Jongen vermist in Zwolle Zuid

Foto van auteur

Zwolle – In de omgeving van de Commissarislaan en de IJsselcentraleweg is sinds dinsdagmorgen de politie op zoek naar een 12-jarige jongen.

De jongen is 1,60 lang, heeft een tenger postuur, half lang donkerblond haar, draagt een donkergrijze jas, spijkerbroek, heeft zwarte Nike schoenen met oranje logo, hij heeft een zwarte tas met overslag bij zich met witte letters, en rijdt op een zwarte fiets. Er werd een Burgernet actie gestart. Tips zijn welkom via 0900-8844 of 0800-0011.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Jongen vermist in Zwolle Zuid”

  1. Dat doen ze wel vaker bij een vermissing.Na 24 uur wordt het een officiële vermissing en is het geen burgernet actie meer.
    Voor zo ver bekent is de jongen nog niet gevonden.
    Een foto zou wel handig zijn maar dat zal nog wel niet mogen.Ik wens de ouders veel sterkte!

  2. Ik heb gemengde gevoelens bij hoe vaak burgernet wordt ingezet. Ik snap en zie het nut zeker. Maar ik vraag me ook af, of hier niet een Peter en de Wolf situatie mee wordt gecreeerd. Vaak is er niet zo veel aan de hand (kind is de weg kwijt, kind is even kwaad), en komt een kind ook zonder actie weer uit zichzelf terug. En als je dat te vaak hoort, vraag ik me af, of je dan niet burgernetactie’s waar het wel echt nodig is, gaat negeren. Ik weet het niet, maar zet wel vraagtekens.

  3. Vergeet niet, dat mensen zich vrijwillig aanmelden voor Burgernet. Ik denk dat het wel meevalt met het “the boy who cried wolf”-effect. (Dat is overigens een heel ander verhaal dan “Peter en de wolf”)

    Ze kunnen wel het één en ander danig verbeteren aan Burgernet! Hoe vaak hoor je niet, dat mensen een (voor hen relevante) melding niet hebben gehad? Bovendien zijn de teksten soms nauwelijks te ontcijferen! Nu heeft dit laatste te maken met de beperking van 160 tekens in een sms. Nou, bijna iedereen heeft een smart phone tegenwoordig: doe er een zwaar verkort URL bij met een link naar een fatsoenlijke beschrijving!

Reacties zijn gesloten.