Wie wordt de beste schoolzwemmer van Zwolle?

Foto van auteur

Zwolle – Aankomende woensdag 29 januari is het zover. Na de try-out van vorig jaar, wordt dit jaar het Zwolse schoolzwemkampioenschap in een officieel jasje gegoten. SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en Optisport Zwolle hebben de tweede editie uitgebreid. Dit jaar strijden leerlingen uit groep 3 tot met 8 om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2014’.

23-01-2013_schoolzwemmen-zwembad_de_vrolijkheid_05.jpg 

Vorig jaar heeft bassischool De Zevensprong de wisselbeker mee naar huis mogen nemen. Nu doen er negen basisscholen en 108 leerlingen mee om het klassement. Om half twee gaan de zwemmers te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma wordt afgesloten met een ‘Fun estafette’. Het schoolzwemkampioenschap laat basisschoolkinderen op een creatieve en gezellige manier kennismaken met de zwemsport. Het plezier in zwemmen is belangrijk, maar de fanatiekelingen kunnen zich focussen op een uitdagende doelstelling. De scholen die lokaal bij de top drie eindigen mogen op zaterdag 10 mei 2014 deelnemen aan het provinciaal kampioenschap van de provincie Overijssel.

Om alvast te oefenen, heeft een groot deel van de leerlingen op 15 januari jl. deelgenomen aan een training bij de zwemafdeling van Swol 1894. Er werd een intensief programma afgewerkt. “Tijdens deze training hebben we de techniek van de borst- en rugcrawl met de kinderen doorgenomen. Daarnaast hebben ze geoefend op de verschillende manieren van starten. Bij de borstcrawl start je vanaf het startblok, terwijl je bij de rugcrawl vanuit het water begint”, geeft Francin Hoefmans aan. Francin is verantwoordelijk voor de coördinatie van de schoolkampioenschappen vanuit Swol 1894. Voor de club is het zwemevenement een goede manier om kinderen op jonge leeftijd met de zwemsport in aanraking te laten komen. “Alle kinderen krijgen na afloop een uitnodiging om een paar trainingen met ons mee te doen. Als ze zwemmen leuk vinden, zijn ze bij ons van harte welkom!”.

Het belooft een gezellige, sportieve dag vol waterpret te worden. Kom allen van 13.30 tot 16.00 uur naar zwembad ‘De Vrolijkheid’ – Optisport Zwolle, Ossenkamp 7 te Zwolle en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!