Aanvoerders gaan voor ‘Fair Play’ op sportvelden

Foto van auteur

Zwolle – Aanstaande zaterdag 1 februari voorafgaand aan de wedstrijd PEC Zwolle-Roda JC ontvangen alle Zwolse jeugdaanvoerders een Unieke Fair Play Aanvoerdersband uit handen van sportwethouder Piek.  De aanvoerdersband is een concept wat bij moet dragen aan (nog) meer aandacht voor sportiviteit en respect op en rond de sportvelden.

De gemeente Zwolle en SportService Zwolle hebben samen met de firma Slotwear bij het afgelopen schoolvoetbaltoernooi een start gemaakt met de Fair Play Aanvoerdersband. Na het succes bij het schoolvoetbaltoernooi wordt het concept nu uitgerold over de voetbalverenigingen. “Aanvoerders hebben een voorbeeldfunctie en een bepalende rol in en buiten het veld. Door de aanvoerder én jeugdvoetballer zelf aan te spreken op hun verantwoordelijkheid binnen en buiten de lijnen streven we naar meer bewustwording ten aanzien van sportiviteit en respect”, aldus Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.

In het competitieweekend van 1 februari dragen maar liefst 236 jeugdaanvoerders de Unieke Fair Play Aanvoerdersband. Naast de aanvoerdersband met het eigen verenigingslogo ontvangen alle aanvoerders een brief waarin clubicoon en oud-aanvoerder van PEC Zwolle Arne Slot uitleg geeft over het belang van sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Tevens wordt extra stilgestaan bij de rol van de aanvoerder in het team. De gemeente Zwolle hecht veel waarde aan sportief gedrag in en rondom het sportveld. In Zwolle is al enkele jaren veel aandacht voor Fair Play in de sport. Niet alleen binnen de sportvereniging, maar ook in het onderwijs en de buurt is voortdurend aandacht voor respect, tolerantie en normen en waarden. Met de speciaal ontworpen Zwolse Fair Play Aanvoerdersband gaat de sportiviteitscampagne nog weer een stapje verder.

Voorafgaand aan de wedstrijd van PEC Zwolle ontvangen de jongste en oudste aanvoerder van Zwolse voetbalverenigingen de Fair Play Aanvoerdersband op de middenstip. Van Leeuwen is erg blij met de samenwerking met PEC Zwolle. “Hierdoor krijgen wij de kans om het project onder een breed publiek te presenteren. De aanvoerders, teamgenoten, ouders,  leiders en trainers zijn allen uitgenodigd om de wedstrijd tegen Roda JC bij te wonen. Naast het feit dat Fair Play de aandacht krijgt die het verdiend, laat dit ook de sterke verbinding zien tussen de topsport en breedtesport in de stad.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)