PEC Zwolle steviger in linkerrijtje

Foto van auteur

Zwolle – Voor de tweede week op rij wint PEC Zwolle van een concurrent. Na NAC Breda is ditmaal Roda JC het slachtoffer (3-1). ,,Wat een zenuwenpot", verzucht trainer Ron Jans als hij door de catacomben wandelt.

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_04.jpg

De 1-0 door Ryan Thomas! 

Zwolle begon prima aan de wedstrijd. Met Thanasis Karagounis, die voor het eerst in de basis begon, als belangrijkste blikvanger. Het leverde enkele gevaarlijke momenten op. Bij de eerste de beste grote kans was het direct raak. Een corner van Matuesz Klich belandde via Maikel van der Werff en Joost Broerse voor de voeten van Ryan Thomas, die scoorde. ,,We hadden in die fase het goed staan", vond trainer Jans. Roda werd tegen het einde van de eerste helft wel gevaarlijker, maar gescoord werd er niet meer. Aan het begin van de tweede helft was het Roda dat de bovenliggende partij was. Het leverde na een uur spelen ook de gelijkmaker op. Mitchell Donald scoorde uit een counter, terwijl Darryl Lachman geblesseerd op de grond lag. Een kwartier voor tijd was Roda in mineur, toen Ryan Thomas een penalty meekreeg. ,,Ik had ook geen strafschop gegeven, maar wel een vrije trap vlak voor de 1-1, toen Lachman geblesseerd op het veld lag", vond Jans.

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_05.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_06.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_09.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Met veel kunst- en vliegwerk bleef Zwolle op de been, waarna Fred Benson in de blessuretijd het duel besliste. Een opsteker van jewelste voor Zwolle en Karagounis, die genoten had. ,,Het publiek was fantastisch. Ze bleven achter ons staan."

Komende donderdag speelt PEC Zwolle om 18.45 uur in en tegen FC Utrecht. Volgende week zondag is Ajax (14.30 uur) de tegenstander in het IJsseldelta stadion.

PEC Zwolle – Roda JC 3-1 (1-0). 
Toeschouwers: 12.220 
Scheidsrechter: Kuipers 
Gele kaarten: Klich (PEC Zwolle), Biemans, Paulissen (Roda JC)

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Van der Werff (46. Lachman, 67. Gravenbeek), Broerse, Van Hintum, Klich, Mokotjo, Thomas, Saymak (73. Benson), Fernandez

Roda JC: Kurto, Monteyne (88. Ramos), Biemans, Luijckx, Van Peppen, Sutchuin Djoum, Donald, Kali, Paulissen (81. Hocher), Skurtaj (64. Pluim), Hupperts

Scoreverloop: 
19. Thomas 1-0 
62. Donald 1-1 
77. Fernandez (strafschop) 2-1 
92. Benson 3-1

Bron: peczwolle.nl 

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_03.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_07.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_08.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_10.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_12.jpg

01-02-2014__pec_zwolle-roda_jc_13.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “PEC Zwolle steviger in linkerrijtje”

 1. Onverdiende overwinning met een zwak spelend PEC, waarbij vooral de verdediging/backs veel steken liet(en) vallen. Wat kreeg die Hupperts continue een ruimte! Snel vergeten maar en tegen Utrecht met z’n allen de mouwen opstropen en daar een puntje weghalen met Sainsbury in basis, wat mij betreft.

 2. Hij? Zwak spelend PEC? Zeker de eerste helft in slaap gevallen. Tweede helft was niet best, maar eerste helft goed spel gezien. In het stadion zie je het allemaal toch wat beter dan op FOX hoor.

 3. Lekkere overwinning!
  Slecht spelen, 3 punten. Resultaat is belangrijker dan mooi voetbal toch!?

  Trouwens, mij complimenten voor de FEU

  Weer goeie sfeer en een prachtig mooi doek!

  Ga zo door heren!!!

 4. Nu eens een keer de wind mee …. mag ook wel eens !! Meestal andersom geweest, nl: beste van het spel, maar met lege handen blijven staan na afloop .
  Heb er wel vrede mee ….?????????

 5. Rare wedstrijd, bij vlagen teveel tik-tak, werd ons bijna noodlottig in de 2e helft. Toch eind goed, al goed. Klich nadert zijn “normale vorm”, die Griek moet toch meer Brinta eten, Saymak heeft “het” (nog) niet, van Hintum moet iets “serieuzer” aan de dekking van zijn tegenstander werken etc.etc. Kortom succes jongens, we gaan uiteindelijk weer de goede kant op!

 6. Dit seizoen heeft PEC een paar keer pech gehad, nu een keertje (hele zware) mazzel. Hopen dat ze volgende week het niet moeten hebben van mazzel, maar van dat mooie en goede spel wat ze vooral aan het begin van het seizoen regelmatig lieten zien.

 7. Prima wedstrijd gezien met een logisch eindresultaat.
  Te zien was dat PEC weer langzaam op hoger niveau voetbalt zeker met de huidige nieuwe aanwinsten. Je kon nu al zien dat onze nieuwe Griek nog veel moois gaat laten zien. Harde werker, veel loopvermogen, slimme bal overnames en diverse schoten op doel. Fernandez die als spits zelfs de taak als verdediger niet schroomt, Mokotjo zeer sterk aan de bal, Klich weer bijna op zijn oude niveau, vd Werf sterk. En zo zijn er nog meer pluspunten.
  Dus ja, commentaar leveren is makkelijk maar ik heb toch een hoop goede dingen gezien.

  Een ander punt vind ik toch wel die hoofdtribune. Er is een hoop geld gestoken in uitbreiding maar nu weer zat deze geheel niet vol, toch jammer van die lege stoelen, en dan heb ik het nog niet over de beleving van de “supporters” die daar maar stoĆÆcijns op hun gat blijven zitten als het hele stadion opstaat voor PEC een luidkeels zingt “Sta op als je voor Zwolle bent”!! Jammer.
  Hopelijk gaat PEC nu dan toch de Noord tribune uitbreiden. Dat ziet er op tv dan direct beter uit, en heeft sowieso veel meer toegevoegde waarde qua sfeer beleving!

  Alle vertrouwen in een goede afloop en een hogere eindnotering dan afgelopen seizoen.
  Forza Zwolle!!

 8. Pech, pech, pech …

  Mokotjo er een maand uit: meniscus-operatie .
  Lachman zeker 5 weken aan de kant .
  Van der Werf, een (nare ?) bovenbeen-blessure .

  Gelukje:
  Trent Sainsbury is in Zwolle en is al direct een zeer reƫele optie as donderdag in/tegen Utrecht als cv naast Broerse .

Reacties zijn gesloten.