Diabetes op school

Foto van auteur

Zwolle – D66 stelt vragen over kinderen met diabetes op school. Omdat D66 signalen krijgt dat het voor veel kinderen met diabetes niet vanzelfsprekend is om naar school te gaan, stelt de fractie vragen aan het college. Op een aantal scholen gaat het goed, omdat er actief en constructief met ouders samen wordt gezocht naar goede oplossingen. Ook worden er afspraken gemaakt over goede diabeteszorg op school. Helaas geldt dit niet voor alle scholen, ook in Zwolle lopen ouders tegen onwetendheid en onwil aan.

“Natuurlijk moet het voor ieder kind vanzelfsprekend zijn om zorgeloos naar school te gaan, niet alleen voor kinderen met diabetes,” aldus Henk Schippers (kandidaat raadslid voor D66 in Zwolle en momenteel burgerlid). “Momenteel krijgen wij signalen van ouders met kinderen die diabetes hebben. Hoe dit passend gemaakt kan worden zou vast onderdeel moeten zijn in de vorming van het passend onderwijs en bijvoorbeeld binnen de ontwikkeling van integrale kindcentra.”

D66 stelt het college de volgende vragen:Is het college op de hoogte van de problemen die ouders en kinderen ondervonden bij het omgaan met diabetes op school?Is het college met ons van mening dat ook kinderen met diabetes zorgeloos naar school moeten kunnen gaan?Is het college bereid om samen met de onderwijsinstellingen en in samenspraak met de ouders te zoeken naar een passende oplossing voor dit probleem?Is het bieden van adequate diabeteszorg op school voor het college ook een punt van aandacht bij het vormen van brede scholen en integrale kindcentra?

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)