Touretappewinnaar Cédric Vasseur naar Zwolle

Foto van auteur

Robert Hunter stond aanvankelijk op het verlanglijstje van de organisatie van het Peperbus Profspektakel in Zwolle. Hij bleek niet beschikbaar omdat hij door zijn ploeg Barloworld is ingezet voor de Ronde van Burgos in Spanje. Geen Zuid-Afrikaan dus in het woensdagavond 15 augustus te houden professionele wielercriterium in de Zwolse binnenstad.

Wel een Franse renner en dat is Рevenals dat bij een Zuid-Afrikaan het geval geweest zou zijn Рeen primeur voor het Zwolse profcriterium. Bovendien is C̩dric Vasseur meer dan een heel goede vervanger want evenals Robert Hunter heeft ook hij een etappe in de jongste Tour de France gewonnen. De tiende etappe met als finishplaats Marseille was een prooi voor de renner van het team Quick Step-Innergetic. De Fransman heeft iets met het nummer 10. Hij reed dit jaar zijn tiende Tour de France, won de tiende etappe en tien jaar geleden won hij ook al een Touretappe. Hij trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Alain, die in 1970 een etappe in de Ronde van Frankrijk won. C̩dric deed het iets beter want niet alleen heeft hij totaal twee etappezeges achter zijn naam, de zege leverde hem tien jaar geleden ook vijf dagen de gele leiderstrui op.

Evenals Michael Boogerd is ook Cédric Vasseur bezig met zijn afscheidstournee. Enkele dagen na het profcriterium in Zwolle wordt hij 37 jaar. Aan het eind van het seizoen hangt hij de fiets aan de wilgen. De etappezege in Marseille werd door hemzelf betiteld als: “Een formidabele droom. Een rit winnen in de Tour is onvoorstelbaar.”

Festina 1998
De ritwinnaar van Marseille maakte ook de Festina-Tour van 1998 mee. “Na 1998 was de repressie niet zo groot als nu. Toen werden bij wijze van spreken verkeersborden geplaatst om snelheidsovertredingen aan te duiden. Nu staan er werkelijk overal flitspalen. Wie nu nog risico’s pakt, is eigenlijk goed zot. Ik denk en hoop dat er een nieuw tijdperk aanbreekt. De kleine groep valsspelers heeft met de efficiënte controles van tegenwoordig een heel korte levensverzekering. Toch moet de sport nog even door de woestijn. Het vertrouwen van de sponsors en het publiek moet teruggewonnen worden. Ik voel ook dat er een kleine malaise in het peloton is. Er is verdeeldheid. Indien iemand een sterke prestatie neerzet, wordt hij onmiddellijk door de collega’s verdacht. Het vertrouwen en de rust zullen echter terugkeren.”

De Zwolse organisatie is blij met de komst van Vasseur, die in het verleden ook schitterde in grote wedstrijden als de Midi Libre en de Dauphiné Libéré. Om Vasseur binnen te halen moest Zwolle concurreren met een criterium in Frankrijk. Omdat Gert Steegmans, Bram Tankink en Steven de Jongh al vastgelegd waren voor Zwolle zag het management van Quick Step de Franse etappewinnaar het liefst in Frankrijk rijden. Vasseur gaf echter zelf de voorkeur aan het woensdagavond 15 augustus te houden Peperbus Profspektakel in de Overijsselse hoofdstad.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Touretappewinnaar Cédric Vasseur naar Zwolle”

 1. is een leuke renner. heeft mooie carriere gehad. Stopt geloof ik ook na dit jaar. Maar toch hoop ik stiekem nog op een hele grote naam.

  en andere renners niet van Rabo of Quickstep 😉

 2. uitzonderingen zijn er altijd natuurlijk 😉

  maar zouden er nog meer bijkomen? waaronder 1 grote naam? of moeten we het met steegmans en Vasseur doen? terwijl emmen Evans en Di Luca heeft.
  Boogerd is natuurlijk de absolute topper.

  Hele vriendelijke kerel trouwens. Was keertje in steenwijk. wilde ik foto maken van iemand, Kwam hij er in ene staan en zei: ow stond ik in de weg. sorry. Vond ik klasse van hem.

  ik vind het enorm jammer dat hij er mee stopt.

 3. over 2 uur begint de koers. ff Mijn voospelling.

  Boogerd, Vasseur en Steegmans op het podium

  ik denk paar ronden voor tijd 2 man weg, Boogerd en Vasseur. Tussen die 2 de sprint. Boogerd wint.

  Steegmans wint de sprint van achtervolgende groep. Voor De Groot en Vierhouten.

  ben benieuwd hoe dichtbij ik ben 😉

Reacties zijn gesloten.