PEC Zwolle bekert verder na winst op Excelsior

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle is door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. In Rotterdam werd dinsdagavond met 1-4 van Excelsior gewonnen.

exczwo_4.jpeg 

Zwolle scoorde al snel in de wedstrijd. Fred Benson scoorde kort na elkaar twee doelpunten. Binnen 10 minuten stond het 0-2. Lang bleef die stand staan. Pas in de 76e minuut scoorde Giovanni Hiwat de bevrijdende 0-3, al kwam Zwolle nooit echt in de problemen. Lars Veldwijk kon voor de Rotterdammmers 2 minuten later nog iets terugdoen (1-3). Rochdi Achenteh zette in de 83e minuut de stand op 1-4. Het ziet er naar uit dat Darryl Lachman een vervelende hamstring blessure opgelopen heeft. Het is voor hem maar de vraag of hij, vanwege de nodige interesse rond zijn persoon voor een tussentijdse transfer, nog in het blauw-wit van Zwolle te zien zal zijn.

Met Mateusz Klich uit voorzorg aan de kant begon Zwolle scherp aan het duel. Binnen tien minuten was het duel eigenlijk al beslist. Nadat Lars Veldwijk de eerste kans van de wedstrijd verprutste namens Excelsior, scoorde de ploeg van Ron Jans wel uit de eerste de beste kans. Bart van Hintum stuitte met zijn afstandsschot nog op doelman Jordy Deckers, de rebound wel door de al vallende Benson in het lege doel getikt. “Je weet dat Bart een lastig schot heeft voor keepers”Twee minuten later deed Benson het scoren nog eens dunnetjes over, ditmaal met het hoofd. Giovanni Hiwat zette met links voor, de spits hoefde alleen zijn hoofd nog tegen de bal te zetten. “Een lekker doelpunt met een prima voorbereidende actie”, lacht Fred Benson.

In het restant van die eerste helft bleef Zwolle de bovenliggende partij. Jesper Drost kreeg nog een prima mogelijkheid om de voorsprong verder op te voeren, maar zijn inzet belandde in de handen van Deckers. Excelsior kreeg vlak voor rust nog een mogelijk via Veldwijk, maar die inzet ging naast het doel van Diederik Boer.

Ook in de tweede helft viel er maar weinig te genieten. Excelsior probeerde het wel, massaal gesteund door de fans op de Robin van Persie-tribune, maar tot al te veel gevaar leidde het niet. De Zwolse gasten, met Kevin Begois in die tweede helft op doel, kwamen nauwelijks in de problemen. Een domper was wel het uitvallen van Darryl Lachman, die met een pijnlijke hamstring gewisseld werd. “Dat zeg er niet goed uit, een smet op de avond”, baalde trainer Ron Jans. Een prima aanval via Ryan Thomas, die Rochdi Achenteh wegstuurde, belandde voor de voeten van Hiwat. Hij scoorde de 0-3. Niet veel later mocht Excelsior via Veldwijk nog een eretreffer maken. Ook Achenteh pikte een treffer mee, zijn inzet was te machtig voor Deckers.

Donderdagavond wordt dus bekend wie PEC Zwolle in de kwartfinale van het bekertoernooi treft. Zaterdagavond staat de laatste competitiewedstrijd van 2013 op het programma. Opnieuw speelt Zwolle dan in Rotterdam, in De Kuip is Feyenoord de opponent. Er wordt om 20.45 uur afgetrapt.

Excelsior – PEC Zwolle 1-4 (0-2) 
Toeschouwers: 2467 
Scheidsrechter: Janssen 
Gele kaart: Fischer (Excelsior), Drost (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
Excelsior: Deckers, Karami, Van Diermen, Fischer, Woudenberg, Auassar (77. Stans), Hutten (69. Kalisse), Kruys, Blij (41. Botaka), Veldwijk, Vermeulen

PEC Zwolle: Boer (46. Begois), Van Polen (62. Gravenbeek), Lachman (61. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Mokotjo, Achenteh, Hiwat, Drost, Thomas, Benson

Scoreverloop: 
8. Benson 0-1 
10. Benson 0-2   
76. Hiwat 0-3 
78. Veldwijk 1-3 
83. Achenteh 1-4

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “PEC Zwolle bekert verder na winst op Excelsior”

  1. PEC Zwolle doet het gewoon weer geweldig dit seizoen! Ondanks de mindere uitslagen verdient Ron Jans en zij team echt alle credits!

    En zeker alle support van (geheel) Noord! Dat wordt er niet gezelliger op……kom op!

    allemaal zij aan zij….

    wij zijn allemaal voor zwolle……..

  2. Bericht door ElRey, op 17 december 2013 om 22:32
    Yes! Opnieuw kwartfinale. PEC Zwolle is onderhand een echte
    cupfighter aan het worden.
    Is dat niet wat overdreven? Dit jaar hebben we Fortuna Sittard thuis, Wilhelmina 08 thuis en Excelsior uit verslagen, zijn niet eens toppers in de eerste divisie en zit zelfs een tweedeklasser amateurclub bij. Vorig seizoen hebben we knap gewonnen van Roda uit en Heracles uit, maar de echt grote club, in dit geval PSV was een kansloze missie. Dus cupfighters zijn we nog niet.

  3. Dat is precies wat Elrey zegt Trotse Zwollenaar:
    PEC is onderhand een echte cupfighter aan het worden!

    en terecht!!
    Forza Zwolle!!!

  4. denk niet dat europees voetbal de insteek is van ron jans
    en ook de mindere wedstrijden in de competitie moet gewonnen worden.
    kortom nog veel werk aan de winkel

Reacties zijn gesloten.