WVF wordt herfstkampioen

Zwolle – Voor het begin van de competitie werd er door de technische staf van WVF berekend dat het dit seizoen 34 punten nodig heeft voor directe handhaving in de eerste klasse. Nu staat de teller na de eerste seizoenshelft op 28 punten en heeft WVF dus nog 6 punten nodig uit dertien wedstrijden om zich te handhaven.

Wellicht moet de technische staf in de winterstop er maar eens een berekening op los laten hoeveel punten er nodig zijn om kampioen te worden en daarmee promotie af te dwingen naar de hoofdklasse. Want halverwege het seizoen staat WVF bovenaan en heeft het de titel “Herbstmeister” veroverd. En in Duitsland zegt zo’n titel veel want meestal maakt de “Herbstmeister” bij onze oosterburen ook aanspraak op de titel. Dat zou bij WVF dus ook zomaar kunnen. Het heeft in de onderlinge wedstrijden tegen de topploegen uit de eerste klasse de meeste punten gehaald en in deze wedstrijden ook het beste voetbal laten zien. Volgens de geleerden wordt het kampioenschap echter bepaald door de resultaten tegen de kleinere ploegen en als je wedstrijden wint zonder zelf goed te spelen. Vanmiddag stond er zo’n wedstrijd op het programma tegen Sparta Enschede.

Deze ploeg staat voorlaatste en kwam dus met de doelstelling naar Westenholte om tenminste 1 punt mee te nemen naar Enschede. En WVF speelde zaterdagmiddag de slechtste wedstrijd van het seizoen, maar wist wel de 3 punten in Westenholte te houden. Er lukte maar bar weinig vanmiddag bij de thuisclub, passes kwamen niet aan, het wist de bal slecht in de ploeg te houden en het was slordig in de afronding. Maar ja als je ook slechte wedstrijden weet te winnen, dan ben je een echte titelkandidaat. WVF kwam geen moment in de wedstrijd en was met name aan de bal erg onrustig. Het mocht dan ook blij zijn dat de spitsen van Sparta Enschede vanmiddag ook het vizier niet op scherp hadden staan, want de gasten kregen voldoende kansen om te scoren.

Al binnen tien minuten kreeg Sparta een goed kans maar Lars Kikkert kwam vrij voor Mike ter Wiele net tekort om de bal in te schieten. Richard Bouwmeester joeg een bal hoog over het doel van Sparta na goed voorbereidend werk van Jeroen van Brummen en diezelfde Jeroen wist na een overstapje van Lennart Bril ook niet te scoren. Maar in de 35e minuut kwam WVF toch op voorsprong en naar later bleek de beslissende treffer. Het was Jeroen van Brummen die een vrije trap van Richard Bouwmeester binnenkopte en daarmee WVF de overwinning bezorgde. Vlak voor rust kwam WVF nog heel goed weg toen een kopbal van lars Kikkert uit een voorzet van Daan Akkerman via de onderkant van de lat het veld weer in stuiterde. 

In de tweede helft werd het spelpeil er niet beter op. Sparta Enschede kreeg steeds meer overwicht en bij WVF nam de onrust toe. Het kon de bal amper in de ploeg houden en probeerde veelal de lange bal te spelen maar ook deze kwamen veelal niet aan. Sparta Enschede kreeg een handvol kansen maar wist niet te scoren. Zo wandelde invaller Okan Altunbas door de verdediging maar schoot alleen voor Mike ter Wiele naast het doel van WVF. In de slotfase, waarin de gasten steeds meer afdwongen, kreeg WVF nog een paar mogelijkheden. Zo bood de goed ingevallen Michel Koning met twee assists mogelijkheden voor Lennart bril en Jeroen van Brummen maar beide spelers wisten niet te scoren.

Sybren Poppen werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd en was vandaag meerdere malen een rots in de branding. Toch was het een mooie middag voor WVF. Slecht spelen en toch de koppositie heroveren en bovendien als Herfstkampioen de winterstop in gaan, dat geeft je als ploeg een lekker gevoel. Voorlopig nog maar even lekker genieten en misschien lekker dromen onder de kerstboom over de derby tegen Berkum en over wat er allemaal nog meer mogelijk is met deze ploeg. Maar let wel, niks moet alles mag en dat is het mooie van onze club WVF.

WVF – Sparta Enschede 1-0(1-0)

 

Score verloop: 35 Jeroen van Brummen 1-0 

Gele kaart: Michel Koning WVF, Cornelisse Sparta Enschede 

 

Toeschouwers: 144

 

Scheidsrechter: G.J.Beltman

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele,Robbert jan Stals(60 Bas Bouwhuis),Marthijn v/d Steege,Sybren Poppen, Kevin Peters(65 Hans Kamping,Dion Reijnen,Lennart Bril,Richard Bouwmeester,Jeroen van Brummen,Mark Peppelenbos,Hessel Berends(73 Michel Koning).
Opstelling Sparta Enschede: Berends,Collou,Jongman,Cornelisse,Vonk(87 Hayta),Akkerman,Reinders,van der Veen,Tanate Bekkers,Kiikert(70 Altunbas)

Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “WVF wordt herfstkampioen”

  1. Ik vind het fantastisch te mogen zien, hoe dit team zich afgelopen maanden heeft ontwikkeld en wekelijks op een attractieve wijze aantreedt. Ondanks het vertrek van een aantal sterkhouders is er met o.a aanwas vanuit eigen gelederen goed werk verricht afgelopen maanden. Fris en aanvallend voetbal met een creatief, goed in balans zijnde middenveld en een sterke verdediging. Mooie beloning om als “herbstmeister” de winterstop in te gaan! En zeker leuk om eens te gaan kijken bij WVF.

Reacties zijn gesloten.