Winst voor Zwolse handbalheren

Foto van auteur

Zwolle – De handbalheren van SV Zwolle speelden een thuiswedstrijd tegen de heren van DSC uit Deventer. Alvorens wetende dat het wederom een lastige wedstrijd kon zijn. Toch wisten de heren in eigen huis een achterstand om te zetten naar een winst.

handbal.jpeg

De Zwollenaren begonnen de wedstrijd ietwat onzeker, ondanks de goede start naar aanleiding van vorige wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en gingen gelijk op. Echter door een verdedigingsfout van de Zwolse defensie werd er een strafworp verleend aan DSC. Hierdoor konden de gasten op een voorsprong komen. Hierna wist SV Zwolle nog niet meteen een antwoord op en bleven achter de feiten aan lopen. Na een gelijkmaker bleven de twee ploegen gelijk opgaan. Echter DSC wist af en toe de defensie van Zwolle beter af te troeven en leidde in feite de wedstrijd tot aan de rust met een stand van 6-8.

De heren van SV Zwolle wilden zich herpakken na de rust en de verdediging werd gaandeweg stabieler en leken beter bestand tegen de aanvallen van DSC. Ondanks de ietwat statische aanvallen liep de Zwolse formatie in op de Deventenaren. SV Zwolle mistte creativiteit, maar wist wel een stempel te drukken op de wedstrijd. De opleving bij de heren bleef aan en begonnen uit te lopen.

In het eindstadium van de wedstrijd werd het rommeliger aan beide kanten, maar wist het Zwolse team te winnen met een eindstand van 18-15.

Erg leuk dat er nog vele aanwezigen waren bij deze enige thuiswedstrijd. De heren bedanken het publiek en hopen dat de nieuwe supporters nog vaker komen steunen!

Doelpunten:
Rik Talens 7, Bart Kroeze en Robert ter Stege 3, Hans Kan en Marco Valkenborg 2, Robin Wolf 1.

De heren ontvangen zondag 26 januari Erica ‘76 uit Dieren. De wedstrijd wordt gespeeld om 13:10 uur in de BDG hal na dames 3 en 2 die beiden tegen Kwiek (resp. 5 en 3) spelen. Na de heren spelen de dames A tegen Voorwaarts.

Volle bak dus met veel handbal op deze zondag!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)