Klassieke balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’

Foto van auteur

Zwolle – Maandagavond werd in theater De Spiegel de klassieke balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’ opgevoerd door het befaamde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan. De voorstelling was geheel uitverkocht.

 

zwanenmeer__staatsopera_van_tatarstan.jpg

Foto: Staatsopera van Tatarstan 

 

Het ballet van de Staatsopera van Tatarstan is één van de beste Russische gezelschappen en expert op het gebied van grote klassieke balletten. Het gezelschap toert al meer dan twintig jaar door heel Europa. Ze staan garant voor kwalitatief hoogstaande producties. Welke voorstelling ze ook spelen, altijd wordt er gekozen voor een rijke en traditionele enscenering die nauw aansluit op de oorspronkelijke versie. Wereldwijd wordt Het Zwanenmeer gezien als hét hoogtepunt van klassiek romantisch ballet. Met de betoverende muziek van Tsjaikovski is Het Zwanenmeer de meest opgevoerde balletvoorstelling ter wereld en door zijn sprookjesachtige karakter geschikt voor jong en oud. Beroemde scènes als de Dans van de Zwanen en de Zwarte Zwaan Pas de Deux ontbraken ook in Zwolle natuurlijk niet.

Het verhaal van Het Zwanenmeer vertelt over de ongelukkige liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Door een vloek van de tovenaar is de prinses veranderd in een zwaan. Deze vloek kan alleen verbroken worden als de prins een eed van zuivere en eeuwige liefde aflegt. Het bedrog wordt groter als de tovenaar ook zijn eigen dochter in een zwaan verandert en de prins zijn liefde aan de verkeerde zwaan verklaart. De mooie Odette dreigt nu voor altijd een zwaan te blijven. Maar wat gebeurt er als de prins de tovenaar verslaat…?

 

Het Zwanenmeer is tot en met 31 januari 2014 te zien in diverse theaters.

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Klassieke balletvoorstelling ‘Het Zwanenmeer’”

  1. Terecht dat de Spiegel volledig uitverkocht was !

    Heb deze pracht voorstelling gemist, maar zag afgelopen zondag op Canvas TV een schitterende uitvoering door het Ballet de Monte Carlo.
    Balletmuziek, symfonieën , piano-concerten(de 1ste !!!) .
    Was is deze Tsjaikovski toch een geweldenaar. De muziek (mijn) begint vooral bij deze kunstenaar.

Reacties zijn gesloten.