Landstede Volleybal overklast SSS

Zwolle – Zaterdag waren de mannen van SSS te gast in het Landstede Sportcentrum. SSS is terug te vinden op de negende plek van de ranglijst met een schamele 8 punten. Dit afgezet tegen de 24 punten van Landstede Volleybal en feit dat de mannen van Redbad Strikwerda iets goed te maken hebben na het verloren duel tegen Draisma Dynamo, is de verwachting bij de Zwolse supporters duidelijk: "Het wordt vandaag een korte partij". 

Vandaag was ook de laatste wedstrijd van scheidsrechter Peter Groenewegen. De supportersvereniging van Landstede Volleybal nam op gepaste wijze, met een handdruk en een bloemetje, voor de wedstrijd afscheid van Peter. Respect voor jarenlange inzet als scheidsrechter op het allerhoogste niveau vanaf deze zijde is op zijn plaats! Redbad Strikwerda startte vandaag met Stijn Held als spelverdeler. Vorig jaar wist Stijn regelmatig indruk te maken met zijn servicebeurten, maar hij is nog niet veel aan spelen toegekomen als spelverdeler. Geconstateerd kon worden dat hij deze wedstrijd een waardige vervanger van Roland Rademaker was.

De verwachting van de supporters kwam uit! Na slechts 51 minuten stond de 3-0 op het scorebord en kon Peter Groenewegen voor de laatste keer fluiten. De setstanden 25-15, 25-14 en 25-22 zijn duidelijke cijfers. Landstede Volleybal wist de verdediging van SSS goed onder druk te houden met een behoorlijke servicedruk, hetgeen resulteerde in 6 directe punten in de eerste 2 sets. In de 3e set liep de servicedruk wat terug (2 directe punten) waardoor SSS in deze set iets beter in zijn spel kwam. Willem-Maarten Heins viel in de 2e set op met een goede opslagserie en maar liefst 3 directe punten uit zijn service. In de derde set mocht Jasper Rietman de laatste punten van de wedstrijd meesnoepen als vervanger van Tijmen Laane. 

Een goede en gedegen winst van Landstede Volleybal dat de draad weer helemaal opgepakt lijkt te hebben na het verlies tegen Draisma Dynamo. Dat moet ook, want komende woensdag (11 december) wacht het Europese treffen tegen Stroitel Minsk. De wedstrijd in de Challenge Cup start om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum!

Tekst: Chris Overkleeft

Bron: landstede-volleybal.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)