Robert Talens gaat naar Berkum

Foto van auteur

VV Berkum


Zwolle – Robert Talens maakt met ingang van het nieuwe seizoen 2022-2023 deel uit van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. De 28-jarige centrale verdediger speelt nu nog bij derdedivisionist ACV in Assen.

“Ik speelde bij ACV altijd in de basis, maar dat is na de ‘coronaperiode’ veranderd, ook omdat er concurrenten op mijn positie bij zijn gekomen. Ik wil meer perspectief op speeltijd en het plezier in het voetballen terug krijgen. Ik heb vaak tegen Berkum gespeeld en daar heb ik een goede indruk van gekregen. Het is een club met een mooie sfeer. Bovendien werk ik nu in Zwolle, dus dat is een bijkomend voordeel.”

Robert Talens, die vanwege zijn lengte ook nog wel eens als ‘stormram’ in de aanval werd ingezet, kwam bij elkaar zeven seizoenen uit voor de hoofdmacht van ACV. Tussendoor maakte hij een uitstapje van drie jaar naar Be Quick 1887 in Groningen, waarmee hij in de Hoofdklasse en de Derde Divisie van het zondagvoetbal speelde. Bij de Groningse club was hij twee jaar aanvoerder, maar ook bij ACV droeg hij diverse keren de aanvoerdersband.

Talens is in het dagelijks leven werkzaam als accountmanager bij een project- en adviesbureau in de detachering en arbeidsbemiddeling, met als standplaats Zwolle. Hij woont in Assen.

Met Robert Talens heeft Berkum de eerste versterking van ‘buitenaf’ binnen. Eerder deze maand tekende het grootste deel van de huidige hoofdmacht bij voor de nieuwe jaargang. Met andere spelers van de selectie wordt nog gesproken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)