All that jazz: Rob van der Wouw

Foto van auteur

Zwolle – Vrijdag 7 februari is Rob van der Wouw (trompet) te gast bij All that jazz in de Statenzaal van de Bibliotheek Zwolle. 
Rob van de Wouw staat bekend als muzikaal vernieuwer, maar laat daarbij zijn (jazz)roots niet in de steek. Sterker, het vormt een stevige basis voor zijn ‘electro jazz’.

rob_van_der_wouw.jpg

Rob van der Wouw 

Rob van de Wouw is de bekendste en meest succesvolle trompettist van de lage landen. Met praktisch elke muziekstijl kan hij uit de voeten, of het nu hiphop is, een stevig potje soul of een jazzimprovisatie waarvoor Miles Davis ooit de standaard zette. Wat het ook is, het muzikale talent spat van het podium af. 
Voor zijn album Tunnelvision sleepte de trompettist in 2010 de Edison Publieksprijs in de wacht. De opvolger Neon verscheen in 2013.

Rob van der Wouw is behalve soloartiest tevens actief in diverse muziekgezelschappen. Zo richtte hij het B&W Quintet en het Rotterdam Jazz Orchestra op. Een concert van Rob van de Wouw zal nog lang naklinken. De Volkskrant over Van de Wouw: “Van de Wouw zet een vaak vergeten waarheid over jazz nog eens kracht bij: het gaat er niet om wat je speelt maar hoe je het speelt!”

All that jazz met Rob van der Wouw start vrijdag 7 februari om 20.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. 
De entree bedraagt 8 euro of 7 euro (Voordeelmetjebiebpas). Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)