid”

  1. Een goede zaak om hier zo snel te lezen wat er aan de hand is met die helikoptergeluiden; ik woon in Geren. Ik kom regelmatig in de C1000 en wens ze veel sterkte.

  2. onvoorstelbaar zoveel mensen dat dit raakt, ik hoop dat het voor het personeel allemaal goed afgelopen is en dat de daders flink worden aangepakt! Sterkte

  3. grmbll… waar blijft die burgernet melding? Net een tijdje buiten zitten kijken, maar natuurlijk geen idee waar je naar moet kijken………..
    Hoop dat ze gevonden worden – heli is nu weg.

  4. ga je daar in de winkel werken voor die paar centjes in de avond en dan gebeurt zoiets heel vervelend voor de medewerkers..
    Zeker sterkte hun allemaal!

  5. Hopelijk worden de daders snel gepakt! Afschuwelijk voor de medewerkers!Voor heb dan ook veel sterkte gewenst! Geweldig van weblog dit snelle nieuws!Hopelijk lezen we ook nog dat ze gepakt zijn.Slaapt een stuk rustiger.

  6. Het gaat om een dader volgens de Stentor

    Onder bedreiging van een pistool heeft een man een onbekende hoeveelheid geld weggenomen uit de kassa. Over het signalement van de dader kan de politie nog geen mededelingen doen.

  7. Kijk uit op de C1000 Beijer en het was inderdaad daar.
    Helikopter is nu wel weg, maar er is nog steeds veel politie op de been.
    Heb eigenlijk niet gehoord, behalve de helikopter die overvloog.

    Veel sterkte aan alle medewerkers in ieder geval.
    Hoop dat ze de daders snel pakken.

  8. Je mag het niet zeggen maar zal mij niks verbazen als het een opsporings verzocht geval is. Wordt alsmaar erger gezien ook grote toename woninginbraken dit jaar

  9. Tja.. wees eerlijk… als jij je winkel achterlaat aan een stel tieners, dan kun je er op wachten toch? Heel zuur voor de klantvriendelijke jongedame waar ik om 21.45 nog mijn flesje wijn afrekende. Top meid! Zettumop!!

  10. Zou het misschien te gevaarlijk zijn voor Burgernet? geen melding gehad. Mijn gedachtes gaan nu naar de medewerkers. Ik kwam daar altijd. Sterker nog, 10 voor 10 zat ik me te bedenken ik kan nog gauw even een fles vermouth en bier halen dat ik vergeten was…. Neh moet ik me haasten. Ga morgen wel

    Bah je bent voor het leven getekend als ze voor je neus staan. Aan alle medewerkers daar: Heel veel sterkte

  11. He petervdw wat is dat voor gelul als je de winkel overlaat aan een stel tieners dan gebeurt dat??
    Ben je nou zo stoere gast dat als er dan iem met een pistool staat te zwaaien dat je hem weg jaagt of zo???
    Je zal nog drie keer in je broek doen en zal hopen dat het snel voorbij is.. Zo zit je groot te praten achter je PC..
    IK hoop dat de medewerkers het snel kunnen achter zich laten al duurt dat verwerken bij veel mensen wat langer..
    Sterkte en hoop dat de politie die gast vindt en dan moeten ze hem voor lang in de gevangenis doen!!!….

  12. Pff word steeds erger hier,je voelt je straks nergens meer veilig. pff hopen dat de lui snel worden opgepakt..en een flinke straf. want dit kan niet zo meer.. jeetje sterkte de medewerkers van c1000..

  13. Nou, peter vd w, dat is nou een reactie van lik mijn vestje. Denk je nu echt dat een stel tieners de winkel runnen!
    Echt ik heb respect voor de winkelmedewerkers. Ze staan voor ons klaar tot 22.00 uur. Maar het ergste is dat er mensen zijn die een overval plegen. Sterkte C1000!

  14. Enige nuance is op zijn plaats. Ik leg de verantwoordelijkheid niet bij de medewerkers die vanaaf hard hebben gewerkt voor hun geld. Ik leg de verantwoordelijkheid bij diegene wiens naam boven de deur staat en (dat is mijn mening) naif de keuze maakt geen beveiliger aan de deur te zetten. Het feit dat het jammer is dat er een beveiliger nodig is, is betreurenswaardig maar wel een feit.
    Daarnaast is het natuurlijk zo dat de daders de enige schuldigen zijn. Voor de rest zijn er alleen slachtoffers..!!!

  15. hmm mn broer werkte er vanavond en een vriend.. het is allemaal heel snel gebeurd, dader liep even door de winkel, bedreigde daarna 2 cassieres met een vuurwapen, heeft geld meegenomen en is vertrokken. bijna niemand heeft het gemerkt. iedereen hoorde het achteraf pas.
    Ik hoorde dat er iemand naast liep en niks door had. hij hoorde wat, keek om en het was al bijna gebeurt. Wat een schok. Toen ik het hoorde was ik doodongerust. gelukkig is niemand gewond geraakt maar de cassieres waren behoorlijk over stuur hoorde ik. bahbah.

  16. Het was ook al tijdje erg donker daar voor de deur, meerdere lantaarnpalen kapot. Dan denk je dat die Beier dat zelf wel door geeft aan de gemeente. Nee dus, interesseert hem blijkbaar geen moer!!!

  17. Helaas is dit gebeurt bij de c1000. De c1000 wordt niet gerund door de tieners, maar ’s avonds zijn er inderdaad vaak veel tieners aan het werk en vooral bij de kassa. Ik hoop dat de dader gepakt gaat worden! Sterkte medewerk(st)ers.

  18. Jaja zo gaat dat bij ondernemers en veel filialen, geen zin om een beveiliger in te huren en maar denken dat het personeel ‘diverse calamiteiten’ maar oplost. Mooie baas ben je dan!

  19. Sterkte voor de medewerkers. Hopen, dat ze de dader pakken! Misschien de dader ook eens laten ervaren hoe het is om goed in het nauw te zitten >:(

  20. Het ergste vind ik eigenlijk dat het bij een soort van ‘simpele supermarkt om de hoek’ gebeurt. Ik ga er dan eigenlijk meteen (misschien onterecht) van uit dat het ook door ‘een simpele buurjongen om de hoek’ is gedaan. En het idee dat je die jongen vast wel eens gezien of zelfs gesproken hebt, dat vind ik nog het ergst. Heel veel sterkte voor het personeel!!

  21. Triest dat er zo snel geoordeeld en veroordeeld wordt! Mijn medeleven gaat uit naar de medewerkers en bazen van de winkel. En ik denk dat je je geen betere baas kunt wensen!!

  22. als eerste sterkte voor de medewerkers.
    maar even het volgende waarom geen burgernet actie op het moment dat er toe doet ? zodat de omwonenden hun deuren op slot kunnen doen en uit kunnen kijken naar iets verdachts.maar wel een dag later vragen als je iets gezien hebt. slechte zaak politie!!!!!>:(>:(>:(

  23. Wat een trieste vertoning. Hoop dat de politie de dader alsnog snel oppakt! Heel veel sterkte aan het personeel en de eigenaren. Allemaal aardige klantvriendelijke mensen!

  24. Het is triest wat er gebeurd. Ik vind al erg zat. En de eigenaar is hier niet blij mee. Die gene die zeurt over de tieners moet zijn mond houden.want dat is niet zo. En kan hij de leeftijd schatten? Waar zijn we mee bezig.het zal je maar gebeuren. Dus reageer niet zo dom.maar steun ze eerder.

  25. Iemand van 50 kan net zo min iets uitrichten tegen iemand met een pistool als iemand van 15…
    En wat moet zo’n bewaker doen dan+? Schieten?

  26. Het is idd anders als je beveiligers heb staan vor de deur of in de winkel hebn lopen dan als je ze helemaal niet hebt..
    Het gaat erom dat de slechteriken zich eerst zullen afvragen of ze dan hun plan wel uitmoeten voeren of niet want eerlijk is eerlijk dat het gaat uiteindelijk om het “durven”te doen… Helaas zijn er gasten die nergens bang voor zijn maar de meesten zullen niet snel in de winkel zoiets doen als ze weten dat er beveiligers zijn…. Het is ook wat meer gerustgevend voor de medewerkers en mischn geeft aan de overige personeel wat veilig gevoel..
    Ik doe elke week mijn boodschappen daar en ik vind het heel erg voor de jongens/meisjes die het hebben meegemaakt..
    Sterkte en hoop dat die k… snel gepaakt wordt!

  27. Het heeft niks te maken met hoe oud de medewerkers zijn, er is altijd een veel oudere verantwoordelijke aanwezig, ik werk zelf bij AH….en ooit ook overvallen jaren geleden. je begint niks, hoeveel cursussen je ook doet aan preventie, helaas kun je die Bad guys ook niet uitroeien. Dit is het begin van het einde , vroeger gebeurde dit alleen in het westen dachten we…….het kan overal en altijd op de loer liggen, zijn gezwellen in de maatschappij die dat doen.

  28. Ik zelf ben beveiliger, maar als iemand een pistool voor mijn neus trekt ga ik er echt niet boven op springen. Tuurlijk probeer je te bemiddelen, maar als de dader(s) kwaad in de zin hebben begin je niks. Beveiligers van panden mogen geen vuurwapen dragen natuurlijk. En dragen doorgaans ook geen kogelvrij vest. Erg naar dat dit is gebeurd, veel sterkte voor de medewerkers en eigenaren!

  29. Wat een schofterige reacties van al die mensen die proberen de schuld bij Beijer neer te leggen. Je moet je kapot schamen, hierdoor gaat de maatschappij juist naar de galemiezen. We moeten elkaar steunen en helpen in dit soort tijden. Meneer Beijer en alle medewerkers; heel veel sterkte !

  30. Volgens mij worden er de laatste jaren meer supermarkten overvallen doordat de tankstations steeds beter beveiligd zijn. Dus ik stel voor dat we nu de supermarkten beter gaan beveiligen. Dan worden die misschien ook wel minder vaak overvallen. Wellicht wijken de overvallers dan uit naar bejaardenhuizen. Die zijn ook slecht beveiligd en bejaarden hebben vaak contant geld. Nou als die bejaarden dan overvallen worden dan treft het gelukkig geen tieners meer h?? En de schuld van die overvallen op bejaarden ligt dan bij de leiding van die bejaardenhuizen toch??? Moeten ze die huizen maar beter beveiligen!

  31. Voor de medewerkers van C1000 de sellekamp stetkte met deze nare ervaring. Kom ee zelf ook altijd vriendelijk personeel. Hoop dat ze het stuk tuig vinden. Het wordt toch te gek voor woorden dat ze dit doen.

  32. Wat hebben tieners er hier nou weer mee te maken en de verantwoordelijkheid leggen bij de eigenaar???!!! Nou jah zeg. Het kan overal gebeuren. Die snackbar daar schijnt ook al een paar keer overvallen te zijn. Tieners??? Maakt volgens mij niet uit wie er achter staat, als er een pistool aan te pas komt…..bah ik moet er niet aan denken.

    Degene die er verantwoordelijk voor is die is gevlogen. Hoop dat die gauw gepakt wordt

  33. bij een dergelijke overval nooit de held proberen te spelen
    luisteren en doen wat ze vragen
    wel goed opletten op signalement en details van de dader
    geld is verzekerd, een leven niet
    het heeft verder NIETS met leeftijd te maken
    dergelijke daders trekken zich niets aan van jong of oud(er)

  34. Kees hoe weet jij dat de eigenaar van de supermarkt het niets kan schelen hoe het met het personeel gaat? Is dit zon slechte leidinggevende? Waarom mogen die mensen geen nieuw huis hebben, wat heeft dat er overigens mee te maken?
    En er was geen leidinggevende aanwezig? Dat lijkt me sws sterk, maar wat had de caissi?re dan moeten doen, ‘meneer de overvaller, één moment, ik roep er even een leidinggevende bij, die handelt dit soort zaken altijd af’? En wat hadden die medewerkers in deze situatie aan bhv gehad?

  35. Wellicht een idee om Kees’ kwetsende opmerkingen naar de familie die deze winkel runt te verwijderen?? Zo te lezen een bekende die op deze manier zijn jaloezie kenbaar wil maken. Bah!

  36. Ik snap wat ze hier allemaal zeggen. Ik heb zelf ook bij deze c1000 gewerkt, nog niet zo lang geleden. De baas is haast nooit aanwezig en vooral niet op tijden als je hem moet hebben voor zaken. Ik had een overval al eerder verwacht, aangezien er wel wat dingen ontbreken qua veiligheid. In de avonduren zijn er maar max 2 ouderen aanwezig, maar die werken niet bij de kassa, waar het uiteindelijk wel gebeurt!
    Ik wens mijn oude collega veel sterkte toe, echt een trauma!!!

  37. Een overvaller weet wel wie hij of zij moet hebben. Tuurlijk komt het ook bij ouderen voor, maar op avonden zo veel jongeren daagt het denk ik wel wat uit. Hoe je het ook wend of keert, de jonge dames zijn over het algemeen wel wat onzekerder! Ze hebben in elk geval een goed beleid voor een overval, hopen dat het ook bijgebleven is bij de cassiere, want het word alleen besproken tijdens je sollicitatiegesprek. Ik wil deze winkel niet de grond intrappen, maar er kan wel wat veranderd worden..

    Is er btw nu al iets bekend over de dader???

  38. – Editted –
    Heel vervelend allemaal dit gaat je niet in je koude kleren zitten veel sterkte allemaal en positief blijven dan komt alles goed

  39. Geachte hard werkende Fam Beijer en personeel .
    wij wensen jullie heel veel sterkte en kracht toe om dit te verwerken .
    Vreselijk als er een een hart heeft zijn jullie het wel dit verdriet moet wel verwerkt worden voor allemaal met angst deur openen met angst vakken vullen .alles gaat de komende dagen met angst wij moeten er niet aan denken ,gelukkig geen gewonden ,maar angst blijf nog wel even !!!!
    HEEl veel sterkte allemaal.

    8):-*:-*:o:o:o

  40. Waarom geven zoveel mensen onterecht de schuld aan de baas? Het is toch zeker de schuld van de dader, de mensen die zo’n winkel overvallen hebben toch zeker de schuld? Het kan toch best zijn dat de baas er toen even niet was? Wat maakt dat nou uit. Als hij er wel was geweest, was die overvaller alsnog gekomen. Het is gewoon belachelijk dat zulke mensen zo gek in hun hoofd zijn om zomaar een supermarkt te overvallen. Oja qua tieners en andere leeftijden betreft, het kan iedereen overkomen, waarom zou het erger zijn voor de tieners? Ik weet zeker dat iedereen even angstig zou zijn. Ik wens de medewerkers en de baas veel sterkte toe en hopelijk wordt de angst niet te groot.

  41. veel sterkte voor de medewerkers, laat je niet afschrikken, en volg een overvals training…hoop dat de dader snel gepakt wordt!! Zeker omdat hij alleen was….:o

Reacties zijn gesloten.