Zwolle – Op zaterdag 1 februari vindt de aftrap plaats van de verkiezingscampagne van Swollwacht voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart aanstaande. Swollwacht zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen met lijst 6. De lijsttrekker van Swollwacht is William Dogger. De Swollwacht verkiezingscampagne heeft als thema ‘Samen aan de slag met Werk, Wonen en Welzijn’.
Swollwacht is dit jaar al 25 jaar een begrip in Zwolle! In de beginjaren trok de lokale poilitieke partij er altijd op uit met haar welbekende caravan. Vele wijken werden in die tijd door de kandidaten bezocht met de Swollwacht caravan. De caravan is alweer enige tijd uit het Zwolse straatbeeld. Swollwacht wil nu, tijdens haar 25 jarig jubileum, de wijkbezoeken met de kandidaten laten herleven met weer een verassende Swollwacht caravan! Tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne willen de kandidaten de nieuwe caravan aan het Zwolse publiek tonen! De aftrap van de Swollwacht verkiezingscampagne is aanstaande zaterdag 1 februari bij het winkelcentrum Aa-landen.
Aha, 19 maart aanstaande zijn er alweer verkiezingen lees ik.
Dat was me even ontgaan, blij dat ik het hier verneem.
Ook ff gegoogeld naar het programma van Swollwacht.
En daar lees ik heel mooie dingen in de kernwaarden beschreven.
Mag ik er eentje citeren? Komt ‘ie:
” De Zwolse economie moet gericht zijn op het verwerven van banen op basis van kwaliteit, diversiteit en duurzaamheid.
Ondernemers in Zwolle moeten duurzaam kunnen ondernemen
en niet constant oplopen tegen een berg van regels en bureaucratie van de gemeente. Mits niet in strijd met geldende landelijke wetgeving, moet er serieus werk gemaakt worden van versoepeling van o.a. vergunningen en gemeentelijke regels die weinig tot
geen toegevoegde waarde hebben. ”
Ik vind dat een super mooi streven, zo’n gemeentelijk flutregeltje dat de winkels niet gewoon op zondag open zijn vervalt tot stof bij een dergelijke kernwaarde.
Groeien en bloeien, vooruitgang en welvaart, ruimte vooral,
want beperkingen zitten al dat moois in de weg.
ik vraag mij af als de regeltjes soepeler worden voor de ondernemers of die dan zelf wel behoefde hebben om de winkel elke zondag open te doen.De huren van de winkelpanden zijn al duur en als ze dan voor de zondagen ook nog extra personeel moeten hebben,vraag ik mij af of ze voldoende binnenhalen om het kosten dichtent te maken.Er is al veel leegstand in Zwolle
Je zult maar een winkel bezitten, heb je geen dag meer vrij.
Klopt, je HOEFT niet op zondag open, mag je helemaal zelf beslissen. Maar je zult wel MOETEN anders loop je omzet mis en ga je uiteindelijk failliet.
Je huurt gewoon een zondagshulp in. Die zijn goedkoop. Als het niet zo goedkoop is dat je het niet terug verdient op zondag, is je omzet zo laag dat je ook niet open hoeft 🙂
Japser, dan bestaat de kans dat jouw klant naar de winkel gaat die open is, en dan komen ze door de week ook niet meer bij jou. Dus grotere omzetdaling. Dat lijkt me het dilemma voor de kleinere ondernemer.
De algemene vraag is of je op weekbasis meer omzet realiseert, of dat je zelfde omzet realiseert met hogere personele kosten.
Lijkt me lastig afwegen.
Misschien, maar er zijn genoeg steden, ook in Nederland waar het is ingevoerd en waar we het kunnen zien. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden.
De mensen op de foto komen niet echt over als een intelligent en gedreven stel politici. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.
dank voor het compliment Jelles, ik ben dan ook erg benieuwd naar jouw foto!
De inkomsten op zondag voor de kleine ondernemer is niet rendabel. Je kunt er geen personeel voor huren en er iets aan overhouden. Gehoord van serieusse kleine ondernemers.
De slavernij en kinderarbeid zijn hier in Nederland al 250 jaar afgeschaft hoor.
Lijsttrekker Dogger op Twitter: “Als College partijen de beloften van vier jaar geleden waren nagekomen hadden ze nu niet hoeven te leuren met nieuwe beloften.”
Er kan heel wat veranderen in een dag, in een maand, in een jaar, in 4 jaar!! Wat een oliedomme opmerking!!
@vdberg. Ik ben geen Swollwacht stemmer, maar Dogger heeft gelijk. Politici op landelijk en lokaal niveau hebben last van hun korte termijn geheugen. De dag na de verkiezingen zijn alle mooie beloftes alweer vergeten. Politici weten niet hoe snel zij de verborgen agenda moeten trekken. Dit heeft niets met de veranderingen in de wereld te maken, dit heeft te maken met geloofwaardigheid en het serieus nemen van de kiezer. Geen wonder dat Nederland klaar is met de politiek. Politici hebben hun geloofwaardigheid verloren. Kijk bijvoorbeeld naar onze eigen wethouder de Heer, hoezo beloftes aan de inwoners van Stadshagen, zelfs beloftes over het gebruik van zijn auto is hij de volgende morgen alweer vergeten. Nogmaals: HOEZO GELOOFWAARDIG.