PEC Zwolle bekert verder na winst op Cuijk

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond eenvoudig de halve finale van de KBVB Beker weten te bereiken na een ruime zege op JVC Cuijk. De uitslag werd 5-1. De winst vond plaats in een sfeervolle ambiance met ongeveer 2.000 gasten uit Cuijk. De doelpuntenmakers voor Zwolle waren: Bart van Hintum, Michel v.d. Werff, Ryan Thomas en debutant Denis Mahmudov (2x).

22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_08.jpg 

Al binnen drie minuten kwam Zwolle op voorsprong. Een vrije trap van Bart van Hintum dwarrelde vanaf de rechterkant zo in de verre hoek. Een prima begin voor de thuisploeg, dat de score na een dik kwartier verdubbelde. Fred Benson wilde een vrije trap van Mustafa Saymak verlengen, maar stuitte op een verdediger van JVC Cuijk. Maikel van der Werff schoot vervolgens met links binnen. ,,Hij zat er lekker in he", lachte hij. Ook de 3-0 kwam uit een dood spelmoment. Via doelman Joris van Gerwen ging de bal uit een hoekschop in het doel. En dat binnen twintig minuten." Na rust zakte het Zwolse spelpeil. Er werden meer foutjes gemaakt, waardoor de amateurs van Cuijk gevaarlijk konden worden. De ploeg van Hans Kraay Jr. en Piet de Kruif werd fanatiek gesteund door vele fans uit Cuijk.

22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_11.jpg 

22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_03.jpg 

22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_04.jpg

 Via Lees verder meer foto’s…

22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_01.jpg
 

Tien minuten later kreeg Cuijk dan toch loon naar werken. Van Veen mocht vanaf de rand van de zestien een vrije trap Halverwege de tweede helft leverde het de topklasser zelfs een eretreffer op. Een vrije trap van Kevin van Veen ging via de lat in het doel. Het leidde tot een volksfeest bij de bezoekers. Niet veel later zorgde debutant Denis Mahmudov met de 5-1 voor het slotakkoord. Eerder had de aanvaller ook al voor de 4-0 gezorgd. Jans vond ook dat het spel in de tweede helft minder was. ,,Saymak zat in de rust al met zijn hoofd bij de loting. Ik ben benieuwd. We zijn weer een stap dichterbij, nog twee wedstrijden.”

Komende zaterdag wacht eerst de competitie. PEC Zwolle gaat op bezoek bij NAC Breda. De aftrap is om 19.45 uur.

PEC Zwolle – JVC Cuijk 5-1 (3-0). 
Toeschouwers: 6575 
Scheidsrechter: Kamphuis 
Gele kaarten: Van der Werff (PEC Zwolle), Ozturk, Carmelia (JVC Cuijk)

Opstellingen:  
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum, Moktojo, Drost, Hiwat (66. Gravenbeek), Saymak, Thomas (46. Karagounis), Benson (46. Mahmudov)

JVC Cuijk: Van Gerwen, Carmelia, Dingil, Ritzen, Hattu, Özturk (79. Bouwmeester), Schaap, Prent, Fennebeumer (63. Latupeirissa), Ben-Ahmed (46. Schouten), Van Veen 

Scoreverloop: 
3. Van Hintum 1-0 
16. Van der Werff 2-0 
20. Van Gerwen (eigen doelpunt) 3-0 
60. Mahmudov 4-0 
70. Van Veen 4-1 
78. Mahmudov 5-1  

Bron: peczwolle.nl 

Technisch directeur Hans Kraaij jr. was na afloop duidelijk over het verlies. “Ze stonden stijf van de zenuwen en dan met name mijn keeper. Normaal is het een goede keeper maar vandaag had hij een totale off-day. Vanaf het moment dat hij die blunder maakte bij de eerste goal was de wedstrijd voorbij.” Helemaal ontevreden was Kraaij ook niet. “Ik ben trots op deze mannen en hoe ze Cuijk op de landkaart hebben gezet.”

PEC Zwolle-trainer Ron Jans keek vooral uit naar het eredivisieduel met NAC Breda van komende zaterdag. “Dit geeft een goed gevoel maar het had lekkerder gekund. We moeten minder fouten maken in het rondspelen van de bal want in de eredivisie wordt dat direct afgestraft. Maar we gaan met vertrouwen naar zaterdag.”  
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_10.jpg
De 1-0 
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_02.jpg
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_05.jpg
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_06.jpg
De 0-3 
 
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_09.jpg 
 
22-01-2014__pec_zwolle_bekerwedstrijd_07.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “PEC Zwolle bekert verder na winst op Cuijk”

  1. Kan ook met één overwinning.

    Mits de finale dan tegen Ajax is en die dan ook als eerste of tweede eindigen in de Eredivisie. Laatste jaar dat dat zo kan!

  2. Prachtig dat ze van de amateurs van Cuyk hebben gewonnen en NECthuis hebben geloot .Hopelijk zetten ze de wedstrijd tegen NEC ook in winst om en dat ze die niet onderschatten.Veel succes

Reacties zijn gesloten.