Start Rally 038-Dakar

Foto van auteur

Door Redactie

Zwolle – Zaterdagochtend om 11.00 precies klonk het startsein voor de Rally ‘038-Dakar’: een 24-daagse autotocht met als eindbestemming Senegal. De uit Zwolle afkomstige chauffeurs, Bart en Renzo, vragen tijdens hun rit aandacht voor het werk van Red een Kind.

from_038_to_dakar_001.jpg

In totaal doen achttien auto’s aan de rally mee. In 24 dagen doorkruisen ze acht landen met als eindbestemming Dakar (Senegal). Daarna zullen de auto’s in Gambia worden geveild voor het goede doel: de aanleg van een zonne-energiepark, waardoor dorpen eindelijk een elektriciteitsvoorziening zullen krijgen. Bart en Renzo grijpen deze rit bovendien aan om aandacht te vragen voor het werk van Red een Kind in Burundi. In Burundi is behoefte aan goed onderwijs voor jong én oud. Red een Kind zorgt er in 2014 voor dat 10.000 kinderen toegang krijgen tot goed onderwijs. Ook krijgen nog eens 100 jongeren een vakopleiding en krijgen ouders de kans om te leren lezen en schrijven.

 Op de vraag waarom Bart en Renzo voor Red een Kind hebben gekozen, antwoordt Renzo kort en krachtig: ‘ik ben zelf ook vader’. Bart vult aan dat hij het belangrijk vindt dat kinderen een toekomst krijgen. Niet alleen de kinderen hier maar ook in Burundi. Bart en Renzo roepen iedereen dan ook van harte op om deze rit met gift voor Burundi te sponsoren. Dat kan via www.redeenkind.nl/038dakar. Via deze webpagina is de route ook live te volgen en kunnen belangstellenden blogs en foto’s bekijken, die tijdens de rally worden geplaatst. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)