Zwolse scholen maken kennis met squash

Zwolle – SportService Zwolle en Squash Zwolle hebben in november en december gezamenlijk een sportkennismakingsproject aangeboden aan de leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de bassischolen De Werkschuit en De Wilgenburg. Vrijdag 13 en 20 december wordt het project afgesloten met twee lessen in het squashcentrum.

 

Voor de meeste leerlingen van De Werkschuit en De Wilgenburg ging er begin november niet direct een lichtje branden toen ze te horen kregen dat ze de komende weken zouden gaan squashen tijdens de reguliere gymnastiekles. Een maand later zijn de kinderen helemaal op de hoogte van deze flitsende racketsport. Squash is een spectaculaire en intensieve racketsport die op elke leeftijd en op elk niveau kan worden beoefend. De eerste twee lessen vonden plaats in de gymzaal gelegen bij de scholen. Hier werd onder leiding van squashtrainer Stephan Patz en twee van zijn stagiaires de beginselen van het squashspel bijgebracht. Na twee lessen waren de leerlingen klaar voor het echte werk op de squashbanen bij Squash Zwolle.

Tijdens deze derde les werd er hard geoefend in het centrum, waar op verschillende banen oefenvormen waren uitgezet die in groepjes werden afgewerkt. In de laatste week werd er afgesloten met een spectaculair toernooi waarbij elke klas in twee teams werd verdeeld en het vervolgens tegen elkaar opnamen. De trainingen hadden duidelijk hun vruchten afgeworpen, de wedstrijden werden met veel fanatisme en op een hoog niveau gespeeld.

 

Afgaande op de enthousiaste reacties van de kinderen en betrokkenen bij dit project, kunnen we concluderen dat het een zeer geslaagd project is geweest!

 

Kinderen die het leuk vinden om te blijven squashen, kunnen vrijdag 13 en 20 november nog twee keer meedoen tijdens de reguliere squashtraining op vrijdagmiddag. Voor meer informatie over jeugdsquash kijk op www.squashzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)